am si eu o intrebare,am primit si eu masina sambata dupa aproape 2 luni de la comanda,si m-ar intresa la rezervor, am observat ca sunt 9 linute plus pompa,rezervorul cika e de 50l deci sa inteleg pana la urma ca fiecare liniuta = 5 litrii ?? ca uni spun ca reprezinta cam 6 !!!!
Discutii generale Logan 1.2 16V
Collapse
X
-
Originally posted by alinlucian View Posthttp://www.clubsandero.ro/1_2_16v_75_cp-t407p4.html
intra aici sa vezi poze cu motor 1.2
Comment
-
ms mult Pigoo de informatie,asa banuiam si eu dar unii tot zic ca ar fi cam 6l la liniuta !!!!nu am cb si incerc sa imi dau seama de un consum urmarind in momentul in care imi dispare o liniuta cati km am si imediat ce dispare si urmatoarea notez iar km,fac diferenta si echivalez nr de km la 5 l,cu o mica eroare de maxim juma de litru sa zicem !!! sa vedem ce iese cand o fi !!
penru no.23,am eu 1.2 E5,acum nu pot face poze,nu sunt acasa,deplasare de servciu iar cu telefonul pozele cred k sunt ...inutile,dar mi-am aruncat un pic ochii pe pozele din linkul de mai sus si pare sa fie aceiasi marie !!! cred ca este o diferenta dedesubt la evacuare....inca o sonda lambda...si probabil ceva la soft....daca o fi si acolo...in rest nu cred ca au facut modificari sesizabile !!!!
respect !!!!
Comment
-
Si 1.2 E4 are 2 sonde lambda - una inainte si una dupa catalizator.
dantgv, nici eu nu am CB - pentru a face consumul te sfatuiesc sa intri in meniul secret si sa vezi cati litri ai in rezervor inainte si dupa plimbare (vezi diferenta de volum si aplici regula de 3 simpla), insa trebuie sa tii masina pe teren plan cand verifici nivelul de combustibil (pentru o mai buna masurare).
Numai bine !
Comment
-
bun,uite acum intrebare legata de meniul secret cum ii ziceti voi !! deci am inteles ca apas pe butonul de unde reglez ceasul...vad km partiali...smd.... si pun contactul ? atata tot? apoi am inteles ca incep ceasurile sa urce din 10 in 10 km si dastea?mai trebuie sa apas de mai multe ori?cum e smecheria? ms !!
Comment
-
alinlucian : deci cand am luat-o de la dealer(sambata 18.09.2010) avea 6 km la bord,m-am suit,mi-am aranjat scaunu si oglinzile...si la drum.......primi 50 km au fost cam.....parca tinea ceva masina in loc...eram un pic susceptibil in privinta motorului.......apoi dupa ce am sarit de 100 km parca parca tragea mai bine si merge mai ok......aseara am sarit nu cu mult de 200 km (205 facuti de mine plus cei 6 care erau deja,total 211 km ) masina merge mult mult mai lejer si mai bine !!!!! astept sa vad cum se comporta cand sar de 1000 km !!!!in carte scrie ca rodajul ar tine pana la 3000 km iar motorul isi arata capabilitatile dupa 6000 km,tind sa cred asta !!!!! legat asa de consum.....doamna de la vanzari mi-a spus ca are cam 1 litru de benzina...si ca ar fi indicat ca alimentez imediat....zis si facut am mers 3 km si am alimentat de 150 RON fix 32.4 litrii,la bord mai exact 8 liniute...dar tind sa cred ca erau 7 bune si cea a 8-a era cred k pt 1-2 litrii deoarece dupa 25 km asa a disparut si aseara cand aveam 175 km imi indica ca mai am jumatate din rezervor,deci 25 litrii,am oprit iar si am bagat de 125 RON,27 litrii,vroiam sa pun mai mult dar mi s-a oprit pistolul de 3 ori,pe semne ca facea spuma si deja eram peste cei 50 litrii dupa aproximatia mea!!! am facut si un calcul dar fara certitudine si mi-a dat un consum pe cei 175 km de 6.28 l,3 persoane in masina 220 kg fara bagaje , mers 50 -100 km/h preponderent cu 60km/h!!!!
deci asa o parere,daca eram in primii km susceptibil acum sunt din ce in ce mai multumit!!! sincer astept dupa 1000 de km sa imi mai dau cu parerea!!! ce mai pot spune e ca acum la peste 210 km e mai silentios!!! am si eu problema intalnita la majoritatea din ce am citit pe aici,si anume am nivelul uleiului peste maxim cu 3-4mm !!! As fi vrut pe la 2000 km asa sa ii schimb filtrul si uleiul.....cand ma duc saptamana asta sa viitoare la dealer dupa cartea de identitate a masinii am sa pun problema asta,platesc 200-250 ron pt schimb....as vrea sa ii pun ulei castrol...sau mobil....10W....5W....sau tot dacia oil....nici nu stiu ce sa aleg si daca cei de la service ar fi de accord ,in principiu ar trebui sa fie ok!!!
asa ca am uitat sa precizez,masina este model preference si are bara stabilizatoare !!!! cauciucuri continental ecocontact3!!!! nu am pus nimic din optiunile de la ei(fara airbaguri,fara vopsea metalizata,fara proiectoare ca nu folosesc - nu zic ca nu sunt bune dar eu nu le folosesc) ci doar cateva imbunatatiri :alarma,aparatori noroi fata-spate toate 4 130 ron,protectii aripi fata -spate (sunt mult mai late decat cele care le-am vazut pe celelalte modele si dau chiar bine cu aparatorile de noroi de la ei,210 ron de la dealer),presuri tavita in interior gratis de la dealer,cotiera originala 250 ron dar merita toti banii - vine perfect si e solida!!!
Comment
-
Ca sa intri in meniul secret tii apasat pe buton dupa care pui contactul si astepti pana cand incep sa se miste acele de la ceasuri - cand se intampla asta ridici degetul de pe buton si apesi succesiv pana cand iti afiseaza volumul de combustibil. Ca sa iesi din meniu iei contactul - este f. simplu sa folosesti meniul.
Referitor la schimbul de ulei - recomand Castrol Edge 5w30, iar la service nu ar trebui sa intampini probleme referitor la faptul ca aduci uleiul tau. Daca are 2-3 mm peste limita max nu are nimic - in o mie, doua de km il mananca.
Ce model ai luat si ce optionale - eu am Preference cu proiectoare si airbag-uri laterale ca optionale.Last edited by no.23; 20 September 2010, 13:26.
Comment
-
am scris in graba si sa nu intelegeti altceva din ce am scris mai sus, am estimat cand am alimentat cu cei 32.4 litrii ,8 liniute dar ultima a disparut relativ repede, cam as cam avea cam 36-37 litrii, in momentul in care aveam 175 km facuti de mine (181 pe bord) eram la jumatate ~25l si imediat am alimentat cu 27 l !! de aici am facut socoteala ca la cei 175 km facuti ( s-au dus 2 liniute ,ce-a de-a treia repede) am consumat aproximativ 6.3 - 6.5 l / 100km!!!
cum am scris si mai sus nu am pus nimic din optiunile de la ei(fara airbaguri,fara vopsea metalizata,fara proiectoare ca nu folosesc - nu zic ca nu sunt bune dar eu nu le folosesc) ci doar cateva imbunatatiri :alarma,aparatori noroi fata-spate toate 4 130 ron,protectii aripi fata -spate (sunt mult mai late decat cele care le-am vazut pe celelalte modele si dau chiar bine cu aparatorile de noroi de la ei,210 ron de la dealer),presuri tavita in interior gratis de la dealer,cotiera originala 250 ron dar merita toti banii - vine perfect si e solida!!!
Comment
-
Mai bine fara protectii de aripi deoarece in timp (cam 1 an zic eu) banda aia autoadeziva o sa inceapa sa se dezlipeasca si o sa intre apa cu noroi care in timp o sa provoace rugina. Eu am cumparat cu 40 de lei un kit de retus original Renault care are un recipient cu vopsea si unul cu lac. Pana acum am acoperit cateva puncte sarite de pe buza aripilor (in special pe spate) si totul este perfect.
Comment
Comment