Intretinere vopsea

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by B997NDL View Post
    ia vezi la sec 46. se vopseste manual ? nu mai vorbiti daca nu stiti
    More at: http://www.dacialoganmcv.nl/Production of Dacia Logan Pick-Up at the Dacia factory in Mioveni (near Piteşti) in Romania.

in primul rand in ue nu se mai permite prin lege vopsirea manuala pt ca e mediu toxic. ...............................
    Pe mine nu m-ai convins, nu arata nimic clipul asta. Nu vrei sa ma convingi cu alt clip unde se vopsesc partile interioare la capota/portbagaj?

Arata-mi please si legea aia de UE care zice ca vopsirea manuala este interzisa ca e mediu toxic...

Legea asta e valabila numai la autoturisme, sau se aplica si la avioane, vapoare, vagoane etc...?

PS: nu e cu rautate, dar chiar m-ai facut curios.

Originally posted by darksid3 View Post
    .......................... agent de luciu si LAC.
    P-asta n-am auzit-o cu agentu de luciu, dar am auzit din auzite ca s-ar da trei straturi de lac.
    Last edited by Octavian; 20 June 2012, 21:31. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• e vorba de lucru in mediu toxic. nu reusesc sa gasesc pe google ceva specific. mai mult generalitati dar a fost un documentar care vorbea de noile morme ue.
      e si destul de logic pt ca un robot vopseste mult mai repede (productivitate mult marita) si nici nu da in judecata compania pt ca s-a imbolnavit dupa ce a vopsit 10 masini pe zi timp de o saptamana.
      orica fabric[ trebuie sa indeplineasca niste norme clare din pdv al ue. mai arata-mi o fabrica din ue unde ii baga pe sclavi cu pistoale, intr-o camera si sa vopseasca 600 de masini pe zi, cate se lauda dacia ca scoate. exista tuneluri puternic ventilate ca in clipul de pe youtube

pe aici erau multi care se bateau cu caramida in piept ca lucreaza la dacia. nu se mai gaseste nimeni sa ne povesteasca exact cum se petrec lucrurile?!
      Last edited by B997NDL; 20 June 2012, 21:46.

Comment

• @Octavian: Exista agenti de luciu (exista si agenti de matuire), se folosesc la anumite nuante, in special la rosu, ea fiind la baza un roz, iar in combinatie cu acesti agenti, dau nuantele dorite. Probabil cu asta au confundat Doreii Lacul e lac, se da PESTE vopsea.
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by darksid3 View Post
          @Octavian: Exista agenti de luciu (exista si agenti de matuire), se folosesc la anumite nuante, in special la rosu, ea fiind la baza un roz, iar in combinatie cu acesti agenti, dau nuantele dorite. Probabil cu asta au confundat Doreii Lacul e lac, se da PESTE vopsea.
          mie mi-a sarit lacul pe aripa spate.la casco mi-a spus ca ei nu repara asa ceva. ai idee daca o pot face undeva ? doar lacuit nu si vopsit. multumesc.

Comment

@Octavian: Exista agenti de luciu (exista si agenti de matuire), se folosesc la anumite nuante, in special la rosu, ea fiind la baza un roz, iar in combinatie cu acesti agenti, dau nuantele dorite. ..................................................
            La o culoare metalizata gen gri inchis sau deschis ce agent de luciu se foloseste?

Si eu credeam ca luciul il da lacul.

Sa inteleg ca exista trei etape de vopsire: culoare, agent de luciu, lacuire.
            E o chestie noua care n-am stiut-o.

Comment

• Nu sunt etape obligatorii. Depinde de codul culorii. Oricum, cand cumperi vopseaua, iti este preparata de vanzator + lacul care este in recipient separat. Vopseaua pe baza de apa (cazul la Logan), fara lac, se spala la prima ploaie zdravana.
              Last edited by darksid3; 20 June 2012, 23:36.

Comment

• Octaviane, eu am 3 straturi de lac pe aprox 60% din masina, in curand pe toata. Din fabrique vine cu un strat de lac incredibil de subtire.
                In lac se mai poate adauga un agent care-i creste elasticitatea, 5% proportia, insa costa de te doare capul.

LE: al 3-lea strat de lac mai inchide putin nuanta vopselei, lucru vizibil cand masina este curata in lumina foarte puternica si nu-i vorba de nenimerirea nuantei vopselei.
                sigpic

Comment

• aproape inexistent. la un polish dat mai tare am avut surprize.

masina mea e momentan in service la vopsit. o sa aibe stratul de lac ceva mai consistent ca cel de fabrica

Comment

• LLE > asta cu ce-si intretine vopseaua si masina de sub ea ? Arata de-mi picau plombele Culmea-i ca tot 16v are
                    Attached Files
                    Last edited by dr_mke; 20 June 2012, 23:53.
                    sigpic

Comment

@Octavian: Exista agenti de luciu (exista si agenti de matuire), se folosesc la anumite nuante, in special la rosu, ea fiind la baza un roz, iar in combinatie cu acesti agenti, dau nuantele dorite. Probabil cu asta au confundat Doreii Lacul e lac, se da PESTE vopsea.
                      trebuie sa mergem la un "forensic lab" as fi ff surprins ca a mea sa aiba lac petse vopsea. pe capota am ciupituri de la pietricele. orice pietricica sarita ajunge pana la metal. tot stratul de vopsea (ca se poate vedea unde se termina vopseaua si incepe metalul ) nu are nici macar grosimea unu strat de lac. daca acolo intra 2 maini de vopsea si una de lac eu le mananc.

Comment

• Sigur, a ta e unicat

Comment

Nu sunt etape obligatorii. Depinde de codul culorii. Oricum, cand cumperi vopseaua, iti este preparata de vanzator + lacul care este in recipient separat. Vopseaua pe baza de apa (cazul la Logan), fara lac, se spala la prima ploaie zdravana.
                          La tinichigerie e destul de clara treaba, adica exista vopsea si lac.
                          Ma refeream la vopsirea de fabrica, daca exista trei etape si asta fiind cum spui in fc de nuanta, mi-e greu sa cred ca pt anumite culori mai exista o etapa separata in vopsire, respectiv aplicarea agetului de luciu.
                          Cred ca mai degraba e bagat in vopseaua de baza.

La capota si portbagaj nu e lac si nu se duce nici sub jet de 180 bar, cum dracu sa se duca la ploaie?

Vopselele pe baza de apa nu sunt ''apa de ploaie", sunt mai scumpe decat cele clasice si rezista mai bine + mai putin toxice.
                          Spre exemplu la cisternele feroviare (asta pt ca am vazut) ,se foloseste numai vopsea pe baza de apa+agentu de intarire si atat. Nu mai vad ele nici un strat de lac.

La fel si grundu folosit (mi-am vopsisi poarta cu el) pe baza de apa, nu-l spala ploaia, ar fi culmea.

Originally posted by dr_mke View Post
                          Octaviane, eu am 3 straturi de lac pe aprox 60% din masina, in curand pe toata. Din fabrique vine cu un strat de lac incredibil de subtire.
                          ..................................
                          Ti-ai lacuit masina sau??

Daca e mai mult de povestit please un PM, ai dat lac peste vopsaua de fabrica?
                          Last edited by Octavian; 21 June 2012, 08:17. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Buna ziua! Am si eu o problema si as avea nevoie de sfaturi... Am cateva zgarieturi adanci pe masina, am incercat cu creion si polish, dar inca se vad. Ce parere aveti de sprayuri? Sau e nevoie de revopsire? Multumesc!

Comment

• Nici cu spray (e rau cu spray la zgarieturi) nici cu creion corector n-ai cum sa o scoti sa nu se vada deloc.

Daca sunt nasoale zgarieturile, vopsire completa.

Comment

• depinde cat de adanci sunt. daca au ajuns la filler nu mai ai ce sa le faci. trebuie sa revopsesti

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google