Originally posted by tyger_eye04
View Post
Montare Sistem De Aer Conditionat Pe Logan De La Dezmembrari
Collapse
X
-
-
Originally posted by tyger_eye04 View PostMai fratilor, nu ca vreau sa spun dar tre sa zic.
1. Nu merita nici daca ar fi 400 E de la dezmembrari - 400 E costa de nou de la mama ei, din fabrica, deci lasati-o balta de vrajeala. Am vrut sa-mi pun si eu dar la preturile spuse de voi, si de la dezmembrari. Hahaha, cred ca glumiti
2. BMW 1.6i cu CLIMA bixonal, an 1993 - 2500 E si e masina nu caruta fratilor, va reveniti.
Deci si prin urmare nu merita nici pe departe sa montezi AC after.
PUNCT.
daca imi trebuia caruta..imi cumparam bmw pisicuta ,ursulet, arici, ce vrei tu.
eu ca si multi altii ...nu am vrut sa punem fundul in masini batjocorite de altii...
mi unul mi-a placut mirosul de nou....nu vroiam sa ma uit pe scaun inainte sa ma asez pe el....
cat priveste Clima(Ac)....regret ca nu am...si daca as dispune de bani ptr acest scop..as pune fara sa ezit..chiar daca costa 1000 E.(dar stiu ca pun Ac pe masina mea! nu iau o coaja)
intradevar daca te uiti la diferenta de fabrica intre ac si fara...ai dreptate...e mult...dar merita decat sa iti curga transpiratia si de pe ....
cat priveste bolizii de dincolo...te rog sa vorbesti doar in cunostinta de cauza...
am condus in germania audi A4 (atunci masina avea maxim 2 ani...si 385000 km!!! trei sute optzeci si cinci de mii !!! si nu mergea mai bine decat 1.4 meu.
cand masina aia a iesit din garantie...e dat kilometraju inapoi..si e vandut unuia ca tine..care nu vrea carute ps: masina aia pleaca din germania cu 1000 E si ajunge la tine cu 3000...si 150000 km mai putin
te rog sa iti vinzi caruta fara ac... ca din banii aia sigur iei o pisicuta si un audi A4...full option.si full probleme. baftaUn om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.
Comment
-
de acord si eu cu cele zise de mumus...lasa-i pe altii sa se bucure de carute vechi si decojite
revenind ontopic @chriss06...cat te-au costat piesele aproximativ si manopera?"Stiu ca nu stiu nimic, dar stiu ca pot sti mai mult decat stiu" (Socrate)
Comment
-
Originally posted by VanDiesel View Postde acord si eu cu cele zise de mumus...lasa-i pe altii sa se bucure de carute vechi si decojite
revenind ontopic @chriss06...cat te-au costat piesele aproximativ si manopera?
O alta surpriza o poti avea daca achizitionezi separat componente : am avut nevoie de conducta care iese din vaporizator si intra in radiatorul de ac, cea mai scurta din sistem - ieri cineva de la dezmembrari mi-a cerut 400ron, un altul 50euro dar n-a mai raspuns pina seara, cind am ajuns acasa am intrebat la magazinul Dacia specializat de linga blocul in care locuiesc, cunoscut ca fiind scump - comparat cu targul Vitan. Surpriza! Conducta era 189ron cu comanda la uzina deoarece nu o aveau pe stoc, vine miercuri dupa ora unu.
Deci atentie la preturile reale si la nesimtirea unora.
Peste toata povestea asta, manopera a fost 250euro si acum urmeaza sa scap de radiatorul de apa, gmv-ul vechi, instalatia electrica, suportul de alternator, aeroterma bord, plansa de bord fara comanda ac, oglinzile vechi, pe toate acestea pot lua vreo 600ron, deci mai scad costurile initiale.
Comment
-
Originally posted by chriss06 View PostIn sfarsit am montat instalatia pe masina, luni ma vad cu omul la el la service sa o vidam si sa o umple cu freon. Locatia e la 40 km de Bucuresti, montajul se face in week-end, dureaza cam 10 ore transformarea de la un preferance euro3 1.5 dci intr-un laureat. Daca tot am schimbat toata instalatia electrica, am avut si cablajul pentru oglinzi electrice si omul le-a montat pe loc (mcv negre). Peste doua saptamini ma vad cu aceeasi persoana sa puna intercoolerul (+ aprox 10 cai frumosi in plus ) Pentru preturi montaj si kituri ac va pot da pe pm informatii si numarul mesterului.
Am schimbat:
radiator apa
radiator ac
aeroterma
vaporizator
conducte presiune ac - 4
gmv
compresor
suport compresor si alternator laureate
pompa servoelectrica
curea accesorii laureate 1.5dci
3l antigel g12
3l apa distilata
1l lichid servo
cosola centrala bord cu buton ac
fulia motorului nu se schimba, dupa cum am mai auzi pe aici, nici alternatorul nu necesita schimbare.
instalatie electrica motor completa laureate 1.5dci euro3 (aveti grija ce cereti daca o cumparati de la dezmembrari, grija mare sa fie mufele intacte daca masina a fost avariata in fata, grija mare ca mecanicul ce a facut dezmembrarea sa nu fi luat mufa de servodirectie electrica, in bucuresti se mai practica , pentru ca apoi sa va fie revanduta cu 100 ron - in chitila la dezmembrari instalatie fara mufa 500ron + mufa 100 ron si nici o reducere pentru ca avea mufele sparte, in colentina pe strada garii 500ron instalatie completa inclusiv actuatorul de la pedala frina, sonda aceea pentru semnal la vitezometru bord, partea electrica de la demaror, instalatia oglinzi electrice etc ).
pompa servoelectrica trebuie initializata la un service dacia sau la cine are un laptop cu softul respectiv, acesta mi s-a parut singurul inconvenient, sa conduc inapoi fara directie asistata, dar, dealtfel, lucru rezolvabil usor zilele urmatoare.
Pentru alte detalii, oricind pm sau mail.stii tu... HZP ;)
sigpic
Comment
-
salut!
ma baieti dar o alternativa ceva mai ieftina nu se poate in locul AC-ului montat after(tot suntem in criza acum,si nu sunt multi care si-ar permite sa dea ~1000e pe o instalatie cu tot cu montaj)?ma gandeam la o modalitate de a izola cumva aeroterma masinii pe timp de vara si cumva sa dea dct ea aerul rece(nu zic sa faca exact ca AC-ul dar macar pe acolo).daca se putea asa ceva ar fi fost o altenativa mult mai ieftina care nu ar fu papat din calutii masinii si ar fi fost un confort ceva mai marit.
Comment
-
de unde mila lu' Dumnezau aer rece cand afara sunt 35 de garde? ea exact asta face cand ii dai drumul pe rece, ia aer de afara si-l baga in habitaclu. dar nu-l poate raci, ca n-are cum un ventilator sa raceasca aerul...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
@nonameyet: daca suntem amandoi pe forum, tu postezi si eu tot da refresh-uri la forum, e normal ca din cand in cand sa ne intalnim mai in gluma mai in serios ti-am zis ca nu prea ai cum...
ma gandesc ac adac era o solutie mai ieftina sa racesti o masina, o puneau astia de fac masini deja, ca doar le-ar scadea si lor pretul de productie si cel de vanzare...
@vandizal: ba da, dar mai bine ai umple torpedo-ul cu gheata carbonica...Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
Comment