1.2 16v Vs. 1.4 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• cred ca ionut s ereferea la ambele 1.6. dar si asta e discutabil. de exemplu nevasta-mea cu 1.4 are aprox acelasi consum ca si cu 1.6_16v, putin in favoarea 1.4. m-as mira ca un 1.2 exploatat corect, in acelasi regim ca un 1.4, sa consume mai mult. 1.2 la 5000rpm clar bea mai mult ca 1.4 la 3000rpm, dar se si misca mai repede. tare mi-e ca multi cu 1.4 asteapta ca 1.2 sa-i bata si la demaraj si la consum si la topspeed si parca nici atunci 1.2 n-ar fi mai bun. ca n-are cuplu jos. daca vrei sa ari, sa sapi in mina, iti iei dizal, nu 1.4mpi. punct.
    Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• Originally posted by ionutz.nit View Post
      Am un prieten care are ambele motorizari si s-a vaitat ca 16v-eul consuma mai mult cel putin in aglomeratie.
      Spre surprinderea ta 1.6 16V consuma mai putin decat 1.6 (7.0 mediu pt 16V si 7.3 pt 8V, ambele E4 cand se vindeau pe PH1), mai exact 1.6 16V consuma cam 100-200 g mai mult ca un 1.4 desi are 30 CP in plus, 200 CMC in plus.

Nu stiu pe ce bazezi cand spui ca daca e 16V consuma mai mult. Probabil pe nimic.
      '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• nicio suparare...si da la cele 2 1.6 ma refeream. Sincer nu dispun de masinile astea ca sa le fac teste doar ca, pur si simplu cam multa lume se vaita de 1.6 16v asa cum si alti se vaita de 1.6 8v si asa mai departe
        ..::LOGAN 1.4 MPI AMBIANCE 2004::..
        ..::KIA CEE'D 1.4 16V BEST 2008::..

Comment

• Sincer nu prea am auzit pe cineva sa se vaite de 1.6 16V de consum, are cel mai ok consum raportat la putere, doar 1.2 consuma mai putin. Am avut si 1.4 Laureat inainte si consuma cat asta.

Comment

• Prin zona asta pe la noi, lumea vrea sa fie fudua pe bani putini, cam asta e ideea daca ma intelegi. Deci daca ar putea un 2.0 16v sa consume cat 1.5dci ar foarte ok(in mentalitatea lor).Stima!
            ..::LOGAN 1.4 MPI AMBIANCE 2004::..
            ..::KIA CEE'D 1.4 16V BEST 2008::..

Comment

• Sa nu facem SPAM. De la 1.2 vs 1.4 sarim la DCI ! Eu am fost atentionat cand am facut asemenea lucuri, asa ca sa pastram subiectul ON.

Comment

• Originally posted by Shakar View Post
                Sincer nu prea am auzit pe cineva sa se vaite de 1.6 16V de consum, are cel mai ok consum raportat la putere, doar 1.2 consuma mai putin. Am avut si 1.4 Laureat inainte si consuma cat asta.
                Numai ca in forje de oras, 1.6 16V bea clar mai mult.
                Diferenta e ca demarezi mai repede/mergi mai tare ))

Comment

• din experienta mea iese asa. in oras consuma mai putin motorul care e mai mic. motoru de 1,2 16 valve in oras ia 7,6. si motoru de 1,4 mpi in oras a-ti ia 9,6. e o diferenta de 2 litrii. vorbeam de sandero. si cel de 1,6 16 valve a-ti ia cam 10 max 11. deci in oras cel mai bun e loganu 1,2. apropo. am o intrebare. cit costa cel mai ieftin logan motor de 1,2 16 valve. nou. fara dotari. asa simplu. stie cineva ?

Comment

• nu stie nimeni....cauta si tu pe site-ul lor ...
                    p.s. ai gresit la consumul urban de la 1.4 mpi....

Comment

• Pe configurator de pe dacia.ro este Ambiance la 6500 euro. Nu stiu in Austria cum e.

Comment

• Originally posted by franz34sm View Post
                        din experienta mea iese asa. in oras consuma mai putin motorul care e mai mic. motoru de 1,2 16 valve in oras ia 7,6. si motoru de 1,4 mpi in oras a-ti ia 9,6. e o diferenta de 2 litrii. vorbeam de sandero. si cel de 1,6 16 valve a-ti ia cam 10 max 11. deci in oras cel mai bun e loganu 1,2. apropo. am o intrebare. cit costa cel mai ieftin logan motor de 1,2 16 valve. nou. fara dotari. asa simplu. stie cineva ?
                        Din experienta ta, la 1.2 ai luat consumul declarat de Dacia in timp ce la 1.6 16V ai mai pus 1.5 litri la ce declara ei. Ori alba ori neagra, in realitate diferenta in oras intre 1.2 16V si 1.6 16V este cam de 1.5-2 litri, iar 1.4-1.6 8V mananca ~ cat 1.6 16V, atat in oras cat si afara.

Comment

• deci pret logan simplu pret nou 3400 +vouchere si de consum la 1.2 este 8-9 in oras la 1.4 este de 10-11 si 1.6 este 11-12

Comment

• Noroc ca ai pus punctele la motorizari, ca altfel nu se intelegea nimic din ce ai vrut sa spui...

Comment

• cel mai ieftin logan pt cel care a intrebat mai sus- 3 bonuri remat si 2950e. daca va fi luat pe firma se scade 25%.

Comment

• azi am mers in linie dreapta cu 150km/h cu pedala la blana adevarul ca problabil si din cauza drumului tremura si mai urca in timp dar tin sa amintesc ca e motor 1,2 motor nu cred ca se ducea mai mult deja era putin instabil tin sa anunt ca are 7400 km si consumul nu a depasit mixt 6 di era chel ca si dotari ,cu 2 persoane in masina si in rezervor 26 l intrun cuvint se merita in oras

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google