e treaba sa sti cand s`o calci....
1.4 mpi cel mai...
Collapse
X
-
Originally posted by Tudor View Postdaca stii sa mergi cu el ? trebuie sa il descanti ? calci pedala , blana, si aia e. ( exceptie plecarile de pe loc )
Comment
-
Originally posted by Octavian___32 View PostMajoritatea soferilor care vin de pe dizal nu sunt impresionati de un benzinar cu cp mai multi.
Asta pt ca dati cu acceleratia de podea la 2000 rpm si ramaneti dezamagiti ca n-are cuplu de dizal turbo.
Ca demaraj 1.4 il poti situa langa Cielo 80 cp.
Cu dacia 1310 schimbam pe la 4500.
Cu cielo schimbam la 3500 si se misca bine, cu loganul 1.6 am prins un drum in care apasam pedala spre 4500, era putina rampa si aveam impresia ca stau pe loc. De asta zic ca nu m-a impresionat, alea 11s+\- pana la suta le-am simtit ca 13-14s. Cred ca schimbatul la peste 4.000 in toate treptele(ba chiar la 1a si a2a ma duceam spre 5000) e suficient pt 2 persoane in masina goala, masina care nu era a mea. Nu zic ca e rea masina, dar nu e ceea ce arata pe hartie. Si nu sustin ideea ca dieselul(toate) e mai bun la demaraj , ca nu e.
Comment
-
-
Originally posted by lord_wader View Post..............De asta zic ca nu m-a impresionat, alea 11s+\- pana la suta le-am simtit ca 13-14s. Cred ca schimbatul la peste 4.000 in toate treptele(ba chiar la 1a si a2a ma duceam spre 5000) e suficient pt 2 persoane in masina goala, masina care nu era a mea. Nu zic ca e rea masina, dar nu e ceea ce arata pe hartie. Si nu sustin ideea ca dieselul(toate) e mai bun la demaraj , ca nu e.
Daca faci o proba ai sa vezi ca la 1.6 nu sunt 13-14 sec ce ai simtit tu, ci sunt sub 12 sec si iti afuma dizalu rau de tot.
Am avut cateva cazuri cu dci 65 resp 70 cp de genu ''pfff, te sparg la demaraj'' si la proba au ramas dezamagiti total de tractoras.
Comment
-
Stiu ca pe hartie e clar mai bun 1.4 decat orice diesel, nu mai zic de 1.6. Nu voiam neaparat sa compar cu dieselul ci cu alte masini de 1.4, 1.5 sau 1.6 care se simt putin altfel, si am adus in discutie cielo, pe care eu il vad la demaraj cam ca un 1.6 8v chiar daca teoretic e mai slab si are doar 80Cp, iar dacia 87.
Comment
-
lord_wader: Cielo nu e mai sprinten decat 1.6. Ca il simti tu, sau ti se pare tie asta e alta poveste. Cielo trage cam ca un 1.4 mpi, dar din ce am vazut Cielo vs 1.4 mpi si-a luat-o Cielo de fiecare data de la Loganu de 1.4. Sa nu mai vorbim ca majoritatea au GPL pe ele + motoarele care saracele nu prea mai sunt "ca noi" dupa atati ani.
Motor: 1.5 DOHC MPI
- Capacitate cilindrica (cmc): 1498
- Cutie de viteze: 5M
- Putere maxima(CP@RPM): 80@5600
- Cuplu maxim (NM@RPM): 122,8@3200
- Viteza max (km/h): 175
- Acceleratie 0-100km/h (s): 12.8
Comment
-
Ar trebui sa imi cer scuze ca am divagat si am ajuns la cielo si 1.6 cand titlul e "1.4".
Da, 1.4 e perfect pentru o masina de familie, sau a fost ca acum e 1.2.
Eu pe aia care duc la limita motoarele mici nu prea ii inteleg, dar asta e parerea mea. Eu daca as vrea sa merg sportiv as achizitiona neaparat 16v, nu 1.2.
Comment
-
1,4 pentru romania e ok(la ce strazi avem....), pt. germania.. nu, deaceea a sii fost scos din fabricatie. comparativ cu celelalte modele e mult mai fiabil, nu prea se strica decat daca-ti bati joc de el. cine vrea ,,raliu,, are optiuni destule. succese
Comment
Comment