Salut, asa cum spune si titlul, am o problema la loganul meu 1.4 mpi, fabricatie 2005. De aproximativ 10.000 de kilometrii atunci cand accelerez moderat sau brutal si schimb in treapta superioara sau doar iau picioarul de pe acceleratie se aude o pocnitura scurta si puternica, gen fier pe fier. mentionez ca daca accelerez foarte moale nu se aude. Ce ar putea fii?
Sunet Metalic La Decelerare!
Collapse
X
-
problema persista inainte de a schimba distributia, moment in care s-a dat scutul jos fiindca "mesterul"mecanic a uitat cricul sub masina si mi-a spart baia. scutul a fost strans cu cheia pneumatica. Chestia asta se intampla doar cand sunt intr-o oarecare treapta si fac frana de motor tot in treapta aia. eu m-am gandit mai degraba la planetare, un joc la in burduf ceva,cred...:-?
P.S: se aude doar o secunda acea bataie, NU tot timpul. Mersi!
Comment
-
-
-
In prima poza este acel tampon iar in a doua poza este sonda lambda ?
Comment
-
mersi yo_cristi pentru poze, cu ajutorul tau am gasit tamponul cu pricina, insa e in stare buna, nu e rupt si am tras de el si nu are joc.
am sa incerc sa explic mai bine printr-un exemplu:
Ma aflu in oras in treapta a 2 a (o folosesc cel mai des) pe la 3000-4000 de turatii si vad ca se face rosu in fata, iau piciorul de pe acceleratie si motorul incepe sa franeze, atunci se aude acea bataie destul de puternica fier pe fier, daca nu am oprit de tot si sa zicem ca sunt tot in a 2 a dar la 2000 de ture si o accelerez moderat face acelasi lucru. Nu credeti ca are vreo articulatie de la planetare ceva joc?
Mentionez faptul ca fenomenul nu s-a agravat in cele 6 luni de cand a aparut mersi!
Comment
-
Comment