Cand am facut drive test cu 1.6 mpi mi s-a parut lesinata peste masura la show room si paradoxal, am fost multumit de 1.4 care se misca OK.M-a incantat cuplul la DCI, dar nu si pretul. Asa ca am luat 1.4 si l-am remapat, ceea ce e iarasi OK.
1.4 mpi cel mai...
Collapse
X
-
eu cred ca vorbesti vorbe, "paradoxal" asa si eu am avut 1.4 si stiu cum merge, acum am 1.6, nu e zmeu pe langa celalalt dar comparatia nu-si are sensu, nu are cum sa fie mai lesinata fata de 1.4.In schimb am fost foooarte multumit de consumul celui de 1.4, mare pacat ca mi-a dat de m-a julit unu cu un camion(dauna totala).
Comment
-
-
Ca sa fiu ontopic, cred ca 1.4 e pt oameni cuminti.Are putere suficienta sa te transporte de colo-colo si pe tine si familionul.Daca mergi mai mult singur in masina cum merg eu, sau cu una bucata prietena care mai mult de 50 de kile n-are, merge si un pic biciuita,per total tre sa fii multumit ca trage si la o depasire mai stransa(nu kamikaze).Si consumul consider ca e ok.Ca sa il compar cu 1.6 mpi sau 1.5 dci de 65, cred ca e sub primul si peste al doilea. Cu toate ca diesel-ul o sa plece sprinten de langa tine in rampa cand sunteti amandoi in spatele unui camion cu a-3-a. Am condus diesel de 1.5 si E3 si E4 si mai nou si E5 si benzinare de 1.6 si 1.6 16v. Pe cel 16v il scoatem din ecuatie ca nu e de comparat, e peste toate, cu toate ca ar fi interesant de vazut comparatia dintre 1.6 16v si 1.5 dci de 105 cp(daca nu ma insel) ce echipeaza Dusterul.Motorul de 1.6 mpi trage net peste orice 1.4 am condus, 1.5 dci trage bine intre 1800 si 3500 si ramane fara vlaga, plus ca e f.galagios si toate pe care le stiu, au probleme cu injectoarele.Motorul de 1.5 dci E5 e strans de gat rau sa iasa noxele si trage ca un cal mort(senzatia a fost accentuata si mai mult de lipsa rodajului, masina fiind noua) dar totusi prea gafait e.In final cred ca 1.4 e o alegere buna, si timpul si reviziile si problemele aparute la el o demonstreaza.Imi cer scuze pt romanul scris dar sunt atatea dispute si simteam nevoia sa-mi spun parerea.Stima
NU-MI DORESC NIMIC! AM TOT CE-MI TREBUIE!
Comment
-
hotdan sez "Cand am facut drive test cu 1.6 mpi mi s-a parut lesinata peste masura la show room si paradoxal, am fost multumit de 1.4 care se misca OK.M-a incantat cuplul la DCI, dar nu si pretul. Asa ca am luat 1.4 si l-am remapat, ceea ce e iarasi OK."
Si vulpea ce zicea cand ai facut drive test?
Originally posted by vasile78 View Post... daa, motorul asta se apropie de perfectiune! Probabil este cel mai perfect motor comercializat in Craiova!Last edited by vitriol; 12 October 2011, 16:24.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
93rms - ce factori ai luat tu un calcul pentru a putea estima cu tarie faptul ca 1.4 MPI este motorul ideal al strazilor noastre ? In acelasi timp, da-mi te rog si formula de calcul statistic pe baza careia ai ajuns la rezultatul exprimat anterior intrebarii mele. Prin "strazile noastre" la ce te referi ? inguste, pline de gropi, scurte ? In acelasi timp avand in vedere multitudinea de factori ce pot influenta "mersul" unui motor, incepand de la filtrul de ulei, pana la "bogatia" aerului in oxigen, reda-ne, te rog inca o data, formula specifica ce ai folosit-o. Sunt intrutotul de acord cu tine, insa da-mi o baza palpabila pentru a ne putea sustine afirmatia behaita, pardon, exprimata.Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
-
Nu se simte iritat, stie si el ca asa e.
I-am dat masina mea (1.4 mpi) o tura, vineri seara, si cand a venit cu ea inapoi a zis ca are il doare gatul si ca are nevoie de un guler Philadelphia, de la acceleratia furtunoasa.
L.E. Chiar m-a intrebat cate turbine i-am pus. Cand a auzit ca e stock, nici nu mai nimerea sa vorbeasca.sigpicI don't want you to think like me, i just want you to think.
Comment
-
da frate, sa moara gingisHan, deci nu-ti spun, 1.6 e apa de colonie pe langa 1.4 care este cel putin dolce&gabbana ( din sephora, nu din autovit, da? )
vitriol, iti multumesc inca o data pe aceasta cale pentru ca mi-ai imprumutat bolidul si mi-ai deschis ochii, deci acum ma duc afara si daca nu pot sa scot din capacitatea cilindrica, macar dau 2,3 valve afara, `rar ale boali, ca alea tin motorul in loc
PS: la mine asa a fost conjunctura cu masina asta, altfel trageam de cutia de clio de pe supernova de n-aveam treaba !Daca prostii ar zbura, ar fi intuneric.
Comment
Comment