@alx1978: Recomand spalatoriile automate de la PetromV sau Mol si sa iei programul cu ceruire la sfarsit. Niciodata n-am avut probleme cu spalatoriile astea, nici in Bucuresti nici in tara.
Intretinere vopsea
Collapse
X
-
-
Eu am spus ca la vara (daca primesc si ceva mai mult de la lucru...) imi iau impreuna cu fratelo o scula de aia Bosh din supermarket (vreo 13 mil) si mi-o spal cum si cand vreau... Si la vecini desigur...contracost.
PS: apropo de kk de porumbel, daca o ai data cu ceara, ai o protectie in plus.
Comment
-
Originally posted by unic View Postpai fi atent ce am observat eu la vopsea si nu imi place deloc.... cand bate soarele dak te uiti atent...se vad mici dungulite...cam peste tot. zgarieturi nus....mam uitat si pe la alti si la fel...zimi cum sa scap de ele...
va sfatuiesc sa nu mai folositi ceara solida, sau din aceea pe care o aplicati manual pt ca si carpa cu care o aplicati, oricat de moale ar fi, tot zgarie. e suficient un firicel de praf cat de mic.
apropo, voi spalati masinile iarna? eu din noiembrie pana in martie nu mai spal masina ca sa evit sa inghete apa pe la incheieturi. si asa tot se mai face gheata, de la natura, dar evit sa o suplimentez prin spalare.
Comment
-
O spalam si iarna.
Tu ai sta nespalat atatea luni..?
Ceara aplicata la spalatorii (aia lichida) tine pana la a doua spalare.
O ceara solida (e pasta, nu-i solida) de calitate tine si 10 spalari.
La spalatorie e bine numai cu spuma activa si jet de apa.
In cele din urma, efectu ''panza de paianjen'' va aparea pe toate masinile.
Cum facem noi sa apara cat mai tarziu...e alta treaba.
PS: ca sa scoti ''panza de paianjen'' se poate aplica un polish cu granulatie fina, odata pe an (cel mult...)
Comment
-
Ceara solida (pasta, ma rog) tine mai multe spalari daca nu dai cu sampon auto sau alta solutie chimica.
Comment
-
Nu era cazul sa deschid un topic nou asa ca am sa postez aici ...acum o luna am avut o mica avarie pe partea dreapta-spate, chiar portiunea intre roata si portiera....mi-a reparat-o o cunostinta si totul a fost perfect!Acum 2 zile cand am spalat masina sa ivit si problema...partea vopsita este acum matuita deoarece se pare ca lacul nu a avut timp sa se usuce in cateva ore datorita frigului si a tot sarit umezeala si noroi acolo!Ma gandesc care are fi modalitatea de "reparare"!Sa o las asa (imi sta pe creier)...ma gandesc ca un nou strat de lac ar fi solutia dar as vrea sa fac asta cand o fi mult mai cald decat acum...sau e posibil sa apara rugina?Multumesc!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
daca ti-a sarit doar lacul, iar vopseaua e ok, atunci nu iti face griji. asteapta sa se incalzeasca mai bine, sa sara de 10 grade ca sa nu mai ai probleme. dar daca ai reparat masina pe frig, cred ca ar fi bine sa o revopsesti. poti cere si parerea unui vopsitor.
Comment
-
Nu pot spune ca a sarit lacul insa datorita impuritatilor sarite pe zona proaspat vopsita, acum este cam matuit....daca nu sti unde sa te uiti nu se vede...insa clar efectul de oglinda este destul de absent!La o simpla atingere se simte o oarece rugozitate, vopseaua pare ok!Oricum prin mai-iunie cred ca am s-o fac din nou!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Cer o parere: am deschis azi portiera din stanga fata mai in viteza ca sa ies din masina si am atins muchia portierei de un gard langa care parcasem masina. Asa ca m-am uitat sa vad ce am facut si am gasit 4 puncte mici pe muchia portierei de unde a sarit si vopeaua si chitul de sub ea. Punctele sunt mici, cam cum lasa un pix urma pe hartie cand desenezi un punct.Ce ar fi mai bine sa fac?
1. Sa las asa. Dar ma tem ca incepe sa rugineasca fiindca a sarit si chitul.
2. Sa ma duc la service Dacia si sa le cer sa-mi rezolve. Dar ma tem ca ori rad de mine ca ma duc pt niste puncte prea mici ori imi vopsesc tot pe acolo si ma taxeaza la buzunar.
3. Sa iau un spray la culoare (rosu pasion) daca gasesc si sa dau usor sa nu se mai vada si sa nuintre rugina.
Rog pareri...
Comment
-
Mai bine o lasi asa. Nu a sarit chitul, nu are cum. Ce vezi tu alb, e chiar spritz-kitul.
Sau eventual ia un creion corector la culoare si dai acolo.
Comment
Comment