Intretinere vopsea

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Salut,
    Masina mea este din 2005 si deja a inceput sa isi piarda luciul, cu toate ca sta in garaj si este spalata numai la jet de apa cu spuma activa, sau de mine cateodata la aparat cu presiune.

Nu vreau sa o polishez inca...nu prea cred in substantele alea minune,abrazive care imi subtiaza lacul.

Asa ca am ajuns la ceara minune, care sa imi redea luciul la bestie
    Ceara pasta care trebe data la mana am vazut ca nu e recomandata pt plastic si alte materiale in afara de tabla. Cred ca si ceara lichida de la spalatoriile automate Mol nu e asa indicata.
    Masina mea este infoliata jumatate negru mat cu folie Oracal(capota+plafon+portbagaj).

In cazul asta pot sa imi iau adio de la polish,ceara sau alte substante ce ar putea ataca folia?Spuma activa si alti detergenti vad ca nu ataca folia.

Multumesc mult pt ajutor

Comment

• Pai da si tu cu ceara numai pe portiunile unde e vopseaua.

Comment

• Multumesc pt raspuns.

M-am gandit si eu la asta. Pe lateralul masinii nu ar fi nici cea mai mica problema

Dar capota e infoliata in V. Deci partea de capota de deasupra farurilor e tabla. Daca frec ceara pana in folie o stric, iar daca las 1-2 degete intre folie si tabla cred ca o sa arate urat

Plus ca tare mult ma gandeam la Ceara aplicata automat la spalatoria Mol. Nu prea am chef de frecat

Comment

• Daca ai masina rosie nemetalizata din 2005.... nici lac nu ai de subtiat.
          Nu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.

Comment

• Dai cu grija cu buretele cu ceara pana la marginea foliei apoi stergi cu grija cu laveta. Nu se intampla nimic.

Seara pe racoare si cu niste bere alaturi, iti vine si chef sa dai cu ceara.

Comment

• La fosta masina (un golf 3) am dat de multe ori cu multe tipuri de ceara lichida sau pasta, lasam sa se usuce 1 h sau 2 dupa cum scria pe prospect dupa care cu o carpa sau un burete o lustruiam. Aparea luciul care tinea uneori chiar si 3-4 luni insa carpele si buretii ramaneau mereu cu o cantitate considerabila de vopsea pe ele.Se faceau rosii de la vopsea. Asta-i normalul la o operatie cu ceara sau vopseaua de pe g3 era de vina?

Comment

• Vopseaua era de vina. Asa se intampla si la Logan cu vopsea nemetalizata, in special alea vopsite in rosu.

Comment

• Ca a mea

S-o frece Dumnezeu sau programul rabla

Berea o beau langa masina, o admir poate gasesc si pe cineva so o frece in timp ce dau eu indicatii

Comment

• A mea este rosie din 2007 si ghici: nu se i-a nici o vopsea pe carpa sau burete, etc....
                    Ceara care o folosesc este ca si o pasta asa mai moale , ceva de la Sonax parca.
                    sigpic

Comment

• "A mea e murdara dupa 2 zile."
                      Pai esti norocos Mr.K. La mine tine 2-3 ore dupa care incepe sa se vada praful.
                      Dimineata deja trebuie sterse geamurile si oglinzile.
                      Vali - nu exista o ceara minune care sa-ti redea stralucirea masinutei.
                      Daca vrei sa o faci tu singur, ai nevoie de cel putin 2-3 compusi aplicati succesiv. Costa putin, dar merita.
                      La noi gasesti produse de la Sonax.
                      Uite un exemplu aici http://www.youtube.com/watch?v=KpiHL8O5k08

Comment

• Cool

Multumesc. Daca o tin pana pica tabla de pe ea, o freaca dracu,motorul sa mearga iar dupa 5-6 ani la rabla cu ea

Daca mai ma gandesc sa scot un ban din ea sau mai stiu eu ce. Dau folia jos o duc la atelier, polish, detailing ceva+ceara si gata: de vanzare scrie pe ea

Masina de garaj,propietara pensionara,merge doar in weekend cu ea la piata si biserica
                        Accept orice test

Comment

• Din 2005 si cu timbrul de mediu de platit, iti mai iei bani de o bere pe ea peste cativa ani.

Trage de ea cat poti si apoi la Remat.

Comment

• Da logica ta e corecta. Am ajuns si eu la concluzia asta, anul acesta. Asa ca sunt mandru posesor de logan pana la moarte ma rog, pana la moartea masinii

Care nu cred ca o sa vina prea curand, avand in vedere ca din 2005 pana acuma a facut 35k.
                            Deci la anu poate termin si eu cu rodajul

Comment

• Cunoasteti in Brasov o persoan/service unde pot face aceasta decontaminare cu argila?
                              nu m-as incumeta sa o fac personal.

Comment

• adica vrei sa speli masina cu pamant??
                                da si tu ceva detalii,mai amanuntite,unde ai auzit/vazut asa ceva si daca ai vazut cum arata masina dupa aceasta ,,spalare,,
                                eu stiu(si multi altii)ca masina se poliseaza pentru ai reda acel luciu pe care la avut cand a iesit pe poarta fabricii

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google