foarte misto bujiile ngk bkr6eix ale lui alessandro
Bujii Logan
Collapse
X
-
Am pus de origine cu 2 electrozi de masa . Diferente la mersul motorului , fata de cele vechi aproape insesizabile . Dupa cum arata si pozele,cele vechi mergeau pana la 60k ,cum este specificat si in cartea tehnica a masini. Deci schimbul mai jos de ce spune cartea se pare ca este un moft al fiecaruia, ce tine de obicei de finantele lui. Asadar, spor la km, colegi loganisti.
Comment
-
La o prima vedere da.
La o a doua vedere compari un produs de marca (NGK, Denso, Champion pe iridiu) cu unul cu sigla "by Federal Mogul".
Zilele trecute am prins-o pe nevasta-mea mergand cu ~30km/h cu a 4-a. E incepatoare in ale condusului si bagase a 4-a in loc de a 2-a.
Initial nu m-am prins pentru ca masina mergea lin/frumos si ma tot uitam la turometru ca nu crestea aproape deloc o data cu viteza. Am zis ca s-a stricat. Apoi am observat ca era intr-a 4-a.
Sunt convins ca la mersul ala lin intr-a 4-a pe langa ambreiajul patinat, au contribuit si bujiile cu iridiu de pe masina.
Comment
-
Cu prima ocazie voi face poze la bujiile motorului meu 1.6 16v GPL care au aproape 50.000 km. (43.000 km. folosite pe 1.4 GPL).
Nu sunt in masura sa spun daca mai merg sau nu, nu mai stiu ce firma sunt de acum 4 ani ca nu mai tin minte, oricum din cele mai ieftine a pus tata, ca pentru taxi...
Ce ma macina:
1.) cateodata motorul ofera senzatia de a muri, a tremura, a subtura la ralanti, poate asa merg 16v-urile.
2.) evacuarea este neagra, esapamentul nu miroase deloc a ulei cand functioneaza motorul desi este NEGRU!
3.) cand dau forja, de foarte multe ori, mai ales noaptea si in lumina farurilor din spate vedeam "fum" ca la balamuc, un soi de diesel in miniatura.
De aici inteleg ca poate nu am ardere completa si de-asta banuiesc a fi bujiile de vina, zic si eu...
Masina trage extrem de bine dar daca bujiile sunt "proaste" sigur va tragea si mai bine cu unele noi.
edit: cand spun forja, ma refer clar pe benzina. Pe GPL circul foarte normal, 2000-3000 rpm. .Last edited by aleXpeed; 17 March 2014, 04:04.
Comment
Comment