Originally posted by Chip
View Post
Consum Logan 1.2_16v
Collapse
X
-
Originally posted by vitriol View PostCe faci tu acolo in nici un caz nu se numeste frana de motor. Daca ii dai a 5 a la vale nu stai cu piciorul pe frana de serviciu?
Comment
-
Deci daca tu cobori o panta cu 40 la ora, viteza a 5 a si 1000 rpm, exista un efect de franare?
Pai si atunci care mai e rostul retorgradarii intr-o treapta inferioara?
Se da o situatie: Cobori de la cota 1400 spre Sinaia cu treapta (nu zic a 5 a) a 4 a si efectul de franare este acelasi ca si cu treapta 3?
Ca sa nu mai mentionez ca in virajele stanse se cere treapta a 2 a...sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
Am inteles... Dar asa pe viitor ar trebui sa stii ca panta o cobori cu treapta de viteza cu care ai urcat-o (ai fi urcat) pentru a putea beneficia de frana de motor. Iar eu ma indoiesc ca poti urca o panta cu viteza a 5 a la 1000 rpm.
Si alta treaba: cand turata scade sub 1500 rpm, motorul isi reia alimentarea cu carburant si nu mai functioneaza in regim de "compresor".sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
La intrebarea ta nu pot sa raspund decat cu o intrebare: De ce la alimentare plin-plin am un consum iar pe CB am alt consum (in 99% din cazuri, pe CB e mai mic decat cel prin metoda plin-plin)? Eu unul nu ma orientez dupa consumul dat de CB, diferenta e mult prea mare fata de realitate (in realitate e cu 15-20% mai mare).
Cele afirmate de mine anterior sunt bazate pe metoda testului cu laptopul. Un amic conducea dupa indicatiile date de mine ("accelereaza", "decelereaza", "frana fara sa scoti din viteza", "las-o pe liber", "masina sta pe loc, trage frana de mana, cupleaza treapta 1 si ridica piciorul de pe ambreiaj").
Comment
-
Plin pentru mine inseamna atunci cand declanseaza pompa. Daca inisiti peste momentul asta mai intra inca 10-15 litri. Am auzit si de cazuri in care au intrat 65 l de carbunant intr-un rezervor de 50 de litri. Si mai exista si cazul in care esti furat la pompa, cat alimentezi efectiv nu coincide cu ce iti arata pompa de la benzinarie.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
Comment