Mi-am cumparat in luna Mai 08 un logan Mcv cu 7 Locuri, la 19000 de km s-au terminat placutele si m-am trezit ca am pe masina placute de berlina, am cumparat de Mcv si nu se potrivesc, sunt mai mari, am Cumparat de Berlina si se potrivesc. Are cineva idee ce se intampla?
Probleme Cu Placutele De Frana
Collapse
X
-
Azi le-am vazut pe amandoua
MCV e mai greu cu 300 kg fata de berlinaLast edited by valeriuciprian; 6 August 2008, 05:42. Reason: Nu mai posta consecutiv...ai timp sa iti editezi mesajul anterior.
Comment
-
Ai aflat care era diferenta?Eu stiam ca sunt diferente de diametru la disc sa daca e ventilat sau nu.Astia la dacia pun diferentiat in functie de echipare. Ca sa cumperi placute ori stii ce disc ai or te duci la un magazin mai de doamne ajuta cu talonul si calculatorul o sa stie ce sa iti dea.
Sarbatori fericite!sigpicPasionat de MCV si natura
Comment
-
Berlina(1.4,1.6) : disc neventilat , etrier normal (lucas parca), placute mici
Berlina (1.5 si 1.6 16v) : disc ventilat , etrier normal , placute mici
MCV (1.4,1.6,1.6 16v,1.5) : disc ventilat , etrier normal , placute mici
VAN,PickUP (orice motorizare) : disc ventilat 260 , etrier mare (TRW) ,placute mari( ATE )Last edited by cos_min_i; 27 December 2010, 11:04.
Comment
-
Merci mult. daca s-ar schimba discul de frina cu tot cu etrier cu din acela de van ar functiona normal?mai trebuiesc si alte reglaje?Eu am si abs si nu stiu daca s-ar putea(asta asa ca informatie buna de stiut)
Discurile am vazut ca sunt diferite dar tamburii din spate?exista si acolo diferente?cum se poate modifica sa frineze mai eficient?
Sarbatori fericite!sigpicPasionat de MCV si natura
Comment
-
si discurile ... normal si ventilat de 259mm si cel ventilat de VAN este de 260 mm
Comment
-
daca s-ar schimba sitemul de franare cu franele de VAN? ... este o mare diferenta fie cu ABS fie fara ABS...
Pur si simplu se schimba discul , etrierul, placutele si se face aerisirea ... iar daca este cazul se repozitioneaza furtunul de frana de la etrier (sa nu faca bucla la viraje si sa se stranguleze sau sa atinga )
Pe spate este diferenta doar de la berlina (indeferent de motorizare ) la MCV,VAN si PickUp ... la berlina tamburii sunt mai mici iar la celelalte tamburii sunt mult mai mari (260 sau 280 nu sunt sigur) ... nu se poate face schimbarea deoarece nu se potrivesc la gauri , schimbarea se poate face cu toata puntea ,dar in acest caz ar creste mult encartamentul pe spate ,adica ar iesi mult rotile in afara
Comment
-
Citisem mai de mult de un user care isi pusese pe spate toata puntea de la un megane parca si avea discuri si pe spate.Erau probleme cu repartitorul spate.La astea cu abs am inteles ca rolul repartitorului l-a luat abs-ul?E corect?Daca se face modificarea o sa mearga corect sau la ori frina cit de cit mai tare o sa intre abs-ul pe spate?
Scuzama ca pun atit de multe intrebari dar mie imi place mult sa stiu cit mai multe(sau sa am impresia ca stiu)Nu toate vor fi puse in aplicare dar cind vor aparea probleme voi fi mai bine documentat si poate voi face o alegere mai buna.sigpicPasionat de MCV si natura
Comment
-
se pot pune discurile si etrierii de pe un megan iar la cele fara ABS se regleaza repartitorul ,iar la cele cu ABS e cam greu pentru ca nu cred ca gradatiile de pe noua fuzeta sunt la fel cu gradatiile de pe tambur... si atunci ABS-ul ar putea da eroare ... din cate stiu eu nimeni cu ABS nu a pus discuri pe spate
Comment
Comment