Or fi "arse" de scanteie si de aia au 1mm distanta. Normal parca trebuie sa fie 0.9-1...Nu!?
Bujii Logan
Collapse
X
-
Desigur 0,9 mm, dar dupa 30000 km atata au, peste 1 mm.
Alea cu ''doi electrozi'' sunt defapt cu trei electrozi.
Cu doi electrozi sunt bujiile normale.
Defapt electrod i se spune la ala din mijloc, defapt la amandoua.
Daca te uiti la piese auto, alea cu ''4 electrozi'' au trei craci si electrodu central.
Comment
-
Tavi are dreptate din punct de vedere tehnic, dar din pct de vedere a' lu' tanti vanzatoarea de la magazin, daca are 4 tatze si un cui, are 4 electrozi. Ma scuzati de exprimare...
cat despre schimbatul bujiilor, se schimba la revizia de 30000km. Cititi planul de revizii, il primiti cu manualul de utilizare si cu manualul cd-playerului, deodata cu masina...Last edited by Seba; 7 November 2008, 15:29.Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
@danyel: Bujiile se schimba la 30.000 km, indiferent de ce zic "mecanicii".
Comment
-
Pai n-are rost sa le cureti, oricum mai rau faci, nici un efect pozitiv.
Faceam asa in trecut pt ca ba se ''udau'', innegreau etc. Dar nimeni nu recomanda sa dai cu peria de sarma pe ele si sa le arzi pe aragaz )
Plus ca e bine sa sufli cu aer inainte de a le da jos, eu m-am speriat ce praf a iesit de la bujii cand a dat cu aer comprimat.
Plus ca daca te-ai uita la bujii cum arata dupa 30000 km te-ai minuna, adica arata excelent, culoare caramizie, uscate, dovada ca motorul a funtionat foarte bine.
Deci n-are rost sa faci treaba asta, iti faci de lucru degeaba.
Comment
-
Nu stiu de ce dar eu as pune toata baza in bujiile NGK iridiu cu toate ca sunt 200 ron setul.
Nu am pe masina asa ceva dar cu prima ocazie cand am bani asta fac!!sigpic[/SIGPIC]intalnirile in parcarea Mall Moldova Duminica 13.00 si miercuri 20.00
Comment
Comment