N-are cu ce sa dauneze. Daca ajung cativa stropi cand curati geamurile nu se intampla nimic.
Intretinere vopsea
Collapse
X
-
Originally posted by GMR View Postnu numai geamurile.....folosesc si la tablarie...pt luciu...mizerie.etc....continand alcool face o treaba buna...
Exista produse special realizate pentru curatarea caroseriei de stratul de praf fin, iar unele din ele ofera si efect antistatic. Aceste produse se numesc Quick Detailer.
Avantajul lor este ca ofera si o lubrefiere adecvata pentru indepartarea in siguranta a stratului fin de praf. Pe langa aceasta ofera o protectie usoara, imbunatateste luciul vopselei si pot fi folosite cu succes la indepartarea excrementelor de pasare.
Exemple de asemenea produse pe care le gasesti si la noi: Sonus Acrylic Spritz, Sonus Carnauba Spritz sau Meguiars Quick Detailer, Meguiars Speed Detailer.
Preturile sunt peste Clean, dar asa vei avea grija si de vopsea si vei avea si o masina stralucitoare ;)
Comment
-
a folosit cineva acest produs? http://mafra.ro/?id=83
ce parere aveti? e bun de ceva? cum sunt in general produsele lor? am auzit ca ar fi foarte bune dar as dori parerea celor care au folosit!
Comment
-
Nu am folosit nici un produs de la Mafra, dar ceara nu ar avea ce sa strice. Din descriere pare o ceara sintetica, care nu contine ceruri naturale (cele naturale de obicei pateaza plasticele). Cu toate ca cei de la Mafra zic ca e safe pt plastice ti-as recomanda sa ai grija si sa nu dai pe plastice, eventual daca ai dat sa stergi imediat cu o laveta umeda.
In general o ceara nu prea are ce sa dauneze, din contra ofera protectie. Diferenta dintre cerurile mai scumpe e durabilitatea protectiei, calitatea protectiei si aspectul care il ofera. Mai toate cerurile imbunatatesc luciul si ofera protectie.
Inainte de aplica ceara iti recomand o spalare corecta a masinii ca sa nu existe fire de praf sau mizerie. La fel ai grija sa o aplici intr-o zona ca in care nu ai praf mult in atmosfera. Daca prinzi praf la aplicare risti sa induci zgarieturi vopsea/lac.
Trebuie sa ai grija si la indepartarea ei dupa ce s-a uscat. Incearca sa urmaresti instructiunile producatorului si sa o indepartezi dupa timpul indicat. Daca nu indica un timp dupa care indepartata, verifici prin trecerea degetului pe caroserie si daca se indeparteaza praful usor, indepartezi cu o laveta de microfibra. Daca inca mai e umeda mai lasi sa se usuce.
Daca totusi ai zone in care nu se indeparteaza usor, pulverizezi un pic de apa distilata sau quick detailer (vezi postul meu anterior).
Spor
Comment
-
Se recomanda ca ceruirea sa se faca pe caroseria uscata, sa nu fie sub actiunea directa a razelor solare, si de preferat intr-un garaj, nu sub cerul liber pentru ca vantul chiar daca adie usor aduce praf pe caroserie.Computer, did we bring batteries?... Computer?...
Comment
-
Cat ai dat pe solutia activa? (si cati litri)
Eu am ajuns la concluzia ca mult mai usor la capitolu ceara, e de folosit ceara lichida, de aia ''fas-fas'' , se intinde muuult mai usor, nu are probleme daca intra in contact cu apa si nu-mi raman asa pete albe pe plastice daca ating.
Efectul e acelasi, poate nu de aceeasi durata, dar doua-trei spalari rezista (timpu de lucru e mult mai scurt, nu mai transpir ca nebunu).
Comment
-
ce se vede in poza inseamna ceara mafra, jumatate de capota data cu ceara, cealalta jumatat ba. cat despre spuma, numero uno. aplicata chiar cu o pompita de joasa presiune de 1.5 l, mizeria se scurgea la cateva secunde dupa aplicare. iar mizeria de pe parbriz (gaze decedate, strivite ) s-a evaporat imediat
deci, ambele produse numero uno!
@octavian spuma a facut 54,15 lei (TVA inclus) 5 litri dar a fost impartita la 5 persoane.Attached FilesLast edited by bogdan_1984; 27 May 2009, 19:53.sigpic
Comment
Comment