Prin osmoza inversa
ce folositi pt parbriz?
Collapse
X
-
Nu are nicio legatura masina mea si ce fac eu....doar ca produsul pe care tu il pui pentru a spala parbrizul este creat pentru alte lucruri....este ABRAZIV! Asta ii lipseste Loganului ) Dar e masina ta, treaba ta, banii tEi. Pe cap si dinti tot cu mr proper te speli?Last edited by PCH; 13 November 2013, 16:05.
Comment
-
Nu cred ca subiectul topicului era duritatea apei pe zone sau regiuni.. eu doar am spus ca folosesc apa cu fairy si isi face treabafoarte bine si nu am avut probleme de mai bine de 4 ani. Mi-am permis sa nu specific de dedurizatoare deoarece am cunostiinte care folosesc aceiasi metoda fara sa foloseasca dedurizatoare/filtre/magie neagra.. si deasemenea nu au intampinat probleme.. ce e drept ei de maxim 1 an folosesc combinatia asta..My Ride- Cameleonu agitat http://www.loganclub.ro/forum/my_rid...=1#post1522462
Comment
-
Aveti grija ce cumparati. Sa nu contina alcool metilic,pe romaneste Methanol. E foarte periculos pentru sanatate, si mai ales, vaporii de alcool care intra in masina, pentru copii. Sunt foarte, foarte toxici. Cititi pe internet despre alcoolul metilic. Este extrem de inflamabil.
Sun cazuri cand spirtul medicinal era facut din alcool metilic. Crima. Ordinarele din Penny, Kaufland and shit contin methanol. Mai ales cele de iarna binenteles.
Luat de pe un forum:
"Pun pariu cu voi ca cel putin 90% din cei care cititi acest articol nu dati mare atentie lichidului de parbriz pe care il folositi!
Pana nu demult eram unul dintre noi, insa cateva articole interesante de pe wikipedia si "Anuarul Sanatatii Norvegia 2001" mi-au atras atentia.
Pe wikipedia am citit ca Methanolul este principalul compus al majoritatii lichidelor de parbriz pentru iarna. Practic este cea mai ieftina metoda pentru ca lichidul din vasul de spalat parbrizul sa nu inghete.
Methanolul este de fapt acel combustibil de care tot auziti prin cursele de Indycar, sau Nascar in America. Este un gaz/lichid extrem de inflamabil, iar pe timpul zilei flacara produsa de acesta este absolut invizibila.
In aplicatiile comerciale, este un compus asemanator cu antigelul, in sensul ca in functie de concentratia aleasa, este mai rezistent sau nu la inghet. Practic un compus cu maximum 5% methanol este capabil sa reziste la -10 grade in mod real. Asta inseamna ca majoritatea lichidelor de parbriz ieftine din piata vor avea concentratii mult mai mari de 5%, pentru a rezista la temperaturi de -30 grade, cel putin in teorie. Voi reveni putin mai tarziu sa va explic ce consecinte are acest lucru.
Methanolul este periculos pentru santatea noastra, este extrem de toxic in doze mari.
Daca este inghitita o cantitate chiar si mai mica de 10 ml, poate cauza orbire permanenta prin distrugerea nervului optic. Cantitatile ce depasesc 30 ml, sunt fatale in 100% din cauzuri.
Simptomele toxicitatii se pot observa la cateva ore dupa inghitire astfel ca se poate preveni eficient. Methanolul este foarte similar cu alcoolul etilic, insa mult mai toxic.
Methanolul deci poate fi toxic dupa urmatorul mecanism:
Prin inghitire, respirare, sau absorbtie prin piele dupa atingerea substantei.
Methanolul se absoarbe in organism prin respiratie sau prin piele, si se metabolizeaza prin ficat, provocand blocajul ficatului in ultima instanta.
De asemeni Methanolul nu trebuie sa intre in contact sub nici o forma sau concentratie cu femeile gravide. Fetusul in orice stadiu al dezvoltarii este sensibil la doze de methanol chiar si in concentratie mica.
Simptomele initiale ale intoxicarii cu Methanol includ depresia sistemului nervos central, dureri de cap, ameteli, greturi, lipsa de coordonare (pana acum seamana cu simptomele oricarui om beat nu?), inconstienta si moarte!.
La circa 10-30 ore dupa expunerea la doze mari de methanol intervin simptomele secundare cum ar fi: Incetosarea vederii, sau pierderea completa si iremediabila a vederii. Aceste simptome sunt rezultatul acumularii de toxine in fluxul de sange, si pot progresa pana la moarte prin asfixiere.
De retinut este ca methanolul in cantitati infime se gaseste in mod constant in corpul omenesc si este total inofensiv.
In Norvegia si in mai toate tarile nordice, lichidul de parbriz este produs dupa cu totul alte standarde. Practic acolo se ating frecvent temperaturi sub -50 grade, asa cum la noi se ating(atingeau) temperaturi sub -10 grade celsius. Practic lichidul de parbriz cel mai slab trebuie sa reziste acolo la -50 grade celsius. Pentru a putea atinge o asemenea performanta trebuie ca lichidul de parbriz fie sa contina mult methano l(varianta ieftina), fie sa contina mult alcool natural si undeva la 5% glycol (antigel). Pana in 1997 in Norvegia marea majoritate a lichidului de parbriz se producea dupa prima metoda. Insa dupa mai multe procese civile impotriva fabricantilor, datorate problemelor de sanatate a mai multor Norvegieni, judecatorii au oferit o recomandare (nu o sentinta civila) catre producatori, pentru a schimba compozitia lichidului.
Astfel ca dupa 2001 in Norvegia si in general in vestul Europei nu se mai produce lichid de parbriz cu continut de methanol mai mare de 5%. Conform cercetatorilor, un nivel mai mare de 5% este potential periculos pentru sanatatea oamenilor.
Astfel ca eu, si chiar voi trebuie sa ne gandim de doua ori inainte sa achizitionam cel mai ieftin lichid de parbriz din comert. Trebuie sa ne gandim, nu la faptul ca ne pateaza masina, ca ne ingheata pe parbriz, sau ca ne infunda duzele de la stergatoare. Ci in primul rand la sanatatea noastra si a familiilor noastre.
In concluzie: Cititi eticheta cu mare atentie! "Last edited by Archangel80; 13 November 2013, 16:22.
Comment
-
Da, metanolul e toxic. In concentratie mare si inghitit. Am auzit de oameni care au orbit temporar dupa ce au baut cantitati mari de metanol, pe vremea comunismului. Dar si-au revenit.
Probabil sa folosesti metanol in concentratie mica in lichidul de parbriz, fara a atinge mai mult de o picatura cu palma, e mai putin periculos comparativ cu a manca niste margarina d'aia buna la care facea reclama Nadia.
Ideal ar fi sa puna in lichidul ala niste Black Label ceva.Last edited by mr.K; 13 November 2013, 16:36.
Comment
-
Colegu, vezi ca in kaufland au lichid fara metanol la 20 de lei 5 litri parca. Ala sub marca lor. Ca au si la 5 lei e alta.
Si metanolul il tragi pe nas bine merci dupa ce dai un jet pe parbrizul CALD de la dezaburire, ca intra prin ventilatie. Nu e mare cheltuiala ca sa te tii departe de o substanta relativ nasoalaNu contraziceti moderatorii, iti iei ban daca ai dreptate.
Comment
-
Originally posted by PCH View Post....doar ca produsul pe care tu il pui pentru a spala parbrizul este creat pentru alte lucruri....este ABRAZIV!
Aia zic pe prospect ca se poate folosi si pe lemn lacuit(mobila) sau parchet si alte suprafate (gresie,faianta,etc si PARBRIZE )
Probabil ai facut confuzie cu CIF,AJAX sau alte paste care sunt intradevar abrazive.
Deci..eu folosesc combinatia asta..adica lichid de care gasesc si 60 de ml de proper.
Daca pui mai mult,face clabuci/spuma mai multa pe parbriz si nu e bine. Asa ca pastrati proportia de 60 de ml la 5 litri de solutie de parbriz.
Comment
-
Nu va mai amagiti ca lichidu' de parbriz special conceput, din magazine contine apa filtrata / distilata etc. VA zic io, e fix apa de la robinet cu probabil la fel de mult calcar si impuritati.
Am avut ocazia sa vad ce se depune (balauri) in punga aia de 5l de lichid de parbriz cu pretentii (JetX cu teflon). Ala care costa fo' 22lei-25lei pnga de 5 litri.
Si asta nu o data...ca o puneam pe seama unei intamplari / lot prost, de aproape fiecare data.
Comment
-
Bai fratilor. Sincer acum, chiar nu pot sa va inteleg.
Daca nu se gasea lichid de parbriz, daca era 100 lei/litru, mai intelegeam.
Dar, cand gasesti lichid de parbriz si la 3 lei (atat am dat eu in Cora pe lichidul de iarna acum 2 luni; si guma Orbit e mai scumpa), nu intelegi de ce va complicati.
Nu va e mai la indemana sa puneti ulei Floarea Soarelui in motor, in loc de Dacia Oil, Mobil1, etc?sigpic
Comment
-
Eu le dau dreacu de produse, cand ma duc la cumparaturi nu mai umplu coshul, pun 2-3 sticle de Proper si gata. Si la terasa daca ma duc, pun un proper de lamaie pe masa, LIMONADA frate! Ce atata furaciune din partea corporatilor, bani pe sapun, pe pasta de dinti, pe pronto lemn curat, sampon, lichid de parbriz?! Iei un Propar si ai ALL IN!
Comment
Comment