Intretinere vopsea

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by alessandro View Post
    la modelele PH2. chit ca sunt ne-metalizate cica nu ar mai fi lac in vopsea ci strat separat peste vopsea
    ei ziceau ca tocmai la ph2 e in vopsea ca ar fi eco. eu unul as putea sa jur ca nu are nimic ca nu e posibil sa se comporta asa. zici ca e un loz raziubil. asa se comporta vopseaua faci putin cu unghia si mai tragi o data

Comment

• masina mea are 3 ani si e toata panza de paianjen si matuita.

Comment

• Dap, la fel si a mea blue navy dupa 2 ani se vad toate buruienile de care m-am frecat.

Comment

• Si mie tot blue navy mi se pare cea mai pacatoasa vopsea cand vine vorba de "efectul paianjen"
          sigpic

Comment

• @hspinache :
            e cam neclara imaginea ca sa poti realiza tipul zgarieturii :
            -daca e doar mizerie/transfer de vopsea , e posibil sa iasa partial cu ceara cu efect de curatare(ceara lichida din supermarket - Ex: turtle wax)
            - daca e zgariat doar stratul de lac , se rezolva cu polish; manual nu vei reusi sa remediezi 100% , dar vei fi multumit de rezultat
            - daca s-a zgariat stratul de vopsea+lac si a ajuns la plasticul barii nu se rezolva cu polish sau ceara, doar cu revopsire/retusare locala; cu polish elimini zgarieturile superficiale din jur, dar cea adanca va ramane.

@B997NDL
            La ph2 exista strat de lac peste cel de vopsea. Eu am polishat local cateva zgarieturi si nu am vazut urme albastre pe aplicator.

Comment

• Cum s-a intimplat ? pai s-a intimplat dublu , adica mergeam linistit si am vazut in oglinda ca vine unul ; am avut timp doar sa iau piciorul de pe frina ; si dupa o saptamina , la coada la benzinarie , a venit o cucoana cu un ww si mi-a facut hira-hira de bara !
              Daca vopsesc bara , probabil vine din nou careva si ma zgirie .

M-am dus in un magazin si am primit ce ma asteptam ; multe sfaturi ce sa cumpar .....
              Am cumparat pina la urma , un produs italienesc , care nu stiu ce este , si pe care scrie cam asa :
              STAC Plastic
              Pasta Abraziva AutoLucidante [italiana]
              Pate Abrasive Autopolissante Universsel [franceza]
              Universal Shining Abrasive Wax [eng]
              Cera Pasta Brilante [spa]
              [rom]
              Pasta Abraziva 250ml/limita voc 294.44 g/l
              Pentru indepartare zgirieturi de pe metal si plastic .

Traducerea in romineste se cam regaseste si in celelelte variante .

Imi este neclar daca este ceara sau polish .

In instructiuni scrie ca se aplica un strat cu buretele , se lasa sa se usuce , apoi se freaca cu o cirpa . Se poate dilua cu apa ????

Mi s-a mai oferit un polish cu creion ! nu se potrivea la culoare ; culoarea care o am [un argintiu cu ceva gri si verde in el ] nu prea se potriveste cu nimic .
              Acum , dupa mintea mea :
              -o zgiretura , cind apare , are 2 variante
              a.se slefueste ce este in jur pina se ajunge la nivelul zgireturii
              b.se astupa zgiretura cu ceva
              -pentru ca zgiretura sa se aplaneze , trebuie astupata cu ceva ; trebuie ceva care sa rada in zona si sa se depuna in zgirieturi mici particule din vopdeaua razuita
              -ar trebui sa se lipeasca acolo ce s-a razuit si astfel se astupa .

Comment

• stac plastic am luat si eu,nu e bun de nimic
                Cat ai dat pe el,20 de ron?
                "light up the darkness" Bob Marley

Comment

• Asta face pasta abraziva(polish), aduce lacul din jurul zgarieturii la nivel cu zgarietura. Dar asta doar daca zgarietura nu este prea adanca. Daca a trecut de stratul de lac , e mai bine sa nu insisti prea mult cu slefuitul.

Comment

• Da ; acelasi pret ; adica cum nu e buna ?

Comment

• Originally posted by bGy View Post
                      Si mie tot blue navy mi se pare cea mai pacatoasa vopsea cand vine vorba de "efectul paianjen"
                      Eu mi-am luat o laveta fina si cu aia o tot sterg de cand am luat-o, iar la spalatorii le inmanez alora carpa mea gaurita, toate astea ca sa nu am panze de paianjen pe ea.

Comment

• Cand va mai duceti la reprezentanta si va spun lucruri de genul "lacul e amestecat cu vopseaua", sa-i intrebati pe Doreii aia cum este posibil ca ceva cu rol decorativ si de protectie, sa se amestece cu vopseaua. Lacul se aplica PESTE vopsea, din motivele enumerate mai sus. Ori e vorba de o noua tehnologie de vopsire (un fel de test pe un esantion anume), ori aia sunt batuti in cap neintelegand un proces tehnologic.
                        Apropos, uitati-va si la vopseaua din interiorul portbagajului sau al compartimentului motor si o sa aveti surpriza ca acolo nu exista luciu (lac). Sunt curios daca au folosit doi roboti diferiti pentru vopsirea unei singure caroserii
                        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Pentru anumite culori , lacul este amestecat cu vopseaua . lacul nu este chiar incolor ; sa zicem ca vopsim cu alb ; cum facem cu lacul ?

Comment

• Sa mori tu, ai alb 100% pe masina ! Lacul, tot ''top coat'' estem
                            sigpic

Comment

• chiar nu e top coat. intai interesati-va si vorbim dupa... suna la dacia si o sa ai o surpriza

Comment

• Cin vopsesti , chiar cu robot automat , este foarte greu ca sa nimeresti acesi grosime a lacului ; depinde de suprafata , inclinare , etc . Daca lacul are grosimi diferite , va da noante diferite , mai ales pentru culori deschise.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google