Intretinere vopsea

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Dupa nici un an de la cumpararea loganului, raman consternat de calitatea vopselei.Am tinut masina sub un cires vreo 2 nopti, dupa care am plecat la parinti in vacanta vreo 2 saptamani.Ajuns acolo dupa o zi intreaga de condus am observat pe caroserie si pe bara fata zeci de urme de insecte moarte si de excremente de insecte + o pata lipicioasa de 1 cm2 de culoare maro pe plafon (sunt sigur ca este vreo ramasita de cireasa sau ceva cazut din cires).Nu am avut posibilatatea sa o duc la vreo spalatorie(parintii stau la sat, iar la frecatul cu carpa imbibata in apa nu au iesit) asa ca am asteptat pana am ajuns acasa.Am spalat-o observand urmatoarele: pata de pe plafon s-a dus iar odata cu ea si vopseaua pana la chit, urmele de insecte s-au dus si ele dar pe locul unde au fost lacul s-a degradat in ultimul hal + ca vopseaua s-a 'incretit' in acele locuri.Plus de asta mi-a cazut o cireasa uscata din pom pe capota iar in acel loc s-a dus si vopseaua si chitul iar tabla este la vedere.Asa de proasta si de subtire este vopseaua de pe logan ? Sa se duca vopseaua de le niste simple urme de insecte si de excremente? Vopsea nemetalizata rosu passion.Ma gandesc ca la golf 4 sau 5 nu ai asemenea probleme.

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
      Extraordinara. Are un vecin un Logan rosu, vopsit recent pe o latura.
      Masina e jumatatea cu luciu, jumatate mata, mata. Arata ca dracu. Loganul e de prin 2006.
      Polish si iese bine
      "light up the darkness" Bob Marley

Comment

• Poate da, poate nu.
        La blocul alaturat mai sunt 2 Logane rosii. Nu e o coincidenta cu prima masina, si astea 2 rosii arata la fel de jalnic.

Cine vrea Logan rosu cred ca trebuie sa si-l revopseasca singur cu alta marca de vopsea.

Comment

• Originally posted by karlos12 View Post
          Dupa nici un an de la cumpararea loganului, raman consternat de calitatea vopselei.Am tinut masina sub un cires vreo 2 nopti, dupa care am plecat la parinti in vacanta vreo 2 saptamani.Ajuns acolo dupa o zi intreaga de condus am observat pe caroserie si pe bara fata zeci de urme de insecte moarte si de excremente de insecte + o pata lipicioasa de 1 cm2 de culoare maro pe plafon (sunt sigur ca este vreo ramasita de cireasa sau ceva cazut din cires).Nu am avut posibilatatea sa o duc la vreo spalatorie(parintii stau la sat, iar la frecatul cu carpa imbibata in apa nu au iesit) asa ca am asteptat pana am ajuns acasa.Am spalat-o observand urmatoarele: pata de pe plafon s-a dus iar odata cu ea si vopseaua pana la chit, urmele de insecte s-au dus si ele dar pe locul unde au fost lacul s-a degradat in ultimul hal + ca vopseaua s-a 'incretit' in acele locuri.Plus de asta mi-a cazut o cireasa uscata din pom pe capota iar in acel loc s-a dus si vopseaua si chitul iar tabla este la vedere.Asa de proasta si de subtire este vopseaua de pe logan ? Sa se duca vopseaua de le niste simple urme de insecte si de excremente? Vopsea nemetalizata rosu passion.Ma gandesc ca la golf 4 sau 5 nu ai asemenea probleme.
          Eu am rosu passion si intradevar am mici ciupituri la aripile fata dar asta de la griblura,cat despre treaba cu copacii nu mi s-a intamplat sa se ia cu tot cu vopsea.Eu la gainat sau alte chestii lipicioase torn apa pe locul respectiv,astept putin si pe urma dau usor cu buricul degetului si se ia imediat.Masina are 4 ani este usor matuita daca te uiti de aproape dar nu a primit nici polish nici ceara in anii astia

Capota a fost vopsita pe casco la Ipso de un an si ceva iar la inceput se oserva o culoare ceva mai deschisa si diferenta de luciu dar acum nu ai zice care parte a masinii a fost vopsita,culoarea este uniforma
          Last edited by john Q; 22 June 2012, 13:22. Reason: Automerged Doublepost
          "light up the darkness" Bob Marley

Comment

• Originally posted by mr.K View Post
            Poate da, poate nu.
            La blocul alaturat mai sunt 2 Logane rosii. Nu e o coincidenta cu prima masina, si astea 2 rosii arata la fel de jalnic.

Cine vrea Logan rosu cred ca trebuie sa si-l revopseasca singur cu alta marca de vopsea.
            Eu am avut 3 ani Logan rosu si-ti spun ca vorbesti in lipsa de cauza.
            Tinut 100% afara in strada.

Orice vopsea nemetalizata trebuie acordata un pic mai multa atentie, pt ca nu e la fel de rezistenta ca aia metalizata.
            O ceruire periodica (la 3-4 luni ) si n-ai nici o problema.

Arata ca noua cand s-a vandut. La spalatorie nu i-am lasat niciodata sa puna perie sau manusa pe ea.

Vecinii tai de bloc nu sunt punct de referinta, uita-te la toate Loganurile cu vopsea nemetalizata si ai sa vezi ca majoritatea care sunt trecute de prima tinerete (3-4 ani) au vopseaua matuita.
            Si NU e vorba numai de Logan, am pe strada doua Accent culoare visiniu, ambele au vopseaua un pic matuita (una mai tare ca e mai veche).

Pe rosu se vede mai bine aspectu asta, dar toate se matuiesc daca esti bou.
            Uite aici mai fain se vede cum luceste, chiar era OK.
            Attached Files
            Last edited by Octavian; 22 June 2012, 14:05.

Comment

• Eu am patit la fel , dar cred ca cu un visin ; sub fruct s-a zbircit , s-a crapat cred ca nu vopseaua este de vina ; cred ca in fructe este vreo substanta ;

Comment

• D-aia e bine o ceruire periodica, sau macar dat cu ceara lichida dupa fiecare spalare, nu dureaza mult si chiar protejeaza vopsaua de gainat, poame picate din pom, soare, etc.

Daca nu-i dai nimic nici n-are rost sa te mai miri ca dupa 4-5 ani (ierni) nu mai luceste vopsaua ca odinioara.
                Uite dupa 5 ierni numai afara tinuta, se prezinta ok, ici colo vopsaua sarita de la pietre, dar nimic grav.
                Attached Files

Comment

• ok; dam cu ceara sau ce o mai fi , si dupa cinci ani arata mult mai bine ; ce cistigam de fapt ? este mai valoroasa daca dupa 5 ani este un pic mai lucioasa ?
                  Nu cumva ne complicam prea mult ? Eu , dupa 6 ani as fi fost fericit daca esta intacta , adica nu venea nimeni sa ma atinga , sa ma zgirie , etc .

Comment

• Da-i cu peria de sarma, preventiv, daca tot ai scos porumbelul
                    In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by hspinache View Post
                      ok; dam cu ceara sau ce o mai fi , si dupa cinci ani arata mult mai bine ; ce cistigam de fapt ? este mai valoroasa daca dupa 5 ani este un pic mai lucioasa ?
                      Nu cumva ne complicam prea mult ? Eu , dupa 6 ani as fi fost fericit daca esta intacta , adica nu venea nimeni sa ma atinga , sa ma zgirie , etc .
                      Atunci nu te mai "complica" cu intretinerea vopselei, daca tot urmaresti neaparat un castig din asta; am senzatia ca faci parte dintre aceia care se bucura ca au scapat intregi dupa barbierit; despre after shave, ce sa mai vorbim..
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Preventul este o pasta Mediu Abraziva sau Usor Abrazvia? Multumesc !

Comment

• Ce parere aveti despre spalatoriile care nu folosesc apa ? waterless ?
                          sigpic

Comment

• La cat de subtire e lacul de pe vopsea fix frecatul cu carpa ii trebuie

Comment

• Originally posted by lusca1 View Post
                              Preventul este o pasta Mediu Abraziva sau Usor Abrazvia? Multumesc !
                              Am folosit-o cu succes pe rosu nemetalizat si gri inchis metalizat, nu stiu cum s-o categorisesc, usor spre mediu abraziv.
                              In comparatie cu "Scratch Out" de la Formula1 (polish usor abraziv) , e o idee mai abraziva, dar nimic de speriat, poti sa freci serios ca nu faci stricaciuni.

Eu ca sa o fac mai abraziva (Prevent) in loc sa frec cu carpa moale de bumbac, am frecat cu pasla (care e aspra ca naiba). la ceva zgarieturi care se vedeau mai bine.
                              Last edited by Octavian; 24 June 2012, 22:48.

Comment

• Originally posted by Octavian View Post
                                Eu am avut 3 ani Logan rosu si-ti spun ca vorbesti in lipsa de cauza.
                                Tinut 100% afara in strada.

Orice vopsea nemetalizata trebuie acordata un pic mai multa atentie, pt ca nu e la fel de rezistenta ca aia metalizata.
                                O ceruire periodica (la 3-4 luni ) si n-ai nici o problema.

Arata ca noua cand s-a vandut. La spalatorie nu i-am lasat niciodata sa puna perie sau manusa pe ea.

Vecinii tai de bloc nu sunt punct de referinta, uita-te la toate Loganurile cu vopsea nemetalizata si ai sa vezi ca majoritatea care sunt trecute de prima tinerete (3-4 ani) au vopseaua matuita.
                                Si NU e vorba numai de Logan, am pe strada doua Accent culoare visiniu, ambele au vopseaua un pic matuita (una mai tare ca e mai veche).

Pe rosu se vede mai bine aspectu asta, dar toate se matuiesc daca esti bou.
                                Uite aici mai fain se vede cum luceste, chiar era OK.
                                Mai are si un verisor un LOgan rosu ph2, il are de 3 ani si vopseaua arata inca bine.
                                Totusi, pe langa blocuri mai sunt pe putin breo 20 de Logane ph1, cum naiba doar alea rosii arata matuite bine? De ce nu si alea bleumarin, care-s tot nemetalizate?

Adica, cum se vede mai bine pe rosu matuirea? Daca imi iau Ferrari, sa-l comand pe galben?
                                Sa fim seriosi. E vorba de vopseaua proasta folosita de Dacia pe codul ala de culoare.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google