1.4 mpi

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Salutare,

am fost in delegatie prin tara si am condus un 1.4 pe o distanta de aproape 2.000 km.

fata de 1.6 acest 1.4 mi se pare f f f lenes. Am avut mari probleme sa ma adaptez cu el.... La depasiri trebuia sa turez si chiar sa dau o treapta in jos...

nu credeam ca e o mare diferenta, dar acum dupa ce am condus 1.4 pot spune ca e subdimensionat motorul la carcasa masinii.

consumul pe bord a fost 7.2% pe 1930 km..... Mixt

masina nu avea servo si nici abs... Groaznic !

BAFTA !

PS. Nu as cumpara 1.4 fara abs si servo nici batut !

Comment

• Si crezi ca 1,6 fara ABS si servo e altfel decat 1,4? Sau chiar si dci-ul e altfel? Toate sunt la fel din punctul asta de vedere.
      Exceptie fac valvarele ca astea nu exista fara servodirectie.

Vreau sa conduc si eu un Logan fara servodirectie sa vad cum e.
      Last edited by Cristi_LCD; 18 October 2008, 09:44.
      Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Nu cred ca vrei sa conduci totusi... La cat de greu se manevreaza sunt numite "servo-muschi".
        Cel mai nou proiect auto din România!
        Foarte curând şi teste cu modele Dacia.

Comment

• Cand am zis ca 1,4 putea mai mult era o referire la actualul 14 16v de pe clio si atunci nu mai avea rost 1,6 mpi da asta e treaba la romani.
          Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Asta a fost nedumerirea mea(de ce nu pus motorul de 1,4 16v) de cand am cumparat Loganul .
            @Andrei nu ma sperii eu asa usor.
            Cel mai lent 1,6 8v

Comment

• Originally posted by margelatu View Post
              Pacat ca din 1,4 se putea mai mult da e bine si asa .Am mers mult si cu 1,4 da nu a fost chiar asa de rau in schimb un antevorbitor m-a uimit cu,consumul de 5,9 afara la 90-110.Eu cu 90-110 am scos intre 5,1 si 5,4 in oras 16v ia mai mult si e normal sa fie asa da nu mai mult ca 1,6 mpi.
              Treaba relativa. Un 1.4 cam atata ia la 90-110 ~5,8-5,9.
              Probabil ca a mers mai mult 100-110 si tu 90-100, ici colo un 110/h.
              Stai ''linistit'' ca la regimu asta 1.4 consuma mai putin dacat un 1.6 16V.

Offtopic: oare cum o fi un MCV 1.6 MPI, vad ca de ala nu se vaita nimeni, desi e o idee mai lenes decat un 1.4 MPI berlina. .

Comment

• Posibil sa ai mare drepatate. Off topic mcv arata ca un.. la forma e ..Nu stiu da forma aerodinamica de caramida nu prea vad eu sa se miste mai repede decat daca ar avea un diesel de 150 cp.
                Last edited by margelatu; 18 October 2008, 17:07.
                Welcome to the Club, We Have Jackets !

Comment

• Are o aerodinamica un pic mai proasta decat berlina. Cx la berlina =0.36; cx la clio3=0.35. Cx la mcv parca 0.38-0.39. In schimb are cutie mai scurta, care-l ajuta.
                  Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• E interesant, VW Golf V are cx-ul 0,33-0,34, deci diferenta mica fata de Logan.
                    Cred ca diferenta se face din cauza garzii la sol.

In fine, cum un mare minus pt transmisia improprie pt 1.4, in rest se comporta ca orice alt motor de 75 cp, chiar la deal tras bine de el poate surclasa alte masini cu puteri asemanatoare, toata treaba e sa folosesti turatii corespunzatoare si atunci poti fi intrebat (cum am patit eu) de unii soferi cu motoare ceva mai tari, ce ati facut la motor ca trage parca prea bine )

Comment

• Salut. A umblat careva la repartitorul de presiune de franare? Se poate regla cumva, pentru a descarca fata si a scapa de blocarea doar a rotilor din fata? Chiar la franare dulce, blocheaza cand nu te astepti, doar cu fata. Ma gandesc, poate descarcand spre spate mai mult, sa se remedieze nitel situatia. Nu vorbim acum despre cauciucuri.

Comment

• Sfatul meu este sa nu faci asa ceva....Nu are absolut nici un sens.
                        Fata in general, asigura peste 70 % din franare....Ce crezi ca se va intampla cand vei face ce ai tu de gand? Frane ineficiente.
                        Deci, NU face asta.
                        Cumpara cauciucuri mai bune.

Comment

• Daca umbli la repartitorul ala, ai sanse sa-ti faci sptele sanie si atunci sa te tii cascadorii la franare...Cat timp masina e usoara, peste 70% din greutatea ei "fuge" pe puntea fata la franare
                          Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

Comment

• am vazut ca in specificatii loganul 1.4 75cai prinde 100km/h in 13 secunde . voi ati reusit sa scoateti mai putin ? eu am reusit sa scot chiar si sub 12.. aproape 11 . si totul este stoc .
                            sigpic

Comment

• Alea sunt specificatii standard...Eu nu am cronometrat pana acum dar sunt ferm convins ca se poate.La fel si cu alte limite standard(viteza,turatie etc),cu masina stoc.

Comment

• Originally posted by Pigoo View Post
                                am vazut ca in specificatii loganul 1.4 75cai prinde 100km/h in 13 secunde . voi ati reusit sa scoateti mai putin ? eu am reusit sa scot chiar si sub 12.. aproape 11 . si totul este stoc .
                                Poate era vale unde ai scos tu 11 sec si ceva.
                                Baga un clip sa vedem.

PS: in mod normal dupa ceas se scot ~12-12,5 sec , depinde cum filmezi, adica ce se vede, cum interpretezi filmarea cu o camera foto...
                                Cel mai bine sa ai un program, sa iei cadru dupa cadru sa vezi timpul, numai sa nu ramai surprins ca ies vreo 12 secunde in loc de 11 ))
                                Si mie mi-au iesit vreo 11 sec dupa clip, urmarit pe cadre, apai s-a mai adaugat vreo juma de secunda (sau chiar mai mult, nu mai stiu exact)

PPS: poate ai curiozitatea sa vezi un 0-130 cat iese, ala e mai adevarat (pt ca un ~0,2 sec nu mai conteaza)

Comment

Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google