Schimb ulei.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• In BMW nu se pune Aral si nici in VW, numai daca doreste muschiu' tau.
    E un ulei bun, dar departe de a fi de exceptie.
    Atata timp cat exista si plangeri clare la marca asta (depuneri, consum de ulei), nu poti spune ca e de exceptie.
    Sunt foarte buni la carburanti, apoi la oloiuri ))
    Last edited by Octavian; 6 November 2008, 21:30.

Comment

• Sunt niste norme scrise pe bidonul de Aral chiar norme impuse de BMW Longlife, Vw 502 (parca) si Porsche nu mai stiu ce....Aici nush ce marketing au dealer-ii cat despre plangeri...Toti au avut plangeri E chiar o forma de a-ti dovedi existenta pe piata faptul ca ai plangeri
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Normele alea se regasesc si la alti producatori inscriptionate pe bidon, asta nu inseamna ca de la prima umplere, BMW spre exemplu foloseste Aral.
        Aral ca si alte oloiuri doar indeplineste normele alea impuse de BMW si altii (VW 502 e o norma destul de veche)

E o forma de a-ti dovedi existenta, una nu tocmai buna.
        Si eu am fost super incantat de Aral (era prima mea optiune, mai ales ca am fost luat si de ''miraju'' Made in Germany) pana cand am vazut/concluzionat ca nu e chiar cel mai bun de pe piata, tocmai din vaicarerile unor posesori de BMW, Chevrolet (ca exemplu), si ceva vorbe de la mesteri care au vazut ceva motoare desfacute.
        Nu pun la indoiala ca n-ar fi un ulei bun, dar nu e de exceptie.

PS: oricum cu un 10W40 nu e de mers 15000 km la un benzinar.
        Last edited by Octavian; 6 November 2008, 22:27.

Comment

• Cum ziceam, reclamatii au toti producatorii de uleiuri.
          La Porsche Romania Bucuresti se recomanda Aral mai ales pentru motoarele concernului VW, adica VW, Audi, Porsche, Skoda, Seat si mare atentie ca de aproximativ un an gama de uleiuri este noua, adica au aparut niste standarde in plus...Asa cum a aparut si Mobil ESP Formula

Comment

• Originally posted by Octavian___30 View Post

PS: oricum cu un 10W40 nu e de mers 15000 km la un benzinar.
            de ce ?...Ca eu am mers.....

Comment

• Salut, am nevoie si eu de sfat ca toata lumea de altfel,am deja 5000km, sambata si duminica mai fac 1000, si ma apropii de 7000. As vrea sa stiu ce sa ii iau ca sa il schimb si eu mai devreme, la 7500, uleiul, si daca trebuie schimbat si filtrul de aer. Mentionez ca sunt posesor de PH2 1.6 8v +GPL fabrica.. Multumesc de ajutor
              AG-73-BAR garib1973@yahoo.com

Comment

• Originally posted by oviliv79 View Post
                de ce ?...Ca eu am mers.....
                Pai sa nu mai mergi
                Pt un semintetic (si 10W40) un ~10000 km e suficient.
                Chiar daca nu esti Schumacher, dupa nr astia de km, isi pierde mai mult din proprietati decat un 5W30 spre ex (chiar semisint) sau decat unul full sintetic nu mai vorbim.

Garib: citeste pe subiectu ''ce ulei folositi'', nu stiu cat te va ajuta, dar poate iti faci o idee.
                Alegerea marcii depinde de fiecare, clitativ toate sunt cam la acelasi nivel: Castrol, Aral, Mobil (ca ex pt ca sunt cele mai folosite).
                Nu cauta vreo ciudatenie, mergi pe o marca consacrata.
                In locul tau as opta din start pe un full sintetic: 5W30 sau 0W40, marca o alegi tu, dar sa fie full sintetic.
                Am spus 5W30 sau 0W40 pt ca la caracteristici sunt asemanatoare, cel cu 40 in coada e un pic mai vascos la cald, la rece sunt cele mai bune amandoua

Comment

• g

Uleiul ELF SXR 5w30 cati km merge? Nu am gasit nicaieri scris

Comment

• Merge 15.000 km, fara probleme.
                    Cel mai nou proiect auto din România!
                    Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Pai eu stiu persoane care au mers cu Dacia Oil 20 de mii km si le merge ceas motorul.
                      La urma urmei care-i adevarul?

Comment

• Nimeni,nimic?
                        Nici o parere?

Comment

• Da mai Aline, merge motorul si 30000 km fara sa schimbi oloiu, merge super ok, dar nu e in regula.
                          Daca producatoru spune de oloiu respectiv ca e garantat 15000 km sa spunem, apai de ce sa-l ti 20000 km? Ca motorul merge ok..?
                          Eu cand ma uit la un ulei si vad ''garantat 15000 km'', nu l-as tine mai mult de 10-12000 km, probabil ca am un ''fix'' cu treaba asta, de mers ar merge peste 15000 km, dar mai bine schimbat mai devreme un pic, decat dupa kilometrii care ii garanteaza producatorul.
                          Asta mai ales daca stii ca vei tine masina mai mult de 120-140000 km.
                          Cand o scoti la vanzare, motorul sa fie ''lacrima'', nu negricios in maruntaiele lui, cu depuneri sau mai stiu eu ce.

PS: uite mie la uleiu care il folosesc imi pare rau ca trebuie schimbat la 15.000km, asta pt ca se prezinta bine, motorul merge super ok. Dupa schimbarea lui nu e nici o modificare (cand pun oloi nou) dovada ca uleiu vechi mai avea multa viata in el (de obicei cand faci schimbul de ulei, motorul merge mai ''frumos'', suna mai bine).
                          Last edited by Octavian; 21 November 2008, 09:48.

Comment

• Dar ma gandesc ca pe Dacia Oil tre sa scrie garantat 20 de mi din moment ce in carnetul meu de intretinere scrie prima revizie la 20 de mii(schimbare ulei,filtru de ulei,filtru de aer etc)

Comment

• Asta nu inseamna ca se va schimba uleiul numai la revizii!In carnet spune ca daca circuli mult timp in oras, sa se schimbe uleiul la 7.500...Tu poti sa-l schimbi si la 10.000 ...Ideal e sa-l schimbi o data la revizie si o data intre revizii

Comment

• La mine nu scrie asa.
                                Am citit toata artulia aia si nu specifica nimic de 7500.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google