...La prima revizie(8700km) Dacia Oil Premium...Nu stiu alte info despre el...Insa s-a cunoscut...S-a mai linistit motorul in turatii mai mari
Schimb ulei.
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Sustin, schimba-l nene. Ulei nou + filtru ulei desigur. Daca raman banuti si de filtru aer, schimba-l si pe ala.
Parere personala:ca sa stai mai linistit, fa un efort si baga un ulei long life, care sa fie garantat pt 25-30000 km, astfel il poti tine linistit 20000 km. (un Castrol EDGE 5W30 sau Mobil 1 5W30 ESP Formula) E mai scump, dar motorul merita spun eu
Comment
-
Originally posted by Octavian___30 View PostImi spui te rog cat a fost litra? Si eventual ce SAE are (5W30 sau 5W40..?)
Asta ''premium'' din cate stiu e mai bun decat clasicul DaciaOil.
Comment
-
Filtrul de ulei trebuie sa fie pentru motorizarea ta, si de prferat Renault.
Comment
-
schimb ulei
Originally posted by iuli81 View PostDa, exista aceasta posibilitate. Dacia recomanda k cel putin primul schimb sa se faca la 7500 km. Daca tu vrei sa faci acest schimb, mergi intr-un service autorizat ca sa fii sigur.
Comment
-
Ok merci, vad ca esti din arad, daca merg la verbita cu uleiul de la mine crezi ca o sa mi-l schimbe? Si inca ceva pentru ca nu stiu, daca uleiul asta e atat de prost si am mers la revizii asa cum au zis ei ca trebuie mi-a afectat motorul masinii sau nu ? Si daca schimb si pun ceva ulei mai bun e ok sa merg doar la revizii sau sa-l schimb mai des? Si ce ulei e mai bun pentru diesel? Merci inca odata
nu mai cita postul anteriorLast edited by darksid3; 16 October 2008, 08:02.
Comment
-
A nuuu. Nu ti-a afectat motorul, departe
Dar pentru iarna mai ales, e mai bine sa ai un 5W40 ca e mai subtire la rece (si face pelicula mai repede).
Majoritatea folosesc 10W40 la dizal, deci nu e o problema, doar ca un 5W40 e din start o idee mai bun.
La Verbita te lasa cu uleiul tau, de trei ori am fost la ei pt schimb de ulei (7500, 15000, 30000) si am fost cu oloiu meu si n-au comentat nimic.
Pt ''cumparaturi'' ulei si alte cele, iti recomand magazinul lor ''Verbita piese auto'', vizavi de UTA, acolo in spatele blocului. Au preturi foarte bune la ulei (si desigur au piese de origine si de ''srl''.).
Ca exemplu uleiu care il folosesc eu in Hypermarketuri e ~65-66 lei litrul, la ei l-am gasit cu 53 lei litrul. E ceva..
Comment
-
Bine v-am gasit...Eu pana acum am pus doar ARAL TRONIC blue 10w40..Ca asa am vazut ca au pus aia la service in garantie.....Dar citind pe aici inteleg ca e mai bun 5w40 nu?
e buna firma ARAL in domeniu?..Eu am fost totusi multumit de ulei desi am dus motorul pana la 4-4200 ture
Comment
Comment