1.2 16v Vs. 1.4 8v

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• E fix acelasi rahat, nu castigi nimic in plus cu 1.2 fata de 1.4.
    Nu uita ca "francejii" au scos 1.4 din motive financiare, pentru a se alinia normei euro 5. Nu ca 1.2 ar fi o mare smecherie la consum. Ca mananca ceva mai putin, e normal, insa la un calcul pe bune, eu fac pariu ca te scoate la consum mai mare. Incepand la mersul in oras cu 3 persoane in masina, pana la mersul pe autostrada cu 130 la ora. Te seaca de benzina.
    Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.

Comment

• @user2000: si cat poluezi tu cu 1.4?
      1.2-ul meu euro5 scoate 136g/km CO2!

si cat consumi tu la suta de km? mai ales in oras?

nu ajungi cu masina ta acolo unde ajung si eu cu 1.2-ul?

bineinteles ca nu merge nimeni in fiecare zi cu 6000 de ture! si apropo, e limitata pe la 6500!
      Last edited by adaniel69; 3 May 2012, 09:31. Reason: modif

Comment

• 1.4 e limitat la 5900 lasa-ma ca stiu ce vorbesc si de aia am zis ca tu ai un plus la consum ... si atat eu tot 1.4 asi alege orice ai zice ... sau 1.6 dar in nici un caz 1.2
        unde ajungi tu cu 1.2 ? e mai inalta si poti sa faci off-road sau ce?
        cat despre poluare .... bine zis... e E5

Comment

• si brazilienii(Renault Logan) ce sa mai faca saracii cu 1.0 16V 77CP?

Comment

• fac mai bine, taxe mai mici, consum de 3% , cum ar zice unii : MESERIE

Comment

• lasa brazilienii ford focus are 1.0 eco boost in 2 versiuni una de 100 cp si una de 125 cp si consum de 4.5%

Comment

• da, dar e turbălău, insa user2000, nu e tot capacitate mica ? io zic sa o dai dreacu, mai bine 1.4 cu 75jde cai

Comment

• nu am zis nimic de capacitate am zis ca nu asi alege 1.2 16V de la DACIA si atata tot

Comment

• acum, nu am nimic cu indragostitii de 1.4, dar trebuie sa evoluam! ne trebuie motoare mai mici si mai eficiente! cu randament crescut!

Comment

• mai bine unupatru de pe scirocco, hai ca o dam in basme si nu-i bine
                      1.2=1.4, asta e cel putin clar .

Comment

• daca zici tu eu nu ma cert cu tine

Comment

• pana la urma nu sunt mari diferente. se va constata in timp daca motorul 1.2 16v e cel putin la fel de fiabil ca cel de 1.4/. deocamdata la consum in oras 1.2 sigur consuma cu cel putin 1.5 l mai putin. pe la 100km/h cred ca sunt la fel. exista totusi o difernta notabila , 1.2 trebuie turat mai mult .

Comment

• Ce consum ai tu in oras?Totusi diferenta de 1.5l e prea mult.Hai un 0.5 ,0.7.
                            sigpic

Comment

• Nu e deloc prea mult. Dacia declara consumurile astea, mai exact ~1.5 l in minus pentru 1.2 in regim urban, nu e nimic de discutat aici. "Hai un 0.5-0.7" eventual in afara.
                              '08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt

Comment

• iar incep fanaticii cu 1.4 sa creada ca 75hp al lor e mai mult decta 75hp al vecinului cu 1.2. iar cuplul maxim, de care faceri caz, e la 4000rpm la 1.2, la 3000 la 1.4, iar puterea max e la 5700la 1.2 si 5500 la 1.4. diferenta colosala, ce sa mai spunem. trebuie turat rau, rau de tot, iar prin asta se uzeaza. de ce nu v-ati luat dizal, mai, ca ala la 4500rpm e in limitare? fi-v-ar 1.4-le de ras, bestia dracu, spaima lamborginiuri-lor si-al koenigsegg-urilor la performante si al 1.5dci la consum
                                ps: uite eu am un 16volti de 3 ani si 45000km, zilnic vede 6500rpm si al dracu' daca sughite motorul sau papa ulei, sau ce vreti voi. merg mult si bine motoarele astea, cand ati ajunge voi la 300000km si sa inceapa sa bea ulei, atunci sa va vaitati, pan atunci, ca ne convine sau nu, lumea evolueaza, iar dinozaurii tre' sa dispara
                                Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google