Viteza Maxima 1.2_16v

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

poate inca are mamaliga in geam...stai sa mai creasca

Comment

pai eu nu am reusit sa prind 200 pe ceas cu al meu 1,6 16v sau poate nu stiu eu cum sa-l i-au.schimb 1,6 16 v cu 1,2 16 v.acum daca el are scris in carte 161 km si trei fartale nu inteleg cum merge cu 190 pe ceas.cred ca batea vantul cu peste 100 km ora din spate.ce era 1,4 mpi bestie dar sa vedeti 1,2 16 v ce terminator e..
      Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

Chestia cu viteza maxima este viteza maxima recomandata de producator - adica aia la care producatorul garanteaza ca este ok. Masina poate oricum peste acea viteza.
        Dl mumus. Hai sa nu lansam polemici Logan vs Twingo - nu sunt aceleasi clase si nu am zis ca este magnifica. Dar daca spuneti dvs...

Se cheama Viteza maxima constructiva.
        Apropo cat are viteza recomandata Logan 1.4 8v? http://www.automarket.ro/masini-noi/...cificatii.html Si cat sa prins cu el? Daca nu ma insel viteza contructiva la Twingo este mult peste cea de la Logan 1.4 (si Logan-ul 1.4 a sarit de 200).

Matizul are viteza maxima constructiva de 144 Km/h, dar merge si cu 160km/h. Eu de 4 ori am mers cu Matizul la aceasta viteza (eu cu inca un nebun - ca sanatosi nu eram sa facem asta...).

Loganul 1.6 16v cat are viteza constructiva? http://www.automarket.ro/masini-noi/...cificatii.html - numai 175 km/h, iar Twingo 1.2 cat are? - numai 172 km/h - magnific asa e?

PS

mai puneti in calcul urmatoarele aspecte:
        greutatea, aerodinamica (la Logan este cam praf aerodinamica - deci la viteza este o vela veritabila), si cutia de viteze

Scuzati acest offtopic - nu vreau sa se inteleaga nimic legat de Twingo - ci doar faptul ca aceasta motorizare D4F, 1.2/16v poate duce acea viteza.
        Last edited by bubu782001; 15 January 2010, 11:17.

Comment

bubule, las-o dracu ca moare arsa de soare 1.6_16v al meu nu duce peste 170, 1.2 duce 190. pacat ca s-a terminat autostrada, ca tu mai aveai pedala. da-o'n pisici
          75 de cai, is 75 de cai, cu 30% mai putin decat 105. cum sa meraga la fel, ba chiar 1.2 mai tare decat 1.6? tu compari petarda aia de twingo cu dulapul de logan?
          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Nu stau sa mai dau explicatii tehnice ca vorbesc prostii... te invit la o plimbare cu 190-195km/h atat poate masina mea (in functie de ce are in rezervor) viteza maxima constructiva fiind 187km/h

Comment

Cred ca ati gresit topicul cu discutia, sau masina.
              Era vorba de Clio de 180cp? Sau de S2000?

Cine merge cu mai mult de 120 de km/h cred ca vrea sa omoare lumea pe strada. Voi vb de 180 si dupa 1 an de functionare va mirati ca s-a rupt masina in 2.

Comment

Probabil ca ai dreptate. Insa petarda este Renault. Facuta pentru europa de vest - deci la alte standarde.

Comment

A da un cal putere din vest este egal cu doi cai putere din Romania.
                  Cel mai lent 1,6 8v

Comment

Uite ca nu s-a rupt dupa 9 ani si 2 luni de tortura si nici nu am omorat pe nimeni... ma opresc aici ca am dat-o in OF topic... 1,2 16v RULZ

Comment

Originally posted by andrei_nsts View Post
                      Voi vb de 180 si dupa 1 an de functionare va mirati ca s-a rupt masina in 2.
                      Loganul meu a sarit de mult de 200.000 km. si de 1 an de cand am pus stapanire pe el cand temperatura este la 4 linii schimb numai la 5500 si nu a cazut, a ta ca e mai noua m-as mira sa cada. Loganul nu mai e 1300. Leizarul meu de 170 pe ceas n-a sarit, deci 162 reali cred ca ii ia. Probabil ca 1.2 o lua 190 (cand o ia ceasul mai razna asa) dar reali tot cat scrie in carte va lua. Daca il modifici este normal sa ia mai mult, testati macar cu un GPS.
                      4 pistons + GPL + tuningu' casei = km multi & 1.5 dCi 85 BoiP

Comment

Nu a zis nimeni ca un cal putere din vest este egal cu 2 din Romania (vad ca e o placere sadica sa interpretati...). Este vorba de echilibrarea acelei masini - per ansamblu. Greutate, motorizare, putere. Eficienta impelmentarii acelei motorizari. In general despre asta e vorba.
                        Una e 75 cp pe un Twingo de numai 840kg - (asa scrie in manual) alta e pe un Logan la care cel mai usor este de 1099kg (1.2 16v), 1105kg (1.4), 1110kg (1.6), 1172kg (1.6 16v)

Pana la urma motorul pe langa greutatea masinii (care este declarata de fabricant - masina goala fara nimic), mai trage si greutatea, carburantului din rezervor, a soferului (ca nu merge teleghidata) si alte fluide (ulei antigel - etc), deci se duce la un 1300kg minim pe un Logan. Asta fiind cu 1.2 si 1.4 - la 75cp.
                        Ori Twingo nu sare de 1000kg in conditiile astea.
                        Am pus un mediu de 150 kg (benzina - 50l, sofer o medie de 80kg, restul fluidelor de prin motor, etc pana la 150)

Cred ca se vede ca e vorba de o diferenta de o treime la nivel de greutatea masinii - iar asta SE SIMTE la cum trage un motor si cat poate sa duca el. Greutatea masinii conteaza cel mai mult cand vine vorba de eficienta unui motor - insa presupun ca stiti asta mai bine ca mine. De aceea si 1.4 pe Logan sa dovedit a fi lenes (pentru ca Loganul este greu pentru ceea ce dezvolta acel motor).
                        Last edited by bubu782001; 15 January 2010, 12:38.

Comment

Cine merge cu mai mult de 120 de km/h cred ca vrea sa omoare lumea pe strada. Voi vb de 180 si dupa 1 an de functionare va mirati ca s-a rupt masina in 2.
                          Andrei , nu o lua in nume de rau , dar pe unde postezi , repeti chestia asta cu; " eu nu merg tare , nu depasesc 120km/h , bla bla"
                          am inteles , ejti un om model , dar sper ca nu esti si genul care merge pe banda 2 , sau incurcand traficul cu mentalitatea ta.
                          On , nici eu nu cred ca 1.2 16mari si tari nu prinde 190km/h STOCK

Comment

ai o logica Andrei... parca ai 7 ani nu 33... Ce are daca ii dai 120? MERGI tu ca martalogii cu 90 pe a2 !

Comment

Ca martalogii?
                              Si daca merge asa de ce trebuie sa jigniti???
                              Am vazut oameni care au murit in logan la 120 la ora.

Fiecare merge cum vrea,si cum considera ca e mai bine.
                              sigpic
                              !

Comment

Cred ca sarim calul cu 200km/h la Dacia. Ce vreau sa zic eu e ca e impropriu sa iei o lada si sa zici ca merge ca racheta. Daca vrei racheta macar incerci cu un planor. Dacia momentan nu a ajuns la nivel de roata de planor inca. E o masina buna la toate mai putin la mers tare.

Ca sa fiti fericiti va dau eu caii putere care te duc de la 120km/h la 200km/h. In schimb va rog sa imi reduceti consumul sa ajung la 3% in oras cu ac.

Iar pentru JERE -am avut un coleg de liceu care si-a rupt gitul in parbriz daca vorbim de viteza. Am fost si la el la inmormintare si nu m-am simtit prea bine.
                                In alta ordine de idei iti recomand sa te duci la carting daca vrei sa mergi tare si sa nu pateasca nimeni nimic. Am auzit multi meseriasi care au murit intre fiare bazindu-se pe cit de bun e fierul.

Iti recomand cu incredere ce scria pe niste stikere lipite pe masini-"strada nu e tomberonul tau".

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google