Schimb ulei.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Nu e vorba ca daca pui 3.3 litri, supureaza pe la garnituri (de vreme ce atat recomanda producatorul), ci doar dai bani inutil, ajungand 3 L de ulei. Daca o sa scada nivelul uleiului, o sa mai completezi.

Filtrul se poate da jos si perforandu-i carcasa cu o surubelnita si rotindu-l cu surubelnita drept parghie, varianta "amator fara scule".

Comment

• Originally posted by fryn View Post
      Ma poate ajuta cineva sa-mi spuna, cum scot filtrul de ueli? Are un capac de aluminiu pe pe motor, prins in 3 prezoane. Se scoate acel capac, nu e nicio problema? Apoi pt desfacerea busonului de la baia de ulei, tb dat jos scutul? Patratul e de 8mm cumva sau de 10? Cantitatea de ulei pentru motor pe benzina de 1,4 este de 3,3 L? Va multumesc.
      Recomandare; daca nu ai cheie de filtru si cheie pentru buson de baie, ca lumea(inclusiv o garnitura buson), nu te apuca sa incepi treaba sperand sa o scoti pana la urma la capat; multi au facut asa dupa care au ajuns in situatii sa pomeneasca toti sfintii.
      Lasa scutul termic de la galerie, n-ai treaba cu el.
      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• Garniturile de buson care sa vand la magazine sunt in general de cupru, aia originala vanzandu-se cu tot cu buson (hotie curata).
        Garnitura mea originala este in stare foarte buna si dupa multe schimburi.

Comment

• Va multumesc pt sfaturi. Nu sunt la primul schimb de ulei, stiu ce presupune. Numai ca la Dacia asta nu am facut nimic de cand am luat-o. (Au facut cei din service). Am gasit cheie pt filtru din aceea tip palarie, eu avand cheie de filtru cu lant, care mergea la vechea Dacia Nova. Am si cheie de buson, patrata. Am luat si acea garnitura de cupru. Dupa ce desfac busonul o sa vad in ce stare este cea originala.
          Cunosc si procedura de urgenta prin care desfaci un filtru de ulei cu ajutorul surubelnite, l-am testat ...de nevoie in camp fiind

Comment

• Sa dai cu ulei pe garnitura de la filtrul de ulei
            "light up the darkness" Bob Marley

Comment

• Originally posted by ionut.stavar View Post
              Sa dai cu ulei pe garnitura de la filtrul de ulei
              Sigur, absolut.

Comment

• Am si eu o intrebare, vreau sa fac schimb ulei la masina am un logan 1.4 benzina masina are 37000 km si as vrea sa ii bag in ulei si un dura lube, oare fac bine?

Comment

• Originally posted by marcus222 View Post
                  Am si eu o intrebare, vreau sa fac schimb ulei la masina am un logan 1.4 benzina masina are 37000 km si as vrea sa ii bag in ulei si un dura lube, oare fac bine?
                  n-ai ce face cu banii? dura lube poti baga mult mult mai tarziu; la 37000 km d'abia s-a lasat motorul; schimba uleiu la un interval de 10-13-15000 km si nu o sa ai nici un fel de probleme ... parerea mea!

Comment

• Cand o avea loganul tau peste suta de mii de km, deabia atunci poate sa te gandesti la duralube. Pana atunci schimba uleiul la 10000 de km pt ca in Bucurestiul nostru drag mergi bara la bara si la 15000 este prea mult sa-l lasi in motor.

Comment

• Salut.
                      Am un 1.4 mpi din 2007, 30.000 la bord. Ce tip de ulei sa pun si ce marca? As prefera totusi un full sintetic.
                      Va multumesc si astept sfaturile voastre.

Comment

• Ai aici suficienta tema de inspiratie.
                        Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

• salut, cred ca am facut o boacana, am schimbat uleiul azi, ma gandeam la D-zeu stie ce si am bagat cam 3,65l. voi ce spuneti, sa mai scot vreo 300g sau sa il las asa? multumesc.

Comment

• Salut!
                            Scoate joja si uita-te sa vezi daca este peste maxim. Eu ma scos din ulei pe la joja cu o seringa de 50 ml la care am adaptat un furtun de perfuzie.

Comment

• da, este peste joja, ms de idee...

Comment

• salut,
                                pt benzinar 1.4 merge Uleiul de motor Castrol EDGE 5W-40.Masina este 2008 si are 40.000 km.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google