Originally posted by micutzu666
View Post
Pareri Posesori Logan 1.2_16v
Collapse
X
-
Pai si ce, vrei sa vopsesti planetara? Peste 20 de ani cred ca o sa o manance rugina de tot, foarte tare afirmatia)).
Comment
-
eu am pamant in bascula e plina de pamant galben ce sa ma fac ori cat as spala-o acolo e pamantsigpic
Sa nu ai incredere in femei si in franele de Dacie!
http://www.loganclub.ro/forum/loganu...da-t31364.html
Comment
-
Pentru cei care sunt noi, si vor a parere generala despre 1.2 , si nu au timp sa citeasca tot forumul le zic urmatoarele:
1.2 este un motor de la care nu te poti astepta prea mult. Adica nu astepti sa fie sportiv. Merge bine pana in 100km/h, dar poate merge si cu 160km/h. Consumul poate fi de 4%, la drum drept, dar viteza de max 60km/h, si pe liber, si automat la cresterea vitezei , creste si consumul. La viteze de peste 140km/h, consuma ceva mai mult comparativ cu 1.6 16v. Plecarea de pe loc este ceva mai nasoala, comparativ cu 1.4MPI sau alte motorizari, dar la drum, parerea mea este ca se descurca mai bine ca 1.4MPI, si consuma 100% cu 1,1.5% mai putin, in acelasi stil de condus.
Comment
-
Mă adresez DOAR POSESORILOR DE 1.2 16V LOGAN:
Ce părere aveţi? se merita încă o treaptă de viteză pentru motorul ăsta? eu cred că mai mergea o treaptă! Se ajungea la un consum şi mai mic!!
Am văzut Skoda Octavia 1.2 TSI 105CP cu 6 trepte! Cred că ar fi fost super şi la Logan 1.2 6 trepte!
Ă?
Comment
-
Originally posted by adaniel69 View PostMă adresez DOAR POSESORILOR DE 1.2 16V LOGAN:
Ce părere aveţi? se merita încă o treaptă de viteză pentru motorul ăsta? eu cred că mai mergea o treaptă! Se ajungea la un consum şi mai mic!!
Am văzut Skoda Octavia 1.2 TSI 105CP cu 6 trepte! Cred că ar fi fost super şi la Logan 1.2 6 trepte!
Ă?
Trebuie sa mai ai in vedere ca e montat pe Octavia 2 - cu o caroserie cam cu 200 kg mai grea decat caroseria Loganului, care insa are o aerodinamica mai bune.
Analizeaza un pic curba de cuplu a motorului 1.2 TSI si o sa intelegi atat "locul" pentru treapta 6. Pe de alta parte treapta 6, nu vine ca o "treapta in plus" peste o cutie cu 5 trepte, asa cum are Loganul, ci este o optimizare a plajei de cuplu al motorului - treapta a 6-a fiind doar un pic mai lunga decat tr. 5 - existenta celor 6 trepte fiind doar o solutie de compromis intre performantele dinamice si consum. Si la Logan se putea face asa ceva - insa la motorizarile cele mai potente: 1.6 16v si 1.5 dci 85/90 PS. In nici un caz 1.2 16v poate sustine asa ceva in conditii normale de utilizare (pasageri+bagaje)
Comment
-
bine, poate nu am facut comparatia potrivita!
skoda fabia are circa 1100 kg masa proprie si are motor 1.2 cu 60cp!
ma refer ca daca etajau un pic ma bine cutia la Logan astfel incat sa puna si treapta a 6-a era mult mai bine, ajungandu-se la o economie de carburant -> consum mai bun!
Mie totusi mi se pare un pic cam turat: 3000 rpm la 100km/h! La dacia veche(1310), la 3000 rpm aveam 110 km/h!
Pana in 90km/h mi se pare o placere sa merg cu masina asta! Dupa 90 incepe galagia!
Ma asteptam sa fie mai silentios motorul!
Comment
Comment