Rugam doar proprietarii acestor motorizari sau aceia ce cunosc foarte bine aceste versiuni sa aduca argumente pro sau contra. Aici ies din discutie orice fel de modele inafara celor enuntate in titlu. Asteptam parerile pertinente ale unor angajati service. Ar fi de preferat sa intre in discutie doar modelele stock, fara a compara modele modificate.
MCV 1,6 16v 105 cp VS. MCV 1,5 DCI 85 cp
Collapse
X
-
Eu as zice ca benzinarul e mai bun, la diesel exista multe probleme (vezi injectoare infundate, pilitura, calamina s.a). Daca vrei sa ai consum mic si reprize bune, atunci poti lua un DCI.
-
ieri mi-a venit 16v-ul, ales dupa indelungi framantari...dar nu-mi pot da inca cu parerea, vreau sa-i fac rodajul ca la carte. tatal meu are 2 ranault pe motorul de 85 dci si el m-a sfatuit sa iau benzina desi nu a avut probleme cu ele; motivele sigur le cunoasteti si voi, vreau sa zic ca a contat mult si parerea unuia care are dci.
apropos, in ce se concretizeaza reprizele astea de care tot vorbiti ???
Comment
-
Reprizele sunt acele accelerari de la o anumita viteza, de exemplu in depasiri, o sa fie mai sprinten un motor DCI decat un MPI, pentru ca are cuplul mai mare.
Comment
-
Originally posted by andreiEu as zice ca benzinarul e mai bun, la diesel exista multe probleme (vezi injectoare infundate, pilitura, calamina s.a). Daca vrei sa ai consum mic si reprize bune, atunci poti lua un DCI.
Comment
-
Originally posted by sonykelcristi sau facut niste calcule si se considera ca un disel e avantajos doar daca faci intre 20-30de mii de km pe an deci cred ca brutus sa exprimat bine
Comment
-
e cam relativ calculul facut de voi... ptr un calcul comparativ luati 1.6 16v si dci 85cp ... cu diferenta de pret, revizii blablabla...
(eu la un calcul intre 1.4 si 1.5dci 70cp ... am ajuns la concluzia ca amortizarea o faci dupa 50-55.000 km) cam la fel zic eu ca e si la 1.6 16v vs 1.5 dci ... daca tii masina mai mult de 60.000 km e mai avantajos diesel, daca o dai inainte ii faci o bucurie aluia care o cumpara
Comment
-
Originally posted by CAnnabYSe cam relativ calculul facut de voi... ptr un calcul comparativ luati 1.6 16v si dci 85cp ... cu diferenta de pret, revizii blablabla...
(eu la un calcul intre 1.4 si 1.5dci 70cp ... am ajuns la concluzia ca amortizarea o faci dupa 50-55.000 km) cam la fel zic eu ca e si la 1.6 16v vs 1.5 dci ... daca tii masina mai mult de 60.000 km e mai avantajos diesel, daca o dai inainte ii faci o bucurie aluia care o cumpara
Apropo's as vrea sa-mi spuna cineva cu MCV (sau chiar sedan) benzinar cati bani a bagat in benzina in primii 3000 de km, eu am bagat 600 lei in motorina.
Comment
-
pai uite calcul simplu ...
dci benzina
1500E 0E (motor)
540E 360E (revizii in 60k - 6 diesel - 4 benzina - 300RON/revizie)
3600E 5400E (carburant in 60k - 1euro/litru ambele - diesel 6% - benzina 9% - consumuri reale mixt in regim masiv bucuresti)
5640E 5760E
deja dieselu e in avantaj daca eventual consumul va fi mai mic ... va fi si mai in avantaj... dar cred ca perioada de amortizare nu scade la mai putin de 50.000 km. 25.000 e prea putin, ce calcul ai facut?Last edited by CAnnabYS; 12 November 2007, 02:26.
Comment
-
fmm de edit button ... scriu mesaju dau save si-mi zice ca au trecut 10 minute ... x(x(x(
ce am scris (mai pe scurt [fara calcule] ca am nervi si mi-e lene)
cu diferenta de pret dintre mcv-urile din titlul threadului (1050eur) ... se ajunge la o amortizare de 35-40k ... cu consumurile date de mine ... (daca dizalu ajunge la 5 iar benzina la 10 se ajunge lejer la 25.000 si chiar mai putin cu amortizarea)
Comment
-
Originally posted by CAnnabYSpai uite calcul simplu ...
dci benzina
1500E 0E (motor)
3600E 5400E (carburant in 60k - 1euro/litru ambele - diesel 6% - benzina 9% - consumuri reale mixt in regim masiv bucuresti)
5640E 5760E
deja dieselu e in avantaj daca eventual consumul va fi mai mic ... va fi si mai in avantaj... dar cred ca perioada de amortizare nu scade la mai putin de 50.000 km. 25.000 e prea putin, ce calcul ai facut?
In cazul asta calculele ar fi:
dci benzina
1500E 0E (motor)
3600E 7800E (carburant in 60k - 1euro/litru ambele - diesel 6% - benzina 13% - consumuri reale mixt in regim masiv bucuresti)
5640E 8160E
Diferenta: 2520E in favoarea Dieselului
Situatia e diferita pt provincie. Acolo sunt alti factori care trebuiesc luati in calcul.
Comment
Comment