Schimb ulei.

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• La mine nu scrie asa.
    Am citit toata cartulia aia si nu specifica nimic de 7500.

Comment

• Inseamna ca ai alta versiune tiparita...La mine scrie si iti pot confirma si cei de pe forum ca scrie asta in majoritatea carnetelor!Deci ideea e ca nu trebuie sa stai cu uleiul neschimbat pana la 20.000!Orice ulei se schimba cand atingi o anumita distanta sau la un an de zile!Repet: schimbul de ulei nu are musai legatura cu perioada reviziilor!La revizie clar iti schimba uleiul dar intre aceste perioade se poate schimba chiar la un service autorizat
      In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

• Originally posted by Red_Alin View Post
        La mine nu scrie asa.
        Am citit toata cartulia aia si nu specifica nimic de 7500.
        La mine la diesel scrie,optional se poate si la 7500km un schimb de ulei...In special la cei care circula numai in oras(Ex.Taxiuri).

Comment

• Alin, la tine e alt ulei pus (naiba stie cum ii spune DaciaOil Premium, sau ceva de genu) decat la cele care au per de revizii la 15000 km, si 100% e garantat 20000 km.

In conditiile in care nu ai trafic greu cu masina (gen taxi) il poti tine si 20000 km.
          Dar, cum spune si Darkside, il poti schimba - fara nici o legatura cu perioadele de revizie - la 10000 km.

PS: baga tu in el un 5W30 fullsintetic longlife si nu mai ai treaba (Castrol, Mobil, Aral, Valvoline, Elf etc).

PPS: lasa uleiu care il ai acum pana la revizia de un an!
          Last edited by Octavian; 21 November 2008, 13:19.

Comment

• Si eu vreau sa il schimb saptamana viitoare ca am vreo 10900 de km.
            Dar e cam nasol ca revizia de un an este in martie.
            Eu preconizez ca pana atunci sa mai fac maxim 5000 de km,deci o sa am vreo 16000atunci.
            Cum sa las Elf-ul (sau ce o sa pun) numai 5000?
            Eventual o sa le zic sa nu se atinga de ulei si de filtru de ulei,iar eu sa merg cu schimbatul ulieului din 11000, 21000. 31000..Etc Cred ca asa e cel mai bine.

Comment

• Nu stiu daca merge sa faci revizia fara sa-ti schimbe uleiul.Parerea mea e sa ramai cu uleiul care-l ai acum si sa schimbi in martie la revizie.Tu faci cum vrei insa...

Comment

• Cum sa tin Dacia Oil peste 15000 de km?
                Poate daca as fi condus normal,dar asa normal spre sportiv e totusi cam mult.
                Nu am forjat-o foarte mult dar i-am si dat 5000 rot/min cand ma apuca vedea de 4 ori pe zi daca nu mai mult.

Comment

• Schimbi uleiul si atunci il vei schimba si p-asta la revizie, peste 5000 km sau mergi cu dacia oil pana la 15.000 si un pic!Ai alta solutie?Trebuia sa schimbi uleiul de la 7.500 si te incadrai perfect si in revizii

Comment

• Originally posted by Red_Alin View Post
                    Cum sa tin Dacia Oil peste 15000 de km?
                    Mai...Tine-l linistit ca n-are nici pe dracu! Nu cheltui aceiasi bani de doua ori.
                    Poti sa-i dai si forje, doar nu crezi ca e chiar ulei de floarea soarelui.
                    Motorul nu va pati nimic atata timp cat nu mergi constant cu 5500 rpm tot timpul, ca pe circuit.
                    Ca-i mai dai tu podele si inferioare, n-are absolut nimic.

PS: nu vreau sa deviem rau, dar...Daca scria pe el Castrol ''nu stiu de care'' cred ca era un ulei bun...

Ai ajuns sa fi Aline cum eram eu, sa fugi ca dracu de tamaie de DaciaOil, )))) (normal ca nu regret, dar am exagerat oleaca).

Comment

• Da e normal sa fug de Dacia Oil.
                      Sa iti dau exemplu uleiul de floarea soarelui.E tot una daca iti prajesti ceva cu clever sau cu ulvex sau mai stiu ce ca nu prea ma pricep?)
                      Dupa aia nu poti sa prajesti carne de zece ori ca se arde uleiul si strici tigaia.Exact asa si cu motorul.Mama ce am dat-o in bucatarie..)

Comment

• Daaa, ai fost tare )) dar inteleg ideea.
                        Acum sa continuam un pic cu uleiu de bucatarie, tot ontopic desigur, eu nu prea fac diferente intre Floriol, Bunica, Uvex... Intelegi...? )))
                        Acum nici nu-l tin in tigaie pana se face apa.
                        Eh...Un ulei de masline da, se simte ceva diferenta la gustul mancarii si pe timp indelungat e mai sanatos cica )))))))))

Comment

• Comparaia ta a fost mai buna,vezi?)

Comment

• In cazul tau, iti garantez ca tigaia nu va avea de suferit daca mai faci vreo doua prajeli cu acelasi ulei!
                            Crede-ma ca n-are rost sa cheltui de doua ori banii pe ulei.

Comment

• Pai pana la urma o sa il las cred pana la revizia de un (in martie).
                              Asa cred ca e cel mai bine.

Comment

• Confirm si eu ca n-are nimic daca se tine uleiul mai mult de 15.000 km, fie el si Dacia Oil.
                                Cel mai nou proiect auto din România!
                                Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google