Originally posted by Laur80
View Post
MCV 1,6 16v 105 cp VS. MCV 1,5 DCI 85 cp
Collapse
X
-
-
Strict legat de performantele celor 2 motoare, benzina 16v si DCI de 85. E vreo diferenta "remarcabila" la demaraj? Am un MCV 1.6 16v si sunt oarecum multumit de performante dar nu imi place ca incepe sa traga tare abia peste 3500, presupun totusi ca e normal pt un benzinar. Se simte ca masina e greoaie dar atata timp cat nu ai pretentii de WRC e foarte ok. La diesel nu prea imi place acel "tors" specific, nu neg ca sunt unii carora le place f mult sunetul acela. Pt placerea sofatului inclin balanta spre benzinar.
Comment
-
Majoritatea benzinarelor aspirate trag bine dupa 3000-3500 RPM deci e perfect normal!Nu inseamna ca ti acel motor turat pentru ca la turatia de cuplu maxim este in regim normal de functionare...Intradevar intre 1.6 16 v si Dci 1.5 85 cai este diferenta subiectiva in primul rand iar apoi consumul in favoarea diesel si in final performantele care sunt un plus pentru benzinar!In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul
Comment
-
Pe un MCV cel mai bine se potriveste motorizarea dizal (preferabil 85 cp).
E clar ca-ti iei masina pt spatiu, concedii etc, mai putin pt performante ''sportive'' sa spunem cazul 1.6 16V, oricum nici dizalu' de 85 cp nu e de neglijat la capitolu asta, chiar daca duse la limita exista diferente notabile.Se conduce mai lejer la drum si desigur marele avantaj ca nu te rupe la consum daca ai in masina 4-5 persoane si bagaje.
Deci as inclina balanta clar spre MCV dizal.
Comment
-
nustiu ce sa zik`...dar de preferabil asi alege dieselu`...misepare altqumva`....iar la consum diesel - benzina`..e diferenta mare`....nu ca am experientza..am doar 13 ani dar sunt pasionat de mashini`...tata are modelul cel nou`..cel qu facelift versiunea mcv cu dieselu de 85 cp ...dar totusi am vazut niste postari cu 12 % la 170 km / h ...era motorul diesel sau p benzina ? ...cel diesel la 165 km/h are consunumul 6,3 % ...stiu pt ca am mers qu tata pe autostrada ...iar la 160 km/h are 5,8 .....iar tata e ff multumit de mcv cel nou`...nu produce la fel zgomotul ca modelul cel vechi`...dar sa revenim la subiect`....ashi alege dieselu` :d ....tot timpul in depasiri misepare mai " sprinten " ...cu 1,6 16v nu am mers sincer ...ce parere aveti de el ?
ce consum are cel pe benzina care il turezi de obicei pe la 3500 rpm ?
Comment
-
hai ca asta e tare - "nu produce la fel zgomotul ca modelul cel vechi"; "tot timpul in depasiri misepare mai " sprinten ""
dar cu toate astea
"cu 1,6 16v nu am mers sincer ...ce parere aveti de el ?"
ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha
asta e tare...
app mie imi place mai tare cum te simti pe luna decat pe pamant...sincer nu am fost niciodata pe luna, dar voi ce parere aveti de starea de pe luna?
Comment
-
Originally posted by skd_ozenel View Posthai ca asta e tare - "nu produce la fel zgomotul ca modelul cel vechi"; "tot timpul in depasiri misepare mai " sprinten ""
dar cu toate astea
"cu 1,6 16v nu am mers sincer ...ce parere aveti de el ?"
ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha
asta e tare...
app mie imi place mai tare cum te simti pe luna decat pe pamant...sincer nu am fost niciodata pe luna, dar voi ce parere aveti de starea de pe luna?
Comment
-
prefer diesel
Salutare,
Eu am o amaraciune de 1.5dci 65 de cai dar ce pot sa va zic ca sunt incantat mai ales de consum. In Bucuresti nu sar de 6.5/100km in cele mai rele conditii (merg cu faruri aprinse tot timpul iar vara si cu AC evident.), iar afara scot 4-5 pe drumuri nationale si 6/6.5/100km cu top speed-ul (140 -150km/h de pe autostrada.
Ce am in vedere:
1.nu merg subturat nici in oras nici afara, tin masina in plaja de turatii 2600-2800 (asta pt oras ca nu fac depasiri), altfel sunt convins ca in scurt timp "scap" de turbina....
2.la drum intins inainte sa depasesc incerc sa am cel putin 2800, e o placere sa depasesc (o sa radeti dar asa este) in intervalul 70-110km/h.Am observat ca golanu trage f bine intre 2800-3500rpm.
Am avut de mai multe ori surpriza sa dau peste tdi-uri, 3xxd-uri,sau alte marci renumite (diesel) care la urcare, in zonele acelea cu 2 benzi pe sens, in care pe 300m trebuie sa depasesti 5 tiruri (din cauza soferului care crede ca daca are diesel numai e nevoie sa retrogradezi o treapta) , sa stau "lipit" de el si sa ma enervez ca de abia se misca.
3.Cred ca daca puteam sa merg cu 200 cu loganu oricum nu faceam asta pt ca de la 150km/h parca decoleaza, deci motor suficient pt mine.
Parerea mea e ca motorizarea cea mai ok pt logan este 1.5dci 85 cp, raport pret/performante/consum. Asta daca nu tii masina in parcare si mergi cu autobuzu.
Cam asta e tot .... pe ziua de azi...
Comment
-
salut eu il am de 9 luni(disel85cp) maine am revizia de 15000 si e ok cu consumul sta foarte bine am optat pt el din punct de vedere al consumului (nu pt viteza sau raliu) pana acum totul este ok este perfect pt familie si excursii cat mai lungi
bafta tuturor si km cat mai multi!
Comment
Comment