Intretinere vopsea

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• @Octavian___30:
    pai ala de la Formula1 nu e tot un polish? Daca scoate zgarieturile mai mari inseamna ca e mai abraziv. Atentie sa nu subtiezi prea tare stratul de lac si dai in alte belele.
    Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

• Am incercat si eu Scratch Out si pot spune k e bunicel. Dar cum spunea si TopCat subtiaza stratul de vopsea(pe carpa raman urme d vopsea). Daca nu e folosit in exces nu e nicio problema.

Comment

• Niciodata nu am dat cu carpa uscata pe vopsea. Nu are urma de "casa de paianjen". Are si 4 luni. Daca nu am bani de spalatorie mai bine mai astept cateva zile pana fac rost, decat sa dau cu carpa pe ea.Iar gainatul de pasare, cum l-am vazut, cum l-am eliminat. Daca as fi avut si garaj ca sa o apar de razele soarelui, ar fi fost super.
        sigpic

Comment

• Tavi tu ai garaj?
          as vrea sa dau si eu cu ceara pe masina(eventual un polish subtirel) acuma dupa revizie dar nu am garaj si dupa ce o spal pana ajung acasa e aproape imposibil sa nu ajunga vreun fir de praf sau mai rau

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post
            Pai ce sa fac ..? Macar vopsaua sa arate bine fara zgarietrui si alte cele, bani de tuning n-am. ))
            Corect.Dar te-am intrebat de unde le gasesti.Din hipermarket-uri sau de altundeva?

Comment

• Pentru cei interesati, iata un link foarte bun legat de intretinerea caroseriei:

Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

• Originally posted by RSX View Post
                Tavi tu ai garaj?
                as vrea sa dau si eu cu ceara pe masina(eventual un polish subtirel) acuma dupa revizie dar nu am garaj si dupa ce o spal pana ajung acasa e aproape imposibil sa nu ajunga vreun fir de praf sau mai rau
                N-am garaj
                E unul din motivele pt care incerc cat de cat sa protejez vopsaua.
                Drept dovada ca dupa un an si vreo 4 luni, arata ca noua, fara pic zgarieturi (care apar si de la carpa de stergere dupa spalare).
                Da-o cu ceara, protejeaza foarte bine, doar rabdare si ceva bere pe langa tine sa ai.
                Daca ai zgarieturi fine, iti recomand un WAX Polish (e mai mult ceara decat polish) cum am pus mai sus cu cateva posturi, Polishing Wax (RS 1000 - protejeaza bine si pt UV), iese super cool masina, l-am luat din Carrfour - sau cauta ceva asemanator de la SONAX, au produse bune.
                Sa nu dai cu vreun Polish care sa nu ai idee ce face (grad de abraziune, compozitie etc)...mare grija.

Red_Alin: am o benzinarie in drum cand merg spre casa (Bocsa) foarte bine aprovizionata cu toate draciile, sampoane, ceara, carpe, tot ce doresti. Produse bune (majotitatea USA ma rog, eu spun ca-s bune dupa ce am incercat). Deci nu ma pot abtine sa nu cumpar ceva de acolo cand ma duc acasa la parinti (opresc acolo sa beau cafeaua - e regula )

Top Cat: na stai linistit, ca nu ma pun ca nebunu sa dau pe toata masina cu ala, e numai pt zgarieturi mai nasoale, din fericire nu prea am, dar asa...Sa fie acolo (am scos una la interior portbagaj).
                Cum spunea DAN DARE, e ''bunicel'', adica dupa mine vazut, nu e agresiv, nu trebuie sa dai cu frica, am avut pe mana polishuri mult mai abrazive, frecai numai un pic si luau ca smirgheru. E ok, daca nu se duce zgarietura de prima data, repeti operatiunea. Eu am frecat de doua ori in portbajaj si nu a iesit pe carpa vopseaua, deci e ok, ai control cu el.

Pt zgarieturi usoare e bun ala care l-am pus mai sus RS 100 WAX Polish, foarte fin.
                Oricum, pt lustruire o dau cu ceara, WAX Polishu ala l-am dat numai o data ca sa scot efectu de paianjen, scos cu succes maxim.
                Last edited by Octavian; 30 September 2008, 22:13.

Comment

• Ooooo cat imi place sa fie curata!!
                  O ceruire inainte de vremea rea.
                  Am folosit ceara de la Armor All d-aia cu Carnauba in ea (ca ceara).
                  Foarte buna, dar miroase urat (am avut una cu miros de guma de mestecat, dar era de slaba calitate).
                  Cam asa arata o vopsa dupa aproape un an jumate de stat afara
                  Attached Files

Comment

• Cum scap de bitumul folosit la asfaltare de pe caroserie? E bine sa sterg cu benzina, motorina sau cu alt dizolvant (diluant)?
                    Nu este afectat lacul si vopseaua? Astept un sfat. Multumesc anticipat!
                    Last edited by leize; 9 October 2008, 19:25.

Comment

• Leize...Arunca un ochi aici
                      sigpic

Comment

• @valeriuciprian multumesc mult. Eram ingrozit cum arata masina si nu am mai cautat pe forum. Scuze. Multumesc inca o data.

Comment

• Am rezolvat problema bitumului de pe caroserie cu motorina.

Comment

• Sal, a folosit careva ceara Silicon Glaze? Maine am de gand sa spal masina si o sa o ceruiesc pt prima data. Revin cu poze. Bafta!

Comment

• Originally posted by leize View Post
                              Am rezolvat problema bitumului de pe caroserie cu motorina.
                              Vopseaua nu a avut de suferit?

Comment

• Daca sunt instalate protectiile de noroi, nu se evita aceste inconveniente?
                                sigpic

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google