1.2 16V 75 CP Vs. 1.4 8V 75 CP

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Oricum isi va gasi si motorul de 1.2 fanii lui...acu' dezavantaje daca stai sa cauti cu lupa gasesti la orice...are si partea de 16v dezavantajele ei...

Comment

Originally posted by Cezar View Post
      .................................................. .................................................. ............
      Daca as fi pus in situatia de a-mi cumpara masina iar, as alege 1.2.
      ...................................
      Subscriu.
      Mai nou tehnologic, mai economic, la fel de puternic (sau lesinat).

PS: la reprize sta mai bine ca 1.4 mpi. Am facut acu' 3 ceasuri un mic test cu Clio III 1.2 75 cp, si pe tr IV 80-120 nu am fost in stare sa iau nici macar un metru in fata lui.

Aduceti-va aminte ca am masina remapata si fata de un 1.4 mpi stock dau fum la testu de reprize, ati vazut clipurile alea (si daca sunt dubii, astept pe oricine la un test).
      Deci trageti voi concluzia.

Comment

Nu a mai testat nimeni acest mortor pe Logan? Impresiile posesorilor de clio 1.2 sunt bune.... Astept opinii mai realiste nu din ciclul " dacia 1310 era mai buna decat dacia nova ....si tot asa din simplu fapt ca nu o am eu si mie ciuda" ...

Comment

@NoicuNoi: Trebuie sa imi fac eu timp saptamana asta sa ma duc pana la dealer si sa testez motorizarea, ca vad ca au uitat sa ma sune desi mi-au promis... Ce oameni...
          sigpic

Comment

@ octavian 30
            ''PS: la reprize sta mai bine ca 1.4 mpi. Am facut acu' 3 ceasuri un mic test cu Clio III 1.2 75 cp, si pe tr IV 80-120 nu am fost in stare sa iau nici macar un metru in fata lui.''

te-ai intrebat daca se va pastra cutia de viteze de la reno clio la logan ?
            Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

Nu m-am intrebat, ci am si spus cu o pagina doua in spate ca NU va avea aceeasi cutie/aceleasi rapoarte ca 1.4 mpi, deci da, sunt 99% convins ca va pastra aceeasi cutie de pe Clio III, asta daca nu cumva se pun sa inventeze alta cutie ''speciala'' pt 1.2 16V de pe Sandero/Logan .

MAVERICK: stii ce e un pic nasol? Ca tu ai condus 1.5 dci si nu stiu cat de obiectiva va fi parerea ta (cum se comporta fata de 1.4).
              Sa nu ma intelegi gresit, stii tu ce vreau sa spun

Comment

@Octavian: Asta cam asa e, dar am mers si cu 1.4 chipuit plus ca in majoritatea timpului ma car cu Maty asa ca o parere cat de cat obiectiva voi putea emite. Eu sunt curios cum se comporta pe 80 - 120 cu a 4-a sau un 40 - limitare cu a 3-a.

@mumus: Conform fisei tehnice ce am primit-o de la dealer la motorizarea de 1.2 va fi cutia JH3, cutie ce e si pe 1.6 si 1.5 DCI 70 CP. Date valabile pentru Sandero, dar nu cred ca pe berlina sa puna o cutie diferita.
                sigpic

Comment

Pai de ce-ar pune?(Loganul e mai usor decat Sandero).

Parerea mea, asta e motor de oras sau de incepator ori sa fie pus pe o caroserie gen Matiz.Nu stiu, oi fi eu mai pretentios dar sincer nici 1,4 16v 74kw pe care l-am avut pe Fabia nu prea mi-a placut. Eu unul, benzinar nu-mi mai iau decat turbo ca sa pot impaca si capra si varza.

Comment

Daca zici ca 1.2 16V e numai de oras si incepatori ce te face sa crezi ca 1.4 mpi e altcumva?
                    In afara orasului te vei descurca mai bine cu 1.2 16V.

PS: o sa vedeti voi cum va ridiculiza 1.2 16V pe batranu' 1.4 mpi...
                    O remapare bagata si va fi clar peste 1.4 mpi (la reprize e clar peste ).

Comment

eu zic sa astepti pana apare..nu te hazarda in declaratii..nu de alta dar..inca na facut nimeni liniute cu 1.2 ...
                      Un om inteligent nu va fi niciodata rau. Rautatea se naste din prostie, inferioritate si frustrare.

Comment

Daca vei vedea aceeasi cutie de pe 1.4 mpi pe 1.2 16V e imi dau demisia si tie iti dau o lada de bere (de cea mai buna) sau contravaloarea ei.

Comment

nu am zis ce cutie va avea...am zis sa asteptam testul comparativ...
                          si daca se nimereste sa fie cea de pe 1.4...nu tre sa iti dai demisia..da berea tre sa o aduci personal si o bem impreuna.

Comment

Desigur ca o bem impreuna ))
                            Numai ca nu va fi asa (din fericire pt 1.2 16V si din pacate pt noi )) ).

Nu are cum sa puna o ''alta'' cutie pt Logan sau Sandero.
                            Oricum 13,40 sec 0-100 (Clio III ) sau 13,60 sec Sandero...chiar e de ras

Comment

acu vine intrebarea mea...daca la 1.2 din datele date de producator...toti timpii sunt un pic mai slabi decat pe 1.4...cum se poate sa ea sa fie mai rapida ca 1.4(dupa comparatia facuta de tine cu clio...)

Comment

Pai nu e mai rapida, dar are rapoarte mai bune pentru un motor de 1.2 16v la aceeasi putere cu 1.4 8v. Ideea e ca ar fi acelasi lucru dar cu avantajul unui consum mai redus (oareshce) si tehnologie ceva mai 9. Cel putin asa reiese pana acum, vedem mai bine cand vor apare pe strazi si membri pe forum cu asemenea motorizari.
                                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google