R A R - I T P

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• eu te intreb pe tine, daca nu esti in stare sa dai un raspuns coerent ar fi de bun simt sa-ti stergi de sub nume sintagma ITP Man, nu te defineste. te intreb ceva concret si tu ma trimiti la plimbare peste hotare...in traducere libera la mine asta inseamna ca habar nu ai.

lasa-te de meserie daca nu sti sa vorbesti cu oamenii, sa-i indrumi sau sa-i ajuti atunci cand au intrebari.

textul de mai jos e luat de pe site-ul RAR, mi-am facut timp sa cauta aceasta problema. dar din pacate nicaieri nu scrie ca eticheta respectiva trebuie sa fie afisata la vedere, dei pot sa o pun pe geamul care e in portiera si nu iasa niciodata la lumina.

- foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai in atelierele autorizate;

- geamurile laterale din spate si luneta nu sunt esentiale pentru vizibilitatea din interior, cand autoturismul este echipat cu oglinzi retrovizoare exterioare pe ambele parti, insa in cazul in care acestea au o transparenta modificata fata de cea stabilita prin marcajul de omologare se urmareste ca stratul aplicat ulterior sa fie uniform si sa nu creeze distorsiuni;

- modificarea transparentei geamurilor nu se inregistreaza in cartea de identitate a autovehiculului, insa atelierele autorizate sa efectueze operatiunea de aplicare a foliei colorate, trebuie sa elibereze un document privind certificatul de conformitate si licenta emisa de Organismul de Certificare Produse al Registrului Auto Roman, iar la inspectia tehnica periodica se verifica eticheta ce contine marca de omologare a geamului precum si gradul de transparenta.

Nu putem sa discutam civilizat? Poate iti si ceri scuze, ce zici?

sa-mi cer scuze? ce comici sunteti
    o sa imi cer scuze dupa ce imi explicati ce fel de injurii am adus unui om care cica lucreaza la ITP, dar cand il intrebi ceva concret te trimite la plimbare sa cauti regulamente neoficiale si fara nici o baza legala pe usile cine stie caror service-uri.

INJÚRIE ~i f. 1) Vorbă sau faptă care lezează demnitatea sau reputația cuiva; insultă; ofensă. 2) Ofensă gravă, adusă cuiva în public; afront. [Sil. -ri-e] /<fr. injure, lat. injuria

lamuriti-ma si pe mine din postul anterior care e vorba cu care i-am lezat demnitatea? atata timp cat eviti un raspuns clar inseamna ca habar nu ai, nu? logic. unde e insulta aici?
    Last edited by Diabolique; 19 April 2010, 13:12. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Sincer imi pare rau daca ai fost banat din cauza mea,rog daca se poate sa fie iertat !Astazi am fost la RAR,am dezbatut problema,dar am vazut raspunsul intr-o fraza postata de tine, foliile de protectie aplicate pe geamuri trebuie sa fie certificate si marcate corespunzator, iar aplicarea acestora este permisa numai in atelierele autorizate.Daca geamul a fost modificat,trebuie aplicata o marca cu modificarile facute,aceasta trebuie montata intre geam si folie,logic,altfel nu se poate vedea.Aceasta marca certifica gradul de vizibilitate si date despre firma care a modificat geamul respectiv.Pe orice piesa,montata de fabricant sau montata ulterior trebuie sa existe o marca care atesta ,ca respectiva piesa este omologata si fabricata comform standardelor,in aceasta categorie intra si geamurile,de aceea trebuie sa aiba marca pe ele si nu in torpedou,de unde o poti pierde sau imprumuta unui prieten, care nu are.Tu, cred ca ai avut folia montata neregulamentar,te-ai certat cu nustiu ce inspector si ai venit sa te certi cu mine.Daca tu crezi ca ai fost nedreptatit poti face o petitie catre RAR,daca nu se rezolva, actionezi in justitie,si acolo lamuresti treaba,daca ai dreptate sau nu.
      LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

• are cineva idee ce transparenta au geamurile laterale de logan?
        Computer, did we bring batteries?... Computer?...

Comment

• am si eu o intrebare pentru @dan.gutu: se poate lega cineva de la ITP daca in urma montarii unui eleron de luneta s-a acoperit acel timbru cu omologarea foliei? mentionez ca timbrul a fost pus in coltul din stanga sus de acea firma si ca urmare acuma nu se mai vede (din exterior) ci doar se "simte" dininterior .

Comment

• Nu cred ca este un capat de tara,sa se chinuie si el putin si poate sa vada ,dar daca este un cap patrat....
            LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

• Am si eu o nelamurire, mie cand mi-au pus folia mi-au pus marcile pentru opacitate doar pe geamul de la sofer si pe geamul de la portiera din stanga spate, am obserat la alta lume ca au si un timbru albastru pe care scrie "RAR si nu niste cifre".Probleme e ca eu nu am acest tibru albastru nicaieri.Va fi o problema la viitorul ITP?

Comment

• Multi nu pun timbrul ala,dar ce este scris pe el este si pe marca de sub folie.Acel timbru se pune doar pe interior,pe geamul din spate,sa poata fi citit.Normal se pun marci pe toate geamurile care au fost modificate.
                LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

• oricum se observa ca e aceeasi opacitate pe toate geamurile din spate/ fata .Pe fata zici ca nici n-am folie.

Comment

• Domnilor ca tot se vorbeste despre folie.
                    Eu am folie cumparata de la Alf....trans(va rog sa nu se considere reclama) si mi-a aplicat-o un prieten care se ocupa cu asa ceva.Adica mi-a pus si timbrele acelea pe geam si autorizatiile pe care ti le da cu folia au fost completate.
                    Va rog lamuriti-ma daca sunt legale si sa nu am probleme cu RAR,multi prieteni spun ca firma respectiva nu ar mai avea licenta la RAROM pentru folii.

P.S.Sunt dintr-o zona unde stau foarte mult cei cu RAR.

Comment

• Urmeaza sa fac si eu ITP-ul prin august-septembrie. De data asta nu cred ca il iau pt ca data trecuta la franare pe spate mi-a gasit un procent slabut. Stiu ca stanga spate frana mai putin decat dreapta spate. Nu ma prea pricep eu la chestiile astea tehnice. Cauciucurile sunt cam duse, au cam 4-5 mm de carne pe ele. O sa incerc s-o pun la punct in vara asta la o revizie. Daca gaseste unele probleme la amortizoare, flanse, pic ITP-ul?

Comment

• Azi mi-a expirat si mie ITP-ul...saptamana viitoare trebuie sa il fac.
                        '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• Ai mare grija sa nu iti retina talonul,te costa mai mult dupa aia,plus nervi si timp pierdut.
                          LOGAN--> <--TOYOTA

Comment

• Sa nu ma prinda politia pe drum sau la ce te referi ? ITP-ul este foarte aproape de mine, cateva sute de metri . Este o problema ca ma duc cu el expirat ? (luni-miercuri ma duc)

Apropo, am becuri Philips NIght Guide, nu ar trebui sa fie o problema, nu ?

Comment

• Am fost acum 30 de minute la ITP.

S-a uitat putin la roti, a invartit de ele, a verificat toate luminile (faruri/semnalizari/frana/reverse/ceata), stropitorile de parbriz, stergatoare. A pus-o pe bancul ala si a zis ca pe fata franeaza ceva mai mult dreapta iar pe spate ceva mai mult stanga dar ca ~ toate masinile au mici diferente, rar sa fie ~ la fel toate rotile.

A verificat farurile (nu a zis nimic ca am becuri schimbate desi era evident albastrul/galbenul din lateral de la Philips Night Guide) si a zis ca ala din dreapta bate putin mai jos iar ala din stanga putin mai sus, le-a reglat el putin (sunt curios ce dracie a facut, sper ca bat bine si acum).

Apoi a pus apoi sonda aia pe esapament si a lasat-o cam 1-2 minute, la ralanti. Nu a turat-o deloc. Mi-a zis ca trebuie sa am trusa/stingator/2 triunghiuri si sa fiu atent la valabilitate dar nu s-a uitat daca chiar le am .

Toata dixtractia a durat 25-30 de minute...100 lei.

Comment

• Salut!
                                Mi-am incaltat masina cu cauciucuri de 195 60 r15(echivalente celor de pe logan ca si inaltime) le pot trece in talon sa nu am probleme cu RAR?

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google