Intretinere vopsea

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Tu ai o obsesie cu pasarile. Daca nu-i o baliga mare nu se intampla nimic poti sa-l lasi si o saptamana. Cele de vrabii nu nici un efect de exemplu. Din experienta stiu sigur ca cel de cioara este periculos si trebuie imediat sters (il recunosti dupa cantitatea considerbila de excrement). De altfel cel de pasari rapitoare (cioara mananca de toate) este mai acid ca sa dizolve oasele.
    Cel mai lent 1,6 8v

Comment

va spun eu cu scapati de excrementu de pasarele... puneti smecta prin copaci si rezolva problemele de digestie...

sigpic

Comment

@Rocri - in general este de pescarusi, si ala este considerabil pe masina, daca pica. Iar daca se usuca... nasol. Acum doar nu o sa stau sa-mi pazesc masina.
        , sunt cu ochii pe voi !
        :thumbsup:

Comment

@ Sonykel nu ca pe urma se constipa si daca da cu bolovanul in parbriz. .
          @ Floryn nu de tine ziceam ca ai obsesie (era vorba de postul 14). Si pescarusul tot carnivor este.
          Last edited by Cristi_LCD; 13 September 2007, 15:58.
          Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Si totusi cine a dat cu ceara pe masina? se da usor? e ca in "karate kid"? Iti trebuie un burete si incepi sa "wax in , wax out"?trebuie apasat,sau doar asa de suprafata intinzi ceara? Ca data viitoare dupa ce spal masina vreau sa o dau cu ceara in fata casei.
            MX-5 1.6 110cp 12.01.12(fab.2002)

Comment

nu vrea nimeni sa ne zica... cristi e asuprit de consoarta nu are timp sa ne raspunda , floryn urmareste pescarusi rocri alearga dupa flroyn sal convinga sa mai lase pescarusi si sa impuste ciorile iar fabulos4u2 sia montat pisici in copaci sai manance toate pasarile din cartier...

sigpic

Comment

adevarat ca pe golanu meu a stat cacareaza si 5 zile si tot n-a avut nimic. tiind sa cred ca vopseaua originala e mai ok decit cea cu care am vopsit vechiul mercedes. dar dupa cele 5 zile (dupa 5 zile am scos-o din garaj), am pus o cirpa uda aprox 10 minute si am spalat, se ia usor. dupa uscare, pe portiunea acea se evde o usoara urma de matuire . cred ca la ceruit nu s evede. de fapt daca nu te uiti atent neaparat in acel loc, nici nu se observa.
                din fericire, in timisoara nu avem pescarusi, dar nu ducem deloc lipsa de porumbei si dumnezeule cite ciori!
                de preferat sa aruncati un ochi pe masina dupa urme lasate de pasari, mai bine previi.
                adevarat, am observat pe mercedes ca doar la anumite gainaturi s-a dus de tot vopseaua, la unele doar a matuit sau doar a crapat. banui ca si cantitatea conteaza si mai mult ca si sigur de la ce pasare este.
                Originally posted by sonykel
                nu vrea nimeni sa ne zica... cristi e asuprit de consoarta...
                nevasta e la lucru si eu tot la lucru. doar ca uneori mai si muncesc
                Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Mama, si sa ne fereasca D-zeu ca pasaroaicele astea sa aiba arsuri la stomac, ca atunci sigur trece si prin tabla,
                  , sunt cu ochii pe voi !
                  :thumbsup:

Comment

da-ti le imodium eu am gasit doar o astfel de pasare care mia strapujns 3straturi de lac si 3de vopsea pana la tabla... si va asigur ca era vopsita adevarat masina si a strapunsu pana la tabla

sigpic

Comment

E mai greu cu ceara dureaza ceva.....trebuie sa apesi si sa freci cu putere pe locul marcat....si cum masina e cam mare dureaza ceva pana o termini pe toata....Din cate am inteles insa nu e bine sa o polishezi sau sa o dai cu ceara prea des ca subtiaza vopseaua.....e la fel cu spalatul la spalatorie cand baga aia furtunul ala cu jet puternic si te trezesti dupa 1 an ca ti se cam ia stratul ala de oja(numita vopsea) de pe masina.

Comment

Aham..deci trecem la spalat in fata casei cu sampon cu ceara.Iar o data la ..sa zicem 2 luni dam si o mana de ceara "concentrata" pe masina.. sa vedem ce iese.
                        MX-5 1.6 110cp 12.01.12(fab.2002)

Comment

@gxg: gindim la fel
                          Daca indeplinesti o sarcina prea bine, vei ramane cu ea pe cap, cum ar fi Tutoriale pentru Dacia Logan

Comment

Eu am dat masina de doua ori cu ceara, luata de la benzinarie. Aplicare: cu bucatica de burete cu care iei ceara, sau cu o carpa moale de bumbac. Suprafetele se fac din bucati, adica, capota, data cu ceara, apoi lustruita. Nu dati toata masina cu ceara si apoi sa va apucati de lustruit, pt ca daca e cald afara, se intareste si frecati de va vine acru. Lustruit cu o carpa moale de bumbac (un tricou vechi e bun...). Cand carpa se umple de ceara, schimbati-o. Operatia nu-i grea dar iti ia timp daca vrei sa o faci cum trebuie. Mare grija la suprafetele de plastic (spoiler, oglinzi) sa nu ajungeti cu ceara pe ele pt ca va ramane alb...si se ia f greu jos. Dati si pe spoler cu ceara, nu evitati nici o supraf care e vopsita, ajuta mult. Apropo de gainat, nu ma chinui sa-l dau jos, la spalatorie se duce cu spuma actica si jetu' puternic de apa. Da...dupa ce ati aplicat ceara, o lasati asa 15-20 minute, apoi luat la frecatr, pana te doare mana...
                            Last edited by Octavian; 14 September 2007, 10:28.

Comment

Niste poze step by step nu ar strica

sigpic

Comment

Mai poze n-am facut, oricum o mai dau o data, inainte sa se puna frigu tare. Si daca vreti fac si poze. era bine de facut o poza, cand am dat pe capota spre exemplu, la stropitori am avut grija sa nu ating cu ceara, se vedea clar diferenta unde era dat cu ceara si unde nu. Plus ca o speli de murdarie mult mai usor, nici gainatu nu se mai prinde asa tare de tabla. Cat pot, am foarte mare grija de tablarie, avand in vedere ca nu am garaj.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google