Chederele Utile Masinii

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Salut
    Chederul montat pe portiera din spate, in dreptul montantului B este cheder cu perie de la Dacia 1300. Se prinde prin clipsare de muchia portierei, nu se lipeste. Clema metalica este identica cu clema de prindere a chederului montat la compartimentul motor. Intra putin mai greu, eu l-am batut usor cu un ciocan din cauciuc. Dimensiunea maxima la montaj este de 61 de cm. Le-am gasit la un magazin de piese auto pentru Dacia, au costat 16 lei amandoua. Eu am renuntat de ceva timp la chederele profil D montate prin lipire pe muchia portierelor. Pe langa faptul ca nu am gasit nici o banda dublu adeziva care sa reziste ( sa nu se dezlipeasca) , devenisera si "inestetice" deoarece lumea le agata la urcare in masina.
    Praful intra mai ales pe jos, la nivelul pragurilor. Acolo trebuie gasita solutia salvatoare. Din cate am vazut la Duster 4x4 , si acele chedere protectoare dispuse la partea inferioara a portierelor se monteaza prin clipsare. Deocamdata a venit frigul si nu mai ma mai atrage bricolajul. ;)

Comment

• Originally posted by ani[I]aL_2008 View Post
      Salutare
      Va lipiti degeaba chederul profil D la portiere. Nu are( nu va avea) nici un efect in stoparea mizeriei, a prafului si noroiului atata timp cat nu "calca" pe marginea pragului . Chederele de la Duster sunt prinse in clipsuri, daca va uitati cu atentie pe marginea portierelor de la Logan veti vedea ca sunt niste urme ale unor gauri care existau cand s-a realizat portiera, acestea fiind acoperite din fabricatie. In acele gauri se prind clipsurile de la chederele de Duster. Nu mai "improvizati" chiar toate nebuniile, o sa faceti o mare "tiganeala" cu acele chedere profil D., eu le-am avut montate si va spun din proprie experienta. Adezivul original de pe chedere nu este eficient, la prima spalare se desprinde. Daca puneti alt tip de banda dublu adeziva mai mult de vreo luna nu vor sta lipite cum trebuie, se vor desprinde pe alocuri si vor arata urat. Pentru cei ce au montat pe marginea portierei spate, uitati-va dupa o ploaie cum sta apa pe acel cheder, ganditi-va ca vine iarna si exista o mare posibilitate sa va inghete ....s-ar putea sa ramaneti cu ceva vopsea pe chedere. Deocamdata chederele originale montate pe masina sunt foarte bune....curatati-le bine cu solutii fara silicon, solutii speciale pentru elemente de cauciuc( degresante) .
      Drumuri bune tuturor.

....si nu mai puneti "picatura" , "super glue" si alte minuni de-astea, distrugeti lacul si vopseaua cu siguranta. Apoi veti posta pe alt thread: cel destinat ruginei!

o parere impotriva montarii chederului autoadeziv pe portiere.
      mai sunt si altele?trebuie sa stiu inainte sa ma apuc sa-mi montez.
      pentru ce i ce si-au montat cum au trecut iarna cu el? e intreg?
      multumesc!
      vand fonomin (pasla) pentru antifonare, pret avantajos
      vand lampa adaptabila la torpedo

Comment

• Sa treaca iarna? Nici n-au apucat-o!
        [Decât mult şi fără rost mai bine puţin şi prost!

Comment

• Aceste chedere le consider improvizatii ieftine care va complica viata de zi cu zi. Chederele de pe usi au rolul de a reduce zgomotul la viteze mari, si nicidecum praful care intra daca vrea pe la stalpul usii (acolo unde sunt balamamele) ca acolo nu are nici o masina cheder.
          Ce puneti voi, adica benzile acelea pentru ferestre nu sunt pentru exterior si se dezlipesc dupa 3-4 luni , si chiar au un aspect oribil pe conturul usii.
          real power..... diesel power by

Comment

• Exact! Am incercat, a iesit o tziganie neeficienta si... asta este. Trecem la nivelul urmator...

Comment

• salut
              spre deosebire de voi eu am alte probleme la usele spate dar solutia tot cheder este
              se aude un zgomot la ambele usi, ca si cum nu sunt inchise bine
              am pus cheder cum se vede in imagine (acel pus adevarat)nu s-a schimbat mare lucru si am mai pus un alt strat de cheder( cum se vede din paint) tot degeaba
              pe unde ar trebui sa pun cheder?

Comment

• salut
                am o problema la usi spate care ma supara
                zdrangane ca si cum nu sunt inchise
                am pus cheder pe margine, asa cum se vede clar din imagine, apoi am mai pus un strat, se vede din paintul facut,
                dar zgomotul, s-a redus abia la jumate
                Attached Files

Comment

• Am impresia ca e prea subtirel acel cheder. Incearca cu ceva mai gros. Totodata nu strica nici se izolezi cu ceva usa sub tapiterie. Scoti fata de usa si astupui gaurile. Lipesti ceva peste. Aluband sau de ce nu insonorizant professional!?

Comment

• Originally posted by dragosss88 View Post
                    salut
                    am o problema la usi spate care ma supara
                    zdrangane ca si cum nu sunt inchise
                    .....
                    de la cui ti se trage!

Comment

• De la cui sau de la alte surubele care s-au slabit pe acolo. Am si eu cheder pus dar nu are legatura cu zdranganelele, ajuta la praf(sa nu intre), la un sunet mai placut la inchidere, la izolatie(curenti de aer).
                      Ceea ce n-a avut loc niciodată, poate avea loc mâine.
                      sigpic

Comment

• Salut.stie cineva cat costa chederele de la usi unde culiseaza geamul in ele?am problema cu ele,pt ca vechiul proprietar a dat cu vaselina pe rama de la usi,si toate cele 4 chedere s-au distantat!

Comment

• Chedere de Logan Facelift pe Logan 2006

Salut,am un logan 1.4 din 2006(fara abs) si am aceeasi pb cu usile fata...cand merg pe drum de tara trancane in portiere (cam pe langa centura-acolo unde se inchide usa) si am auzit ca ar fi de la chedere si ca merge sa-i pun chedere de logan facelift...va rog ajutati-ma cu aceasta pb.....am mai auzit de un spray WD-40,ca ar i bun...voi ce crede-ti?

Comment

• Ai verificat cuiul de pe stilpul central, unde se inchide masina - sa fie strans, un pic de vaselina (eventual banda izolatoare), sau shimba-le pe toate 4 daca sunt uzate.
                            Last edited by Atinge Dragos; 12 December 2011, 11:00.
                            Ceea ce n-a avut loc niciodată, poate avea loc mâine.
                            sigpic

Comment

• la multele probleme de aici , cauza ar fi asa :
                              1. cuiul de pe stalpi
                              2. tijele din interiorul fetei de usi , cele pentru deschidere din interior si armare usi(ating de metal si fac acel zgomot enervant)

Solutia:
                              1. banda izolatoare , nu mult , ca se inchide greu dupa aceea.
                              2. antifonare portiera(destul de simpla treaba , este si How To..facut pe forum) sau burete cu adeziv in spatele tijelor sa nu se mai atinga de tabla portierei.

Comment

• sal baieti ! am citit cele 8 pagini....pacat ca nu sant mai proaspete de 2008.Nimeni nu scrie de cel mai import. avantaj al montarii chederului sub capota. Un lucru clar simtit de mine din momentul montarii acestuia. aerul absorb.de tub catre filtru de aer este mult mai abundent sub capota,la un moment dat,nemaiavand iesire deasupra pe langa capota....opturata fiind cu acest cheder,si asigurand o absortie in abundenta...ce inseamna asta cunoasteti ce inseamna surge,necesarul turbosufl. si veti simtii imediat beneficiul..PS> vb. despre diesel 1,5 70cp euro 4. aveti sa incercati doar .renuntarea la cheder.poate fi facuta la fel de usor ca montarea........Drumuri bune fara evenimente rele!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google