Intretinere vopsea

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by hspinache View Post
    Caroseria se scufunda cu totul in vopsea =etapa1 ;
    dupa ce se usuca ,se trece la a doua vopsire , cu robotul ; la a doua se pune lac . de moment ce se face cu robotul , se face pe dinafara , in anumite pozitii ;de ex cu usi semi deschise .
    Cred ca asta ai vazut pe National Geografic, la MEGAUZINE-ROLLS ROYCE.
    Si la Bentley tot asa procedeaza.
    Last edited by mr.K; 21 June 2012, 09:59.

Comment

• Multumesc! Aveti idee cam cat m-ar costa o vopsire completa la Logan (gri comet) in Calarasi?

Comment

• Ma intreb asta ce vopsa foloseste de luceste in halu asta...

O reparatie excelenta numai la TOP LAC SERVICE AUTO

Originally posted by idany48 View Post
        Multumesc! Aveti idee cam cat m-ar costa o vopsire completa la Logan (gri comet) in Calarasi?
        1000 Euro asa la o prima strigare.

Si nu o mai fac ca din fabrica pana-i lumea.
        Arata bine primii 2 ani, dupa care isi pierde din luciu.

Asa a fost la mine, aripa si capopa au aratat impecabil dupa vopsire, lucea ca restul caroseriei.
        Dupa aprox 1,5 ani...nu mai luceste ca restul caroseriei, cu toate ca am incercat sa o "readuc la viata" cu polish si ceara.

Mai degraba la un particular care sa-ti tranteasca mai mult lac pe ea, si de calitate.
        Last edited by Octavian; 21 June 2012, 10:12. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• @Octavian: la tinichigerie e simpla treaba, se foloseste, dupa, vopsea + lac, dar ia in considerare ca vopseaua deja e preparata cu TOT ce-i trebuie.
          In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Preparata adica are in ea si agentii pacii.

Eu asta am intrebat si am serioase retineri, sunt trei etape de vopsire in uzina sau nu? Ca ai pomenit de agentii de luciu si ce mai se baga in vopsa.
            Nu cred ca tine figura cu "in functie e nuanta".
            In fc de nuanta se baga dif agenti in vopsa si cam atat, nu cred ca sunt trei etape.

Una e ca e gata preparata si alta e ca separat se aplica diferiti agenti.

Comment

• Nu stiu cate etape sunt in uzina. In teorie, orice etapa pregatitoare suprafetei de vopsire, se contorizeaza. Poti enumera trei, cu grunduirea din prealabil. Problema e alta, in functie de ce culoare aplici, difera pana si tipul de lac care trebuie folosit, deci nu e chiar ca la oja de pe unghii

Comment

• E ok, pe mine m-ai indus in eroare cu agentu ala de luciu, credeam ca e o etapa separata, dar e bagat in vopsa, fc de nuanta etc.

Comment

• Pe un deviz de la service reprezentata am avut ca operatiuni: acoperire filler, acoperire vopsea, acoperire lac si consumurile de materiale aferente. Deci agentul de luciu o fi fost in vopsea, a iesit foarte bun rezultatul. Era o portiera zgariata cu cheia, deci nu a implicat decat sablare si revopsire, fara chit.

Daca era separat porcesul de aplicare al agentului de luciu s-ar fi facut, nu cred ca reprezentanta nu-si tragea malaiul, fiind vorba de un dosar pe CASCO.

Comment

• Originally posted by Octavian View Post
                    Ma intreb asta ce vopsa foloseste de luceste in halu asta...

O reparatie excelenta numai la TOP LAC SERVICE AUTO
                    cu vopsea nemetalizata la care lacul e amestecat in vopse. asa ramane... nu se da niciun lac deasupra. si eu am fost sa fac pragurile ca erau ciupite de pietre de lipsea vopsea cat o moneda de 50 de bani.(unde se termina prgagul si incepe pasajul rotii din spate)

Comment

• Orice vopsea luceste cand e proaspata. Lacul se aplica la un anumit interval dupa vopsit. Asa cum am zis mai sus, vopseaua de Logan e pe baza de apa (se foloseste si la alte marci din ratiuni ecologice). Daca nu-i dai cu lac dupa, se spala la prima ploaie.

Comment

• nu se spala ca e in amestec cu lac si intaritor. ne intalnim si mergem la dacia sa intrebam si cine pierde ma o masa la cocosu rosu ?

Comment

• Adica sa fac pariu pe prostiile indrugate de "profesionistii" de la Dacia? N-ai decat sa te uiti in gura lor. Am argumentat tehnic, restul e cancan.
                          Intreb pentru a 3-a oara: Avand in vedere ca la orice masina exista zone cu vopsea fara luciu, ti se pare LOGIC sa folosesti 2 tipuri de vopsea la o masina (doi roboti doar pentu vopsit), mai ales pe segmentul low cost, unde orice surub e cantarit? Ia du-te la Dacia si intreaba-i, vezi ce raspund. Apropos, intaritorul e lac
                          Poate au facut misto de tine sau au vrut sa-ti inchida gura, la asta te-ai gandit?

Comment

• asta de ce nu mai luceste asa ? facuta tot de top lac service ? ptr ca e metalizata si urmeaza sa-i aplice lacul ?

e suficient ca acelasi robot sa aiba 2 conteinere, unul cu lac si unul fara. nu e foarte dificil
                            Last edited by B997NDL; 21 June 2012, 19:06.

Comment

• Aha, deci un robot vopseste si altul aplica lacul, cum e logic. Dar asta nu rezolva "enigma" vopselei amestecate cu lac si a vopselei mate

Care e relevanta din clip ? Operatiunea de vopsit se discuta la 2 zile dupa, nu in timpul derularii.
                              Ai cumparat vreo data, vopsea pe codul masinii? Stiai ca se vinde separat de lac? De ce?

LE: Ia NDL-ule, printeaza asta si du-te cu ea la Dacia! Sa-ti explice ei de ce se vinde SEPARAT VOPSEA + LAC Mai intreaba-i de ce scrie in mod specific urmatoarele, citez "APLICARE FACILĂ ÎN 6 ETAPE
                              Asigură-te că ai curăţat şi uscat suprafaţa ce urmează a fi reparată înainte de a începe.
                              Aplică vopseaua cu ajutorul pensulei (inclusă în kit) şi aşteaptă 10 minute pâna se usucă.
                              Îndepărtează surplusul de vopsea cu buretele furnizat în kit.
                              Aşteaptă 10 minute.
                              Aplică lacul de fixare.

Lasă să se usuce 20 de minute şi… operaţiunea s-a terminat.
                              "

AMIN!
                              Last edited by darksid3; 21 June 2012, 19:27.

Comment

• eu vorbeam de doua conteinere. intr-unul e vopsea amestecata cu lac pt exterior si in celalalt fara lac in amestec pt exterir. serios, uita-te atent cum arata vopseaua pe una metalizata si cum arata pe un blu navy, de ex

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google