If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Cei Mai Multi Kilometri Cu 1.2 16v Si Probleme Aparute
la schimbul de roti am observat ceva pierderi de ulei pe la planetara din stanga... ~ 80k km (am luat deja burduful si uleiul pt CV..., urmeaza sa merg pt inlocuire).
la placute stau bine... (inca sunt cele din fabrica la acesti km)
You do not have permission to view this gallery.
This gallery has 3 photos.
Prima schimbare la suspensie dupa 125.000 km - bascula stanga la reprezentanta. Cu aceasta ocazie am schimbat si lichidul servo, uleiul dela cutie si lichidul de frana.
Si eu, la 152 000 de km, cat am acum, am observat un oarecare “consum” de ulei, dar e ceva ce nu ma nelinisteste. Cred ca e vorba de 0-3 - 0-4 litru la un interval de schimb (aprox 10 mii de km).
Ce ma nelinisteste putin e faptul ca am descoperit ceva supuratie pe la garnitura de chiulasa. Probabil ca e asta e din categoria “efecte adverse ale GPL-ului”! Tin sub observatie treaba si vad ulterior daca e cazul sa ma alarmez sa nu .
In rest, pana acum am schimbat: amortizoare fata, bascule si bielete bara stabilizatoare, plus discuri sibplacute. Bonus: reglaj culbutori (de doua ori).
Acceptabil, zic eu, tinand cont de modul in care a trebuit sa ruleze sareta!
Am înțeles, eu am pus M1 0w40, tot aia e. La mine gazeaza cam pe la toate garniturile, capac culbutori, semering, e posibil și de acolo sa provină pierderi de ulei.
M1 FS 0w-40 este mult mai subtire decat raposatul M1 New Life 0w-40, poate prea subtire pentru D4F mai ales daca punem in calcul si rulajul, alta chestie ce nu-mi place mie la el, nu are aprobarea Renault,celebrele RN0700/0710, poate ca nu-i compatibil cu simeringurile de la motor, poate ca acele aprobari nu sunt date degeaba, posibil sa ajute la etanseitatea acestora.
.
sigpicLogan , from point A to anywhere in the world .....yeap , no problem!!! but hey!!! you said modern roads right ?
Mai bun ar fi uleiul care il foloseste prometheus, chit ca e castrol, pentru motorizare 1.2
Sau ar mai fi 2 variante de luat in calcul valvoline synpower 5w30 a3b4 ori fuchs titan supersyn 5w30 a3b4 https://www.fuchs.com/de/en/special/...syn-sae-5w-30/
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment