Diferente Logan Berlina / Logan Mcv ?

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Diferente Logan Berlina / Logan Mcv ?

Salut, e primul meu post, sper ca e la locul potrivit.

eu sunt nou in ale condusului, am permis de 8 ani dar nu am avut ocazia sa conduc. in curand insa voi conduce un logan mcv si am inceput deja sa iau ore de conducere pe un logan normal, berlina.

imi poate spune cineva care sunt diferentele dintre cele doua masini ... ? Din orice punct de vedere, mai ales ca si manevrabilitate, conducere ...

mersi.

Da, sunt diferente la manevrabilitate si la dimensiuni, adica parcarile laterale o sa le faci mai greu cu MCV decat cu Sedan. Dar in cateva saptamani te voi obisnui cu masina si vei vedea ca nu sunt diferente majore.
    Cel mai nou proiect auto din România!
    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Poate chiar mai repede, eu am un mcv de aprox. o luna si m-am obisnuit cu dimensiunile, parcarile, etc. La datu' inapoi e mai nasol ptr mine, nu prea vad daca am obstacol in spatele masinii, din cauza tetierelor de la ultimu rand de scaune (am cu 7 locuri) E ok masina, te inveti usor cu ea

Comment

20 cm, si oglinzi mai mari

Comment

Se mai pune si subiectul prin propozitie, nu de alta, dar mai trebuie sa intelegem si noi...

Comment

Vai ... scuzati dom profesor
            Reformulez: diferenta dintre un mcv si o berlina ar fi de 20 cm lungime.
            Satisfacut?

Comment

Referitor la dimensiuni ,mcv stiam ca are cu 25 cm mai mult,si cateva kg mai mult ,in fine ........Un atu in plus sunt oglinzile mai generoase , acesul in portbagaj mult mai usor,mecanica este aproape identica dar difera de la motorizare la motorizare si binenteles la ce imbunatatiri are, ma refer la AC, servo ,ABS , etc, manevrabilitatea ii in functie de tipul de directie , mcv are din start servodirectie iar berlina ambiance nu are ,si asta s-ar putea sa fie o problema........Mai sunt cateva diferente dar trebuie sa iau cartea tehnica ......... Dar in primi km te dedai dupa masina de zici ca toata viata nu-mai mcv ai condus........ Grija la virajele spre stanga daca esti aproape de borduri inalte, fata scapa dar cu spatele esti pe bordura , poti sa iei virajele umpic mai larg daca iti permite spatiul........
              http://www.loganclub.ro/forum/mcv_ro...ion-t5724.html toate bune

Comment

E diferenta de 20 cm la lungime si 30 kg la greutate.

Comment

Bine cu 20 cm sunt de acord ,in schimb nu sunt de-acord cu kg,mcv cu 5 locuri poate are cu 30 de kg mai mult dar cel cu 7 locuri are ceva in plus ca trag destul de mult la cantar locurile 6 si 7..........
                  http://www.loganclub.ro/forum/mcv_ro...ion-t5724.html toate bune

Comment

Eu am berlina, dar am condus MCV-ul lui vecinu' are acelasi motor,nr de km apropiati, dar eu zic ca e un pic mai lent...Poate ma insel, dar asa l-am simtit eu...
                    niciodata sa nu contrazici o femeie......o va face ea singura dupa 5 minute...

Comment

@blackufo: La versiunea de baza atat e diferenta. Acum, exista diferente si in functie de echipare, ca doar AC, ABS, macaralele electrice, barele de pavilion si alte componente, mai cantaresc si ele in plus.

Comment

Diferente de mase: Berlina de la 975 la 1115 gol fara optionale; MCV 1165 la 1255 gol fara optionale, deci diferenta de 30 Kg in nici un caz pe aceiasi motorizare la acelasi nivel de echipare. MCV-ul meu care este full option (mai putin jenti aliaj) are 1300 kg gol
                        Diferente de dimensiuni: Berlina L=4250, l=1975, ampatament=2630, inaltime=1525, ecartament fata=1466, ecartament spate 1456 MCV L=4450, l=1993, ampatament=2905,inaltime=1640(fara bari portbagaj), ecartament fata=1481, ecartament spate 1458
                        Volum portbagaj: Berlina 510 MCV 200 / 700 / 2350 (7 / 5 / 2 locuri)
                        Diferente la manevrabilitae prin dimensiunile mai mari ale masinii cat si datorita diferentei de ampatament, a.I. Tot timpul trebuie sa iei curbele mai largi (nu ca si cand ai conduce un camion) punctele de reper diferite ptr. Parcarea laterala cu spatele (daca ai fost invatat sa parchezi dupa puncte de reper).
                        Confort sporit, in special ptr pasageri, mai multe optiuni, (mai ales daca ti-ai luat modelul cu 7 locuri) si nu in ultimul rand portbagaj cat vrei

Comment

Mari diferente nu sunt
                          un plus pt MCV - mai stabil la viteze mari din cauza ampatamentului marit
                          singurul minus - prin oras trebuie sa fii cu ochii in oglinda tot timpul cand schimbi banda si cand virezi din acelasi motiv - ampatamentul marit
                          la parcare e un pic mai ciudat dar nu e diferenta mare - te inveti repede in cativa km, vorba cuiva de mai sus o sa zici ca numai cu MCV ai mers toata viata.
                          portbagajul este epic...De poveste...Iti dai silinta sa il umpli si parca tot mai intra cate ceva

@ funky - pt vizibilitate scoate tetiera de la mijloc, eu asa am facut si nu mai am probleme, pe de alta parte la mine oricum nu au urcat mai mult de 4 in masina pana acum.

Comment

Ce treaba are ampatamentul cu stabilitatea la viteze mari?

Comment

Diferentele intre berlina si break in ceea ce priveste manevrabilitatea si stabilitatea sunt putin diferite,break-ul avand un plus de greutate ce da o oarecare fermitate directiei in viraje mai stranse,iar ampatamentul usor marit ofera ruliului rigiditate si impresia de stabilitate sporita. Diferentele sunt insa mici la acest capitol. Berlina castiga la aerodinamica,insa ambele i-mi par la fel in cazul vantului lateral,garda inalta ajutand la aceasta neplacere. Despre vizibilitate,oglinzi si parcari nu am ce reprosa,in ultimii 5 ani conduc zilnic o utilitara carosata si sunt obisnuit doar cu oglinzile laterale. Diferente mai accentuate sunt la motorizari,dar nu despre asta este vorba.

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google