Schimb ulei.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

Da...la majoritatea serviceurilor, cand iesi cu ea de la revizie vei constata ca nivelul ulei e la fix maxim! Mie nu-mi place, ~3 mm sub ar fi mai ok.

Comment

Din proprie experienta, pentru ca am fost nevoit sa scot din ulei ca imi pusesera mai mult cu ~5mm peste nivelul maxim, si astfel scotand 250ml masurati cu o siringa medicala am ajuns la cam ~4mm sub nivelul maxim.

Va las sa socotiti voi cat sa mai puneti sau sa scoateti, dupa nevoie. Valoarea nu este "farmacie" totusi, este orientativa. Atunci cand am facut operatia de scoatere am avut Dacia Oil 5W30 (acum am renuntat la el).

In datele tehnice ale masinii scrie ca intra 3,3L cu schimbarea filtrului si 3,2L fara schimbarea filtrului la benzinar.

Comment

Salut!
        Ce anume se schimbă la revizia de 30.000 km? Plăcuţele de frână se schimbă la nr. acesta de km. doar dacă spun ei că este cazul?
        Mulţumesc anticipat!

Comment

Da, se schimba daca ei spun ca sunt x% uzate. Daca nu sunt foarte uzate si mai poti merge cu ele, te vor intreba daca vrei sa le schimbi (asa se procedeaza la unele serviceuri , ma rog).

Comment

Am schimbat primu ulei la 12 700 km, si mi-au pus de la dacia , dacia oil 5w30. si vreau sa pun acuma la 25 000 km mobil 5w40. are ceva ca nui 5w30? Multumesc.

Comment

S-ar putea sa faca spuma, dar trebuie neaparat sa-l lasi pe cel vechi sa se scurga bine, poate ai noroc si nu face reactie chimica cu cel vechi.
              Cel mai nou proiect auto din România!
              Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Poti sa faci schimbu linistit cu 5W40 (asa am facut si eu). Nu apare nici un fel de reactie (de obicei asta apare cand inlocuiesti un mineral cu un sintetic.).

Comment

Eu la 14500km am facut revizia unde am pus mobil synt s 5w40, iar acum dupa aproape 4000km am observat la ulei ca are aproape aceeasi culoare ca si cand l-am pus
                  sigpic

Comment

E ok uleiu(de asta am si eu). Daca nu mergi ca la raliu cu el, il poti tine linistit 15000 km.

Comment

magnatec

De uleiurile castrol magnatec ce spuneti?
                      cica au in el un aditiv ca se depune pe pistoane si le protejeaza

Comment

Eu cel putin n-am auzit de asa ceva, tot ce stiu e ca adera la suprafata pieselor motorului foarte bine.
                        Cel mai nou proiect auto din România!
                        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Parerea mea ca nu conteaza culoare uleiul ci propietatile lui de ungere
                          sigpic

Comment

Originally posted by Octavian___28 View Post
                            Corect. Asa am sa fac si eu (am 7000) la 7500-8000. M-am bagat sub ea sa vad ce tip de cheie trebuie pentru buson, sunt traditionali baietii, a ramas acelasi surub cu gaura patrata )
                            Frate, vreau un raspuns de la tine sau de la alt Loganist.Eu am un Logan in Danemarca.Aici reviziile m-ar sparge.Ar trebuie sa ma duc la Renault si cica danezii imi iau vreo 350 Euro.Pana la urma ii dau dar m-ar cam durea sufletul.In tara o sa merg in iulie si pana atunci tot mai fac ceva km.Am 5700 km si m-am gandit sa fac un schimb de ulei.Iti dai seama ca nu am facut nici o revizie pana acum si ma gandeam sa o fac la 1 an.Ce ar avea daca i-as schimba eu uleiul?Ii pun filtru original etc Totusi ca sa am garantie nu ar trebui schimbat uleiul mai devreme de revizia aia a lor?? Lumineaza-ma...

Comment

pai mai bine faci revizia cind vi in tara si cu uleiu cel ai faci linistit 10 mi tine bani la pusculita
                              Last edited by Seba; 24 March 2008, 00:11.
                              sigpic

Comment

Deci poti fara probleme sa faci si tu schimbul, dar vorba lui Boris, de ce nu faci cand vi in tara, sau stai mai mult acolo?? N-are nimic motorul daca mergi 10000 fara schimb de ulei.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google