Pareri Posesori Logan 1.2_16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• RRRR ai rrrezolvat problema?

Comment

• Servodirectie

Salutare,

Aseara pe ploaie torentiala orbecaiam prin berceni dupa service. Dupa ce l-am gasit a durat 5 minute.masina pare sa fie ok. Se aud cam tare franele pe fata dar nu pot fi sigur daca asa erau sau din alt motiv pentru ca nu mai tin minte cum erau cand am luat masina.A durat o multime din cauza logisticii de KKT de la Dacia. Piesa nu era pe stoc in Ro. A fost comandata in Franta. Din Franta La centru national Pitesti de acolo la centrul national Bucuresti si apoi la service asta dupa ce s-au facut verificari sa vada daca nu cumva eu i-am facut ceva directiei plus ca "au uitat" sa o trimita vineri. Macar nu a costat bani, pentru ca nervi si stress au fost din plin.
      Va urez drumuri normale (pentru drumuri frumoase va trebui sa mai asteptam) fara incidente si multumesc pentru suportul moral.
      Am sa mai dau pe aici sa vad ce aveti de spus si sa va raportez cum merge burlanul

Comment

• De sfaturi am podul plin.

Frinat cu greutate inseamna ca apesi frina si masina se duce in continuare. ABS-ul intra doar cind roata pierde aderenta.

Comment

• deci vrei sa spui ca apesi cu toata forta pedala de frana si nu reusesiti sa blochezi rotile ca sa intre abs-ul

Am observat o chestie, servofrana te ajuta foarte mult daca ai cel putin 2000 rpm, cu motorul la relanti pedala e mai tare, daca am motorul turat peste 2000 rpm, pedala e moale si franez mult mai prompt. Inca un motiv ca sa nu mergi scos din viteza...

Comment

• Posibil Chip, o sa incerc si eu.
            Totusi, nu cred ca reprezinta un pericol sa mergi pe liber la viteze de pana in 40-50 km/h, undeva unde poti preconiza traficul, plus ca la viteza asta nici nu stiu cat de mult ar ajuta servofrana ... ca in caz de pericol oricum apesi brusc pedala si atunci nu stai sa te gandesti ca pedala e moale sau tare (atat timp cat nu ai probleme cu circuitul de frana, chiar daca nu ai servo sau daca nu iti merge, cand spui ca pedala de frana e mai tare, nu inseamna ca trebuie sa o apesi tinandu-te bine de volan si apasand cu toata forta pe pedala .... ).

Totusi e bine de stiut.

Comment

• ba taman aia inseamna "pedala tare", ca o apesi greu. incearca sa apesi frana de 3 ori pe loc cu motorul oprit.
              Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• uite fa un test:

coboara la vale scos din viteza, tine frana cu stangu' fara sa-l misti, si la un moment dat da-i 3000 rpm, sa vezi cum se inmoaie pedala de frana si masina franeaza mai tare.

legat de viteza si eu cred ca e utila servo frana de la 100 km/h in sus

Comment

• Cat de odihnita trebe sa ai mintea sa faci teste de genul asta?
                  Ti-ai pus vre-odata intrebarea in cati metri opresti de la 100 la 0 km/h fara servofrana?
                  Ti-ai pus vre-odata intrebarea in cati metri opresti de la 100 la 0 km/h cu servofrana dar fara ABS?
                  Ti-ai pus vre-odata intrebarea in cati metri opresti de la 100 la 0 km/h cu servofrana si ABS?
                  Ti-ai pus vre-odata intrebarea in cati metri opresti de la 100 la 0 km/h iarna cu anvelope de vara cu/fara ABS/servo?

Dumnezeule!!! Mare ti-e gradina!
                  Si eu cand mananc fasole contribui la incalzirea globala (nu e offtopic e replica la postul anterior)...

Comment

• D.lor, sevofrina functioneaza cu depresiunea formata pe galeria de admisie ( cel putin la benzinarele normale). Este adevarat ca aceasta creste ( depresiunea) odata cu turatia motorului dar se mentine intre anumite valori in sistemul servofrinei datorita unei supape de sens. Acesta este motivul pentru care la oprirea motorului mai este servofrina o anumita perioada de timp sau 2-3 apasari ale pedalei ( oricum sistemul nu este perfect etans ). La diesel ( unde nu este depresiune pe galeria de admisie, din contra suprapresiune) exista o pompa de vacum care alimenteaza servo si alte comenzi care la fel face depresiune in functie de rotatia motorului.
                    Actual posesor de 1,2 16V

Comment

• eu stiu ca cel putin la 1.5 65 cp ,servo este electrica.

Comment

• stii prost. servodirectia hidraulica are pompa electrica, doar daca ai aer conditionat. daca n-ai aer conditionat, ai directie hidraulica, mecanica 100%.
                        cum noi vorbim aici de servofrana, singura varianta e cea expusa mai devreme, sa ai pompa de vacuum electrica, dar de la asta la servofrana electrica e cale lunga...
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• ai dreptate de 2 ori, am citit repede postul si n-am fost atent.

Comment

• Originally posted by ovidiu.st View Post
                            Cat de odihnita trebe sa ai mintea sa faci teste de genul asta?
                            Ti-ai pus vre-odata intrebarea in cati metri opresti de la 100 la 0 km/h fara servofrana?
                            Ti-ai pus vre-odata intrebarea in cati metri opresti de la 100 la 0 km/h cu servofrana dar fara ABS?
                            Ti-ai pus vre-odata intrebarea in cati metri opresti de la 100 la 0 km/h cu servofrana si ABS?
                            Ti-ai pus vre-odata intrebarea in cati metri opresti de la 100 la 0 km/h iarna cu anvelope de vara cu/fara ABS/servo?

Dumnezeule!!! Mare ti-e gradina!
                            Si eu cand mananc fasole contribui la incalzirea globala (nu e offtopic e replica la postul anterior)...
                            citeste tot si mananca fasole dupa...

se pare ca nu ai condus niciodata o masina fara servofrana.

Comment

• Ce sa citesc? tampeniile debitate de tine? Ai stat mult si te-ai gandit cand ai spus ca servofrana e utila de la 100km/h in sus?
                              In alta ordine de idei, pe vremea cand eu conduceam masini fara servofrana (masini de la 890kg la 2500kg), tu erai... in alta etapa a vietii, probabil ca stiai doar sa plangi cand vroiai sa comunici ceva... asa ca iar a vorbit gura fara tine.

Comment

• alo, domnii...va rog, terminati. mersi...

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google