Originally posted by Octavian___30
View Post
iar tr. 5 este treapta de viteza de croaziera ... Nu de depasire.
viteza legala pe drum cu doua benzi e 90/100 KM/h. Mai putin drumurile expres (drum foarte lat dar tot cu doua benzi) unde ai 120KM/h dar la noi sunt doar cateva portiuni cu asa ceva si acolo depasirile se fac usor si daca vin din fata masini.
de obicei depasirile (la viteza mare) le faci la 110-120-130KM/h, si le faci linistit (fara sa chinui motorul) si cu treapta 4.
de la 120-130KM/h in sus e croaziera si oricum nu poti/nu e recomandat sa mergi cu mai mult din considerente de securitate.
Deci cei de la Dacia cred ca au gandit bine treapta 5. E treapta de consum/croaziera ptr consum acceptabil la viteza mare.
si eu am condus 1.4. De acord e mai lent in depasiri mai ales daca esti incarcat (dar si la 1.6 daca esti incarcat trebuie turatii mai mari) dar ca masina de familie (topicul threadului) e ok mai ales cand ajungi probabil pe la 35-40 de ani si trece dorinta de viteza mare, adica devii mai cugetat si vrei masina decenta si cu consum bun.
S.
P.S.: la Fabia 1.2(64CP) era si normal sa puna raportul mai scurt pe 5 pentru ca nu mai accelerai deloc din lipsa de putere/cuplu (e diferenta de 11CP totusi ...)
Comment