@tavi: cum dracu sa nu le bag, 90% dintre smecherasi nu-si iau logan ca e dacia, prefera troacele alea din anii 80 si injura guvernul ca le-a pus taxe mari...si-si iau golfane3 si bemeveu pisicuta 316 cu care cred ca bat orice masina de pe strada in afara de ferarri...
1.4 mpi cel mai...
Collapse
X
-
Sincer, la ce specificatii tehnice are motorul de 1.4 chiar isi face treaba binisor. M-a plimbat destul prin curbe / serpentine si nu m-a dezamagit inca. Asta pentru ca stiu cat poate si cat trebuie sa cer de la el.
Si da, am mers si cu masini mai puternice, acolo e altceva. Dar conteaza si persoana care tine volanul si apasa pe pedale.
Trebuie sa acceptam ca motorizarea de 1,4 este gandita mai mult pentru oras decat pentru curse. Consumul mediu la 35.000 km (da, am scris bine) la mine este cam 7,1 - 7,2. Tin o evidenta stricta a alimentarilor .
Sunt multumit cu masinuta si deocamdata nu am de gand sa o schimb. Poate peste 5-6 ani
REPET:am luat motorul asta doar din motive financiare!la un asemenea consum nici nu ai avea cum sa te plangi!e clar ca nu esti adeptul condusului mai agresiv!as si spus un motor de 1.6 sau diesel de 85cp este mai mult decat bun pt noi romanii,ieftin consum rezonabil si simti si tu ca poti face ceva!si in legatura cu acei oameni de prefera o masina din 95 doar ca sa fie bmw-u,vw sau mai stiu eu ce marca am parere foarte proasta!nu mi-as lua pt nimic in lume masina cu care merg zi de zi mai veche de 8 ani!vreau bmw sau mai stiu eu ce?ori dau bani buni si iau ceva frumos ori imi iau un e30 doar pt "Distractie".oricum,cum am mai zis,asta avem si trebuie sa ne multumim cu el(momentan)"CAND VIATA E PREA GREA....LAS-O JOS!"un batran logan de 1.4!:drunk
Comment
-
Originally posted by Seba View Post@tavi: cum dracu sa nu le bag, 90% dintre smecherasi nu-si iau logan ca e dacia, prefera troacele alea din anii 80 si injura guvernul ca le-a pus taxe mari...si-si iau golfane3 si bemeveu pisicuta 316 cu care cred ca bat orice masina de pe strada in afara de ferarri...Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
@odorog:eu am un condus mai sportiv,si consum este in jur de 7.5.Pana acum esti singurul care zice ca,consuma mult 1.4 ).Motorasul de 1.4 cu 75 de caluti frumosi este ok pentr o tona.Probabil in scurt timp cineva o sa-ti zica,ca ti-ai luat Logan si crezi ca ai avion.Si mie mi s-a zis si tie probabil ti se va zice .E masina de familie.E ok.sigpic
Comment
-
nu are cine pentru ca nu m-am laudat niciodata cu puterea masinii(nu exista asa ceva)!si in legatura cu consumul sincer e putin posibil sa ai dreptate,mi-am resetat computerul de bord si am un consum de 8-9 acum,dar 7,5???totusi....tin sa precizez ca de cand am luat-o imi arata 11-12!astept sa ma angajez acum si sa o resoftez+filtru+toba sa vedem rezulatatele,ca am auzit pe mai multi ca s-ar misca mai bine!"CAND VIATA E PREA GREA....LAS-O JOS!"un batran logan de 1.4!:drunk
Comment
-
ce imi place ca Seba va aduce cu piciorele pe pamant bv.......
@odorog sti cum e vb aia problema consumului este intre scaun si volan......11-12 poi daca ai talpa grea te duci cu ia in 5000 ia schimba in 2500 3000 sa vezi rezultatu....
Comment
-
Originally posted by Seba View Post@tavi: cum dracu sa nu le bag, 90% dintre smecherasi nu-si iau logan ca e dacia, prefera troacele alea din anii 80 si injura guvernul ca le-a pus taxe mari...si-si iau golfane3 si bemeveu pisicuta 316 cu care cred ca bat orice masina de pe strada in afara de ferarri...
PS: Pacco - 75 cp frumosi pt masina de una tona sunt buni (? ) ) pt oras si demaraje scurte - tr II...III, in rest...nici 100-110 cp nu sunt cine stie ce, un zvac mai puternic dar nimic spectaculos (adica mai simti ceva si pe tr IV si V).
Parerea mea si mi-o respect
Comment
-
fiecare cu stilul lui de sofat!nu ati inteles,eu nu ma iau de consum in sine,e k dar pt un motor mai mare!de 1,6 chiar si 16v!ideea e ca consuma mult si degeaba!gata deja nu mai comentez nimic ca parca si vad ca imi sare lumea in cap ca sunt gica contra!asta e parerea mea si nu vreau sa ma mint singur!1,4 e un motor de familie foarte"relaxata" si gata!pt mine personal nu e bun!cu prima ocazie incerc sa ii cresc puterea "clasic" si daca nu,strang bani si iau altu mai puternic!"CAND VIATA E PREA GREA....LAS-O JOS!"un batran logan de 1.4!:drunk
Comment
-
aici nu mai e vorba doar de logan, e vorba de o intreaga clasa mica [si chiar si compacta] de motorizari mici cu puteri pana la 100cp si in jurul aceleiasi valori. sunt toate masini de oras, cu performante mediocre. cand te orientezi asupra unei astfel de masini, nu te uiti atat la putere, cat la calitate si confort, in functie de buget.
Comment
-
In oras si mers fara o constanta (adica 80-120 ca exemplu) nicicare n-au un consum bun.
Mergi pe autostrada sa vezi cat ia un 1.6 16V si cat ia un 1.4 mpi la 130 sa spunem. Ai sa ramai surprins sa vezi o diferenta de ~1 litru/100 kilometrii, nu e cine stie ce, dar la un ~2000 km se aduna .
Comment
-
cand vad ce scriu unii pe aici..."nu e puternic, nu are consum, e lenes, puturos, invechit" si partea mai tare e ca au 1.4 mpi )
de ce ti-ai mai luat? mai bine nu-ti mai luai, decat sa-ti smulgi parul de pe cap. ca daca, faceam, ca daca aveam, ca daca dregeam. stiti vorba aceea cu daca si parca?
"Dacă şi cu Parcă se plimbau cu-o barcă. Dacă Dacă nu era parcă Parcă se-îneca !
Dacă şi cu Poate s-au dus să înoate. Dacă Dacă nu era, poate Poate se îneca !
Dacă şi cu Oare, s-au dus să se însoare. Dacă Dacă nu era, oare Oare se însura?"
daca aveai mai multi bani, iti luai parca altceva mai "bun"
dar tot ce dovedesc acestia este ca nu au fost inspirati cand si-au achizitionat 1.4 si acum se plang din vina lor, nu din cea a oamenilor care l-au construit
PUNCTsigpic
Comment
-
da,daca aveam 12-15000 ca sa imi iau ceva nou!si mi-am luat 1.4 din mai multe motive dar cel decisiv a fost bugetul!am preferat sa imi iau ceva mai nou si slab decat vreo masina mai veche!idee e ca imi place loganul,personal nu imi place aceasta motorizare si atat!si nu imi smulg parul din cap,m-am complacut situatie si atat!stiu ce am si gata,dar am avut o dacie batrana inainte,nu era normal sa cred ca loganu trage cu mult mai bine?si nu pot spune ca e diferenta mare pana pe la 90-100 intre ele,de acolo se schimba situatie intradevar!asta e,nu am avut experiente anterioare cu acest motor,nu am mai avut rabdare s.a.!nu o luati in nume de rau,fiecare cu parerea lui.am incheiat orice comentariu despre acest subiect si gata!"CAND VIATA E PREA GREA....LAS-O JOS!"un batran logan de 1.4!:drunk
Comment
-
nu-mi fac personal prea multe griji in privinta puterii. ma car cu masina 80% prin oras, ba chiar sunt perioade in care abia daca vad un interjudetean. pentru oras ajunge si 1.4, nu fac liniute. in schimb iau in considerare o posibila remapare, dar asta prin vara, cand oi sta si eu mai bine cu banii. daca o aduc la 80-85cp, cu scaderea cuplului in ture, si daca mai scade si consumul dupa cum sustin unii pe aici, o pot considera chiar o alegere f buna pentru nevoile mele momentane.
fiecare om e diferit. fiecaruia ii va conveni alt tip de masina. alte nevoi. alte pretentii. de aceea se dezvolta mai multe tipuri de motoate [cilindree diferite, MAS vs MAC]. acum ca tu iti iei ce nu-ti place din cauza ca ce ti-ai dori iti depaseste bugetul, nu-i vina saracului motoras de 1.4. e compromisul pe care l-ai facut cu mana ta, cu care ai fost de acord cand ai platit masina.Last edited by bro; 29 January 2009, 16:01.
Comment
Comment