If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ultimile 3 zile am tinut sa ii mai fac si eu un consum cu un stil de condus ECO
Pot spune ca este un consum mix
50% Bucuresti 50% centura Bucureti
Mers fara AC si ECO activ (ala care mai este )
Sent from my iPhone using Tapatalk
CB-ul a fost resetat la alimentare
Am alimentat cu 60L benzina (daca însistam mai intrau 3-4L)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Last edited by stoicanu; 8 April 2017, 08:22.
Reason: Automerged Doublepost
...
Am alimentat cu 60L benzina (daca însistam mai intrau 3-4L)
Buna pompa. La ce benzinarie?
Cu 60 de litri in rezervor, la consumul de 6.6l/100, ce autonomie iti afiseaza?
Vad ca ai 680 dupa ce ai parcurs 323.9. Ai resetat tot sau partial?
Am resetat tot
Asa alimentez mereu
Ideea e ca CB-ul nu cred ca stie mai mul de 50-55L
Cel mai mult cu un rezervor am facut 1100 km
Atunci am condus numai in afara
CB-ul stie de 50L. Tehnic vorbind, doar 50L din rezervor sunt utilizabili. Resutl exista ca spatiu pentru expansiune in caz de accident sau caldura mare (vaporii de benzina). Prin urmare, nu este foarte sanatos alimentatul pana in buza. Sunt curios daca avut cineva probleme din cauza asta, si ce fel de probleme.
Revenind la subiect
Timisoara-Garana-Valiug-Timisoara: 2 persoane in masina+bagaje (haine de munte etc), mers destul de linistit. La intoarcere, din resita pana in TM AC-ul oprint.
299 km, 14.8L consumati, consum mediu 4.9%, Viteza medie 55.9
Mers 100Km/h afara, 60 in localitati...iar pe munte...si cu 15 unde nu s-a putut mai mult
CB-ul știe maxim 45 litri.
@stoicanu, cat litri ai mai consumat după ce s-a aprins beculetul?, ca nu-mi vine a crede sa intre 60 litri, cel mai mult am alimentat 48 de litri și teoretic mai erau în rezervor circa 6 litri, încă nu se aprinsese beculetul.
@aris86 nu, CB-ul afiseaza maxim 45L. Dar el stie de 50L (te uita la autonomia estimata si fa socoteala cu consumul mediu). Si reiau, rezervorul in sine este de 62 (sau 64? cred ca totusi 62). Cand are aprox 52L deja face spuma benzina in rezervor...si se opreste pistolul (practic aia-i capacitatea utilizabila). Datorita formei rezervorului, pe langa aia 50 L mai exista un spatiu. Scopul este ca incazul unui accident, daca se comprima rezervorul...sa nu faca "poc"...ci benzina sa se duca in spatiul respectiv. Asta-i una...so doi, benzina se evaopra si in rezerovr. Dar daca nu are prea mult spatiu, se formeaza presiune...care poate fisura rezervorul. Este exact ca la o sticla de suc, cand o desfaci si este plina... este si presiune foarte mare in ea. Dupa ce ai baut o parte de continut, si a ramas mai mult spatiu pentru evaporare/gaze...chiar daca-i mai calda...se evapora mai mult...nu mai este asa presiune. gazele se comprima mai mult (ca volum) decat lichidul.
66L? Si se mai mira astia de ce consumul plin-la-plin este mai mare ...dar nu tot timpul (depinde unde alimenteaza)
Eu cel mai mult am alimentat cu 51L in conditiile in care mai aveam in rezervor aprox 6L (la 500m de benzinarie s-a aprins becul galben)
Un peste alta, consumul la motofierastraul asta este excelent din punctul meu de vedere.
Consumul de la plin-plin este doar orientativ, nu eeste xact si nu trebuie luat ca etalon si litera de lege, cum incearca multi colegi sa ne spuna. Datorita afisajului si a capacitatii, mereu imi dau seama daca ma fura la pompa, in functie de cat alimentez, cam la 50 de liti, pompa se opreste, apoi restul e doar plus, daca pui la 3-4 click-uri in plus.
ca infor:
Pompa are o duza suplimentara pe unde intra aer. In momentul in care este obturata, sare pompa. Asa practic se declanseaza pompa cand ai plin in rezervor. Adica, se poate declansa si la spuma...nu doar daca se umple rezerovorul. Prin urmare, in functie de temperatura, adiitivi, benzina poate sa faca mai multa sau mai putina spuma. Chiar si pozitia pistolului este importanta. Prin urmare, se alimenteaza cu APROXIMATIV 50L (toleranta si de 5L).
@aris86 colegii aia habar n-au cum functioneaza...si nici nu s-au obosit sa se intereseze cum functioneaz
Pentru colegii respectivi: ventury effect+un efect pe care nu-l mai tin minte cum se numeste (varsta...dar in principiu: cand un fluid trece in viteza ...trage dupa el si alte fluide...formand o zona de joasa presiune in jurul lui.
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment