If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Opritul motorului la relanti nu este normal, trebuie verificat.
Şi mie mi se pare că trece altfel peste gropi, le amortizează mai bine, o fi din cauza greutăţii mai reduse a motorului. Eu nu am condus 1.4...
greutatea motorului nu este mai redusa la 1.2 . sau nu semnificativ pe talon scrie 1099kg la mine si e fara aer conditionat . de unde reducerea de greutate fata de 1.4 ?
Nu ştiu, eu nu am condus 1.4, de-asta am spus că nu am condus. Eu mereu mi-am zis că e mai ok pe gropi decât 1.6-ele 16v că asta conduc eu şi când trec la 1.2 simt că merg cu un cart. Poate e mai compact motorul şi de-asta. Dar chiar merge altfel prin gropi. Poate aşa merge şi 1.4 şi nu ştiu eu. Chiar şi când tragi brusc de volan se simte mai manevrabilă. Poate e doar o impresie, are şi Continental, 1.6 ele are ciolofan din acelea, pardon, kormoran.
1.4 oricand nici nu ma gandesc mai putin de 1.4... si asa am vrut sa-mi iau 1.6 dar m-am gandit ca platesc impozite si asigurarile mai mari ... si a iesit 1.4
1.2 la orice ora, mai ales ala de 115 cp )
Dar sunt convins ca si la ala se gaseste ceva care sa nu fie bun, si
din nou inegalabilul 1.4 va iesi castigator
1.4 oricand nici nu ma gandesc mai putin de 1.4... si asa am vrut sa-mi iau 1.6 dar m-am gandit ca platesc impozite si asigurarile mai mari ... si a iesit 1.4
Îţi vând eu un volvo de 1.8 vrei? Trage de rupe, are 90 de cai. Dar e de 1.8. Ai înţeles aluzia? Tu ai fi şocat dacă ai face o liniuţă cu un 1.2, să îl vezi cum stă fix lângă tine, poate te şi face.
de facut, niciodata dar problema cu el este ca trebuie turat tare 5000+ si in timp ... se uzeaza mai tare cuplul maxim 1.4 il are la 3000 si 1.2 il are la 5000 ... crezi ca turele astea sunt asa bune pentru motor ?
Nu sunt bune pentru motor, sunt nocive maxim, sa nu cumva sa sari de 3 mii ca simti cum trage mai tare si nu e in regula, moare motorul, scuipa supape, arunca ulei pe la joja ...
La intrebarea ta "crezi ca sunt bune turele astea pentru motor?" n-ai ce altfel de raspuns sa dai ...
si vrei sa-mi zici tu mie ca mergi zilnic cu 6000 rot/min nu ?(stiu ca-i limitata la 5900) toti v-ati vazut acuma piloti de raliu luati-va fratilor masini de la 800cp in sus ma refeream la fiabilitatea motorului ... intelegeti ce vreti acum ...
1.2 16v vs 1.4 este echivalent cu Logan alb vs Logan visiniu sau alta culoare daca peferati. Amandoua au 75 CP iar diferenta de cuplu este o virgula . Dupa parerea mea, la o eventuala liniuta intre cele 2 motorizari, diferenta va fi data de soferul care stie sa exploateze mai bine limitele superioare ale masinii .
Diferenta mare mare intre 1.4 si 1.6 sau 1.2.
La ce ajuta cilindreea mai mare user2000? Ca sa ai cuplu si putere mai mare, da?
Pai uite ca asta mic de 1.2 are aproximativ acelasi cuplu (montruos de mare ca si 1.4, si aici vb de cuplu la roata, nu la motor), si aceeasi putere.
Hmm....tehnologia asta.
@cristiboerica: ce procent din cei ce au logan fac liniute cu ea? Si cine isi cumpara masina de 75 de cai, liniutele sunt ultimele motive de pe lista.
mai user2000, tu esti cu picioarele pe pamant ?
1.2 iti da cu trompa in cap la cuplu pentru ca are cutia mai scurta fata de venerabilul unupatru.
Ai luat in calcul asta ?
schimba de mai multe ori vitezele si pierde timp stai calm aici se vorbeste daca merita per total 1.2 sau 1.4 ... 1.2 are un mare plus la consum ... eu asi alege tot 1.4 ... e parerea mea
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment