Pareri Posesori Logan 1.2_16v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Originally posted by nightboy View Post
    cand vad soferi care merg cu 70-80 pe DN si pe sensul celalalt de mers este o coada uriasa dar ei se incapataneaza sa tina masinile din spatele lor la o viteza infima ma apuca crizele!te mai intrebi de ce sunt accidente , pt ca sunt niste zgarciti care merg cu 20 la ora unde legal e 90 si trebuia sa`i depasesti si uite asa se intampla nenorociri in depasiri.sau pe autostrada ii vezi ca merg cu 90 ... dar domnule noi nu avem autostrazi ... si nu mai incepeti cu replici " ii platesti tu benzina ? " daca nu are bani de benzina sa stea acasa .
    De ce sa stea acasa? Ca te incurca pe tine sa circuli cu 150 sau 200 kmh? Plateste si el ACELEASI TAXE CA SI TINE, asa ca tu nu ai niciun drept in plus decat el. Daca nu-ti convine, te sfatuiesc sa-ti faci sosea particulara si sa te plimbi pe ea cu ce viteza vrei.

Comment

• Originally posted by rhadoo_ds View Post
      deci, voi chiar nu ati inteles.
      pentru unii mers domol inseamna 100 km/h pentru altii 80km/h.

cei care abereaza dupa ce am pus filmuletele, inseamna ca nu stiti cum se citesc datele de pe cb.

mi-a starnit un zambet cine a zis ca am dci cu bord de benzinar.

de exemplu, ieri, acelasi traseu(140 km), 4 adulti si un copil, bagaje de ~60kg, rezervor plin am scos consum de 4,6%. viteza medie ~57km/h (se lucreaza intre crasna si barlad si am avut f multe opriri).

ce e important de retinut: fiecare conduce altfel. pentru fiecare este o limita diferita la mers incet. fiecare are alta talpa. fiecare are alta rabdare. fiecare crede ca merge cel mai bine. fiecare crede ca altul trebuie sa consume mai putin decat altul.

credeti ce vreti. eu am ales sa conduc calm si prudent. viata are prioritate.

sarbatori fericite.
      Ai evitat sa raspunzi la o intrebare simpla.
      Ai mers sau nu cu 70 km/h constant, ca sa scoti consumul ala?
      sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.

Comment

• Originally posted by vitriol View Post
        Ai evitat sa raspunzi la o intrebare simpla.
        Ai mers sau nu cu 70 km/h constant, ca sa scoti consumul ala?
        nu am evitat, am incercat sa explic cu cateva posturi mai in spate. dat fiind traseul respectiv, cu cate localitati si opriri din cauza lucrarilor au fost, nu poti merge constant cu 70 si sa scoti viteza medie ~56 km/h.

nu am depasit 85km/h dar nici nu am coborat sub 70km/h decat daca situatia o impunea(rampa mare,lucrari sau localitati).

Comment

cand vad soferi care merg cu 70-80 pe DN si pe sensul celalalt de mers este o coada uriasa dar ei se incapataneaza sa tina masinile din spatele lor la o viteza infima ma apuca crizele!te mai intrebi de ce sunt accidente , pt ca sunt niste zgarciti care merg cu 20 la ora unde legal e 90 si trebuia sa`i depasesti si uite asa se intampla nenorociri in depasiri.sau pe autostrada ii vezi ca merg cu 90 ... dar domnule noi nu avem autostrazi ... si nu mai incepeti cu replici " ii platesti tu benzina ? " daca nu are bani de benzina sa stea acasa .
          Problema sunt soferii ca tine! Daca cel care merge cu 70 -80 respecta regulile de circulatia care e problema ?? in general un "grabit" nu are un castig imens ca timp fata de un sofer care circula acceptabil si linistit. Grabitul ori da in altul ori sta in spatele unui camion cu toate ca s-a "zbatut" sa depaseasca cu 5 minute inainte unu care circula cu 2 km mai putin de cat el, ca timp nu castiga nimic o diferenta de 20km/h. Siguranta conteaza!
          Drumurile noastre sunt varza, eu ma cateva drumuri care sunt crima curata la 70km/h...cratere santuri si sunt DE-uri.

Comment

• iti spun eu ca multi circula pe drumul slobozia-braila cu 70-80 la ora desi drumul se prezinta in conditii bune spre foarte bune.in loc sa mearga cu 90-100 el merge cu 80 , pai scuza-ma dar dupa ce ca mergem cu viteza melcului ca nu avem autostrazi(bine si acolo vezi melci cu 90-100 dar nu avem autostrazi noi domnule) , mai mergem si incet pe drumurile decente care mai sunt?tocmai de aceea sunt revoltat pt ca nu am 200 cai sa depasesc din scurt toti melcii , si chiar sunt drumuri pe care se poate merge extrem de linistit cu 100(intre sate evident) , dar nu se vrea pt ca se merge la consum ... se prefera a pierde inca 30 minute decat sa mearga decent.nu viteza excesiva provoaca accidente ci depasirea melcilor de pe drumurile nationate ca nu toti au cum zic frustratii "tedei de 140 cai" ca sa depaseasca fara emotii.

atentie nu militez pentru a circula cu 150km/h pe DN , spun ca trebuie sa mergem la limita ligii(90-100) pentru ca oricum ajungem dintr-un oras in altul in ani lumina din cauza satelor unde esti nevoit sa mergi cu 60 km/h.
            Last edited by nightboy; 25 April 2011, 10:29.

Comment

iti spun eu ca multi circula pe drumul slobozia-braila cu 70-80 la ora desi drumul se prezinta in conditii bune spre foarte bune.in loc sa mearga cu 90-100 el merge cu 80 , pai scuza-ma dar dupa ce ca mergem cu viteza melcului ca nu avem autostrazi(bine si acolo vezi melci cu 90-100 dar nu avem autostrazi noi domnule) , mai mergem si incet pe drumurile decente care mai sunt?tocmai de aceea sunt revoltat pt ca nu am 200 cai sa depasesc din scurt toti melcii , si chiar sunt drumuri pe care se poate merge extrem de linistit cu 100(intre sate evident) , dar nu se vrea pt ca se merge la consum ... se prefera a pierde inca 30 minute decat sa mearga decent.nu viteza excesiva provoaca accidente ci depasirea melcilor de pe drumurile nationate ca nu toti au cum zic frustratii "tedei de 140 cai" ca sa depaseasca fara emotii.
              Perfect de acord, de fiecare cand fac un drum in afara localitatii fac zeci de depasiri, majoritatea masini mult mai puternice decat 1.4 meu lesinat care totusi merg cu 80 in afara localitatii, cand e drumul ca in palma. Nu mai zic de lesinatii care merg pe serpentine lejere (le iau eu cu 80 cu barca de logan) cu 40 la ora.

Cat despre consum, cat poti sa scoti frate daca mergi ca melcul? 6.5 in cel mai bun caz. Pai eu nu merg niciodata la consum, in depasiri sau pe serpentine schimb frecvent la 5000 ture si tot nu imi ia peste 8 (de obicei ie 7.7-8). Mult prea mica diferenta ca sa merite efortul.
              Last edited by TWK; 25 April 2011, 10:39. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• Chiar imi place.... daca voi considerati ca se fac accidente din cauza "melcilor" (AKA cei pentru care viata are prioritate) ca sunt depasiti de cei care circula cum trebuie, e clara treaba.

Cand eram 'tanar' zburam pe drumurile patriei cu '1.9 TeDeI' de 131 cp si in 6 trepte ... nu coboram sub 100, dar vine un moment cand iti faci familie, esti cu copilul (copii) in masina si iti dai seama ca prefer sa mergi mai in siguranta si sa ajungi mai tarziu cu 30 minute.

Acu, pentru fiecare, cuvantul siguranta inseamna altceva.

Plus, ca pe langa asta, am impresia ori ca inca stati "pe banii parintilor", ori traiti in alta Romanie [daca pentru voi nu conteaza diferenta de bani intre un consum de 8% si 5% ...].... Poate traiti intr-o Romanie care nu e condusa de B B ...

Zburati pe drumurile patriei cum vreti!

Pentru mine viata are{acum} prioritate!

Sarbatori fericite!

La un calcul scurt, in 15000 km, o diferenta de 1 l% km (desi de la 8% la 5% sunt 3 litri ) inseamna 150 litri.

150 litri la pretul de acum reprezinta ~780 lei. @TWK inmulteste 780 cu 3 (diferenta de la 8% la 5%) si zi-mi ca nu conteaza. Ce ai putea face cu banii aia??

Daca pt voi asta nu conteaza ... de ce v-ati mai luat logan?
                Last edited by rhadoo_ds; 25 April 2011, 12:08. Reason: Automerged Doublepost

Comment

• daca tu consideri ca diferentza dintre 80km/h si 100km/h e una mortala pe un drum drept fara gropi , pe care mergi linistit la limita legii ai o problema si consider ca discutia asta nu mai are sens.am zis clar ca in momentul in care intalnesti unu care merge cu 80 unde poate sa mearga lejer fara niciun pericol cu 100 e clar ca trebuie sa`l depasesc pt ca nu am timp de pierdut sa stau in spatele lui cu 80 si de aici vin si nenorocirile , daca ar merge toti cu 90-100 nu as mai fi nevoit sa depasesc => niciun pericol.daca tu intelegi ca a merge cu 100km/h e un pericol e clar .am zis clar ca nu spun sa mergem cu 150 dar in momentul in care drumul permite sa mergem la limita legii cu 100 pai sa mergem fratilor.daca e autostrada pai sa fie un 120-130 nu 90-100.legal e sa mergi si cu 50 unde limita e 90 dar nu e normal sa se mearga asa!

sincer va doresc macar o data in viata sa intalniti unu care merge cu 60km/h(cum am intalnit eu 2 dacii 1310 care mergeau cu 60) si pe sensul celalalt de mers sa fie o coada interminabila si sa stati in spatele lui pana o luati prin camp.sa vedeti si voi cum e cu melcii astia.

si inca ceva diferenta de consum intre 80 si 100 km/h e infima.
                  Last edited by nightboy; 25 April 2011, 12:20.

Comment

• Eu am patit-o si nu e prea placut da faci 6 km in 10 min.
                    Cel care conduce masina ca dracu, are toate sansele sa ajunga acolo.

Comment

daca tu consideri ca diferentza dintre 80km/h si 100km/h e una mortala pe un drum drept fara gropi , pe care mergi linistit la limita legii ai o problema si consider ca discutia asta nu mai are sens.am zis clar ca in momentul in care intalnesti unu care merge cu 80 unde poate sa mearga lejer fara niciun pericol cu 100 e clar ca trebuie sa`l depasesc pt ca nu am timp de pierdut sa stau in spatele lui cu 80 si de aici vin si nenorocirile , daca ar merge toti cu 90-100 nu as mai fi nevoit sa depasesc => niciun pericol.daca tu intelegi ca a merge cu 100km/h e un pericol e clar .am zis clar ca nu spun sa mergem cu 150 dar in momentul in care drumul permite sa mergem la limita legii cu 100 pai sa mergem fratilor.daca e autostrada pai sa fie un 120-130 nu 90-100.legal e sa mergi si cu 50 unde limita e 90 dar nu e normal sa se mearga asa!

sincer va doresc macar o data in viata sa intalniti unu care merge cu 60km/h(cum am intalnit eu 2 dacii 1310 care mergeau cu 60) si pe sensul celalalt de mers sa fie o coada interminabila si sa stati in spatele lui pana o luati prin camp.sa vedeti si voi cum e cu melcii astia.

si inca ceva diferenta de consum intre 80 si 100 km/h e infima.
                      Daca tu consideri ca mers cu 80 km/h pe un drum national, destul de "accidentat", in lucrari si cu destul de multe localitati reprezinta mers de melc, atunci degeaba discutam.

Pastrez viteza in limita legala cat sa pot ocoli si gropile, si sa nu incurc nici circulatia. Iti spun sincer ca las lumea sa ma depaseasca si nu a stat nimeni in spatele meu mai mult de 300 m(ma refer la cei care avea intentie sa depaseasca.

Azi am reusit un consum de 4,4% pe Birlad - Iasi [~135 km - mai aveam ceva km mersi in Birlad]. Mai multe detalii aici : http://www.loganclub.ro/forum/showpo...postcount=1348

Comment

• Originally posted by rhadoo_ds View Post
                        Daca tu consideri ca mers cu 80 km/h pe un drum national, destul de "accidentat", in lucrari si cu destul de multe localitati reprezinta mers de melc, atunci degeaba discutam.

Pastrez viteza in limita legala cat sa pot ocoli si gropile, si sa nu incurc nici circulatia. Iti spun sincer ca las lumea sa ma depaseasca si nu a stat nimeni in spatele meu mai mult de 300 m(ma refer la cei care avea intentie sa depaseasca.

Azi am reusit un consum de 4,4% pe Birlad - Iasi [~135 km - mai aveam ceva km mersi in Birlad]. Mai multe detalii aici : http://www.loganclub.ro/forum/showpo...postcount=1348
                        "daca tu consideri ca diferentza dintre 80km/h si 100km/h e una mortala pe un drum drept fara gropi , pe care mergi linistit la limita legii ai o problema si consider ca discutia asta nu mai are sens"

ai o problema , citeste ce am zis , am zis mers pe un drum FARA GROPI!

Comment

• @nightboy si @rhadoo_ds, am impresia ca vorbiti limbi diferite.
                          @rhadoo_ds vorbeste de drumul Barland - Iasi, cand spune ca merge cu 70 - 80 km/h si ca sa fiu sincer, exact asa as merge si eu pe acolo, chiar daca sunt zmei care merg cu 120 km/h.
                          Daca vorbim de drumul Slobozia - Braila, portiunea aia de 10-15 km, dupa Slobozia Noua spre Insuratei, eu merg pe acolo cu 50 - 60 km/h, chiar daca altii merg cu o suta la ora. Dupa aia ajung si la 120 km/h pentru ca drumul imi permite, dar asta nu inseamna ca ma deranjeaza cei care merg mai incet (70 -80 km/h). Fiecare merge cu viteza care il face sa se simta in siguranta, fie ea 70 km/h sau 100 km/h.
                          @nightboy, nu vreau sa mi-o iei in nume de rau, dar eu zic ca ar trebui sa te abtii de la comentarii de genu' pana in momentul cand o sa faci cel putin 100k pe drumurile patriei. Accidentele nu se produc din cauza celor care merg incet, ci din cauza alora care habar n-au sa depaseasca in siguranta.
                          Last edited by vitriol; 25 April 2011, 17:20.

Comment

• iti dai seama ca nu ne certam sau ceva , fiecare isi spune parerea . insa te intreb , de ce sunt eu nevoit sa depasesc ? cumva pt ca exista soferi care merg cu 70-80 pe un drum ce permite rularea cu 100km/h ? i-a gandestete ca daca si ei ar merge cu 90-100 nu ar mai trebui nimeni sa depaseasc ... exista riscul sa devii victima colaterala cand unu te depaseste si se incadreaza prost/tarziu.repet diferenta de consum intre 80km/h si 100km/h e aproape infima!dar unii nu inteleg pur si simplu.sunt curios si chiar as vrea sa`mi raspunda rhadoo cu cat merge el pe autostrada , acolo chiar ca riscul de accidente e cam mic.

nu am eu 100k pe sosele , dar conduc des in bucuresti si ... acolo e jungla urbana )

Comment

• Pai nu te obliga nimeni sa depasesti, poti merge in spatele celui care merge cu 80 km/h, dar daca nu vrei asta, il depasesti si aia e. Tu alegi.

Daca ne luam dupa teoria ta, sper ca esti constient ca si tu reprezinti un pericol pentru cei care merg cu 120-140 km/h, atata vreme cat mergi cu 100 km/h.

Comment

• 120-140 = in afara legii in conditiile in care eu am spus ca daca toti ar merge la limita legii(90-100) ar fi numai bine si nu as mai fi nevoit sa depasesc , pt ca nu merg cu 500 la ora , 100 e o viteza decenta de mers intre orase.se pare ca multi nu inteleg ce vreau sa spun asa ca ma retrag din discutie definitiv.numai bine!

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google