Schimb ulei.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• filtrele MANN sunt f bune dar sa le iei de o sursa de incredere sa nu fie contrafacute in rest uleiul e mai scump dar merita

Comment

• 1.6 mpi 40000km schimb ulei mobil super 3000 xe 5w30 filtru aer si ulei originale(de la reprezentanta) cu totul 210 RON. m-ar interesa parerea voastra despre ulei mai este umul la fel dar ala e mobil super 3000fe 5w30. am ales pe ala cu xe . mai ma gandeam la 0w40 dar ce cred ca e mai subtire decat 5w30. ms astept pareri.

Comment

• Daca bugetul permite, pune Mobil 1 0w40, nu mai asculta basmele celor din service ca e "subtire".
        Daca nu, si Mobil S3000 xe e suficient de bun.

Comment

• am bagat mobil super 3000 xe 5w30 xe si am observat ca nua are specificatiile producatorului referitoare la gama de utilizare( la ce tip de motoare poate fi filosit) ceva de genu. in cartea loganului scrie ca pot fi folosite orce uleiuri care respecta normele ACEA A3/B3, ACEA A4/B5 SI API SJ si SJ ceva de genu, asta nu scrie decat ca poate fi folosit pe motoare VW, audi si cele cu "norma" ACEA C3 SI API SM. nu stiu la ce se refera normele astea si dak poate cineva sa ma lamureasca, nu am facut decat 30 km decand l-am bagat, ochiumetric masina merge ok.

Comment

• E un ulei bun, dar raman la parerea ca se preteaza mai bine la motoarele diesel, cu filtru de particule; nu are agrement Renault, dar asta nu inseamna ca nu merge si la benzinarele francezilor. Eu as fi mers pe w40.
            Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• am apucat sa il iau urmatorul schimb il fac cu mobil super 3000 x1 5w40 sau mobil 1 0w40 dak am buget. si daca o fi il fac schimbul mai repede , asta tot daca o fi cash, ca deabia se "spala" putin motoru ca pe asta care l-am scos era negru tuci ca l-am schimbat cam la 12 mii km.

mai e o varianta cu mobil 10w40 dar mise pare cam "nepotrivit" pt mersul iarna. nu stiu daca am folosit cuvantul potrivit. e cam gros , cel putin asa cred, vara e ok

Fara "k" in loc de "ca"! Citeste Regulamentul!
              Last edited by darksid3; 16 July 2012, 10:08.

Comment

• Nu, sigur nu 10w; 5w40 se preteaza tot mai bine la motoarele noastre; marca o alegi dupa buget.

Comment

• as vrea sa il schimb pe asta(mobil super 3000 xe 5w30) in o luna 2, am scris mai sus de ce, daca am bani, cu unul agreat de producator. ce parere ai necesita investitia sau merge si asta, adica ma gandesc sa nu se intample ceva, ma gandesc si eu.
                  Last edited by darksid3; 16 July 2012, 11:40.

Comment

• Nu se intampla nimic, mergi linistit cu el, nu arunca banii pe geam.

Comment

• ok merci pt. lamuriri

Comment

• primul schimb de ulei la logan 1.4 mpi se face la 20000km,,,,poti opta intre ELF,,DACIA sau CASTROL magnatec 10W40 care este si recomandat(10w40),,,,bafta

Comment

• E adevarat ca asta e recomandarea din carnetul de intretinere dar, cati useri ai auzit tu pe forumul asta sa tina 20.000km uleiul in motor? Tu ai tine Dacia Oil atatia km. in motorul tau?

Comment

• Originally posted by vn05xzx View Post
                            primul schimb de ulei la logan 1.4 mpi se face la 20000km,,,,poti opta intre ELF,,DACIA sau CASTROL magnatec 10W40 care este si recomandat(10w40),,,,bafta
                            Sa ai in motor un 10W40 in RO la un benzinar mi se pare batjocura totala.
                            Uitati-va cu ce vine din fabrica si macar asta sa respectati.

Comment

• Buna ziua. Am Dacia (Laureate, benzina 1,4) si as dori sa fac schimbul de ulei. Insa doresc sa fac eu acest lucru. Inainte la celelalte Dacii, eu faceam schimbul de ulei. Stiu ca e mai comod la un service, dar am posibilitea sa fac acasa si sincer ma simt mai bine daca fac cu mina mea.
                              Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna, cum scot filtrul de ueli? Are un capac de aluminiu pe pe motor, prins in 3 prezoane. Se scoate acel capac, nu e nicio problema? Apoi pt desfacerea busonului de la baia de ulei, tb dat jos scutul? Patratul e de 8mm cumva sau de 10? Cantitatea de ulei pentru motor pe benzina de 1,4 este de 3,3 L? Va multumesc.
                              Attached Files

Comment

• 1)Iti recomand sa pui 2.9 litri sa nu supureze pe la garnituri
                                2) patratul e de 8 si nu se da scutul jos, are o gaura special pentru schimul uleiului
                                3) Ce ai incercuit acolo e galeria de evacuare- ma rog un capac care mascheaza, filtrul se da jos cu o cheie tip "palarie"

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google