Eu la mers constant 70-75km/h in tr5 am scos 3.9%. Ar fii bine daca ar ramane mereu la aceeasi valoare
Consum Logan 1.2_16v
Collapse
X
-
Da, dar gandeste-te cat de mult economisesti: 6 lei la fiecare 100 km. Daca esti navetist conteaza, altfel, nu prea. Pt o vacanta de 500 km, ca sa economisesti 30 lei (adica 2 pachete jumatate de tigari), trebuie sa te stresezi prea mult. Oare merita?
Comment
-
Ce vacanta, ca jumatate o pretreci pe drum ? Pe urma citim in presa ca s-a urcat un TIR pe o masina care mergea cu 70 km/h in afara localitatii.
Cei care se taraie pe drum trebuie sa stie ca legea nu prevede de cele mai multe ori o viteza minima pe anumite sectoare, dar e de la sine inteles ca nu stai cu 70/h pe un sector de drum cu viteza masima de 100 km/h. Pentru simplul motiv ca e periculos pentru persoana lor.
Comment
-
Originally posted by cristiboerica View PostDeci ce e mai periculos unu care merge constant cu 70km/h sau un ''sofer'' care merge ca la curse ?
Eu zic ca este mai usor de depasit primul .
Nu am zis de mers ca la curse, ci de 90-100/ h care e limita legala.
Comment
-
Particularizezi prea mult , si pana la urma daca omul se simte bine cu 70km/h de ce sa mearga cu 100 km/h .
Are aceleasi drepturi ca si ceilalti soferi ca doar a platit rovigneta intrega.
Originally posted by Cezar View PostDaca rulezi cu 70 unde limita e 90 sau 110, e relativ ok.
Dar unde e autostrada, te mai astepti sa se circule si cu peste 130. Plus de asta este inacceptabil sa se ruleze cu viteza asa mica, unde limita este aproape dubla.
Daca mergi cu 130 km/h nici nu il observi cand treci pe langa el .
Comment
-
Scula de 1.2 16v consuma 7.5 % la 130km/h deci prefer sa merg cu 100 ca sa consume 5-5,5 % daca nu am vreo graba .
Am mers pe A2 cu 140km/h cap-coada si nu m-a deranjat nimeni si sigur nu mergeau toti cu vit. max admisa.Last edited by cristiboerica; 5 July 2012, 16:41.
Comment
-
Originally posted by cristiboerica View PostParticularizezi prea mult , si pana la urma daca omul se simte bine cu 70km/h de ce sa mearga cu 100 km/h .
Are aceleasi drepturi ca si ceilalti soferi ca doar a platit rovigneta intrega.
Cu ce te deranjeaza daca merge cu 70km/h pe autostrada ?
Daca mergi cu 130 km/h nici nu il observi cand treci pe langa el .
Problema este doar ca ingreuneaza traficul pe autostrada, mai ales ca e cu doar 2 benzi.
Comment
-
Cand am mers cu 70/h am mers pt test sa vad daca poate sa ia sub 4%. Mersul normal (extraurban) e cam 80-90/h si ia cam 4.5-5%. Pe autostrada n-as indravni sa merg cu mai mult de 100/h in Ro. Din pacate peste 90% din soferi merg ca nebunii.
Comment
-
Daca nu ma insel, conform codului rutier (poate cel vechi), nu ai voie sa circuli cu mai putin de 10km/h, fata de viteza maxima legal admisa pe acel drum (sector de drum), fara un motiv ne intemeiat. Poti fi amendat.ex:
Logan Laureat 1,2 16V mpi E5N-2012-->2022(112.100km)
Logan Preferance 1,5dci E3/03-2006-->2012(76.100km)
Comment
Comment