Ajutor Sfaturi!!!

Collapse
X

• Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

• Ajutor Sfaturi!!!

Zilele trecute am dus la service masina unui amic cu o problema la ambreiaj, noi am cumparat un ambreiaj si am cerut schimbarea lui si noi sa platim manopera...la demontarea cutiei de viteze sa auzit un trosc si deodata cei 3 mecanici care lucrau la masina speriati se uitau unul la celalalt si au inceput sa susoteasca....am mers la seful departamentului mecanici si am relatat ce am vazut si mi-sa raspuns ca nu e problema ca la final o sa faca o verificare...la final am plecat cu masina de la service la inchiderea programului si in drum spre casa am sesizat ca la viteza mai mare de 60km/h trepita masina orizontal....a doua zi ne-am dus inapoi sa constatam de la ce e problema si pe drum am sesizat ca fluiera ceva la cutia de viteze...ajunsi la service ne-au spus ca e planetarastanga de vina ca sa rupt burduful si a curs uleiul din cutie....am cumparat planetara de la ei si dupa 1 zi de asteptare sa vina planetara de la furnizorul lor , seara cand sa ridicam masina am sesizat impreuna cu mecanicii o gaura in cutia de viteze...ei zic ca a cazut nu stiu ce rulment de la planetara in cutie si a spart capacul ....mi-au spus ca nu ne costa nimic la manopera cutiei (dubios ca daca era vina noastra trebuia sa ne coste) dar daca intradevar trebuie schimbata cutia ne-ar trimite ei la o firma si ne-ar costa in jur de 150 euro o cutie de viteze....specific ca service e unul renumit C&I Service....sincer as vrea cateva sfaturi pentru ca noi suntem 2 incepatori si nu stim cum am putea proceda mai departe in asemenea situatii...mecanica nu prea stim...etc....va multumesc

Lucrarea a fost facuta cu acte in regula si beneficiaza de garantie la manopera? daca da atunci exista legislatie in sensul asta si te poti adresa oficiului pentru protectia consumatorului.

Comment

Pai tocmai asta e problema mare ca la schimbarea ambreiajului nu ofereau ganrantie din cauza ca ambreiajul era cumparat de mine din alta parte , si la schimbarea planetarei au spus ca ne ofera garantie, problema mare e ca masina inca e la ei pana la solutionarea problemei legate de cutia de viteze...maine asteptam sa vedem cu ce raspuns vin , ce garantii ne ofera...practic ce ar trebui sa le cer ...daca se poate mai detaliat?

Comment

Alta cutie de viteze
        In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

1. nu vad ce legatura are burduful panetarei cu uleiul scurs din cutie!
          2.nu vad ce rulment de la planetara ar scapa si ar sparge cutia(dak am inteles eu bine)
          recomandarea mea :vorbiti cu mecanici de acolo si explicatile ca daca are ceva cutia nu poate sa fie decat din vina lor,iar daca nu inteleg de buna voie protectia consumatorului pe capul lor!din ce am inteles eu voi nu trebuie sa platiti nimic!succes!!

Comment

In mod normal nu trebuiau sa iti dea o garantie pe montaj ... pe cea ce au mesterit ei acolo mai bine zis pe ce au stricat, chiar daca piesa era cumparata din alta parte ma gandesc ca acolo ar fi trebuit sa iti dea grantie pe piesa iar la service garantie pe montaj!? Sau la noi merge si fara...?

L.E @Chircan are legatura burduful cu cutia si la un priten la o solentza i s-a spart burduful la planetara si i-a curs ulei din cutie!

Comment

ei me-au spus ca la planetara din stanga uleiul din cutie ajunge pana la burduf, dupa ce au dat cutia jos cu planetara nedesfacuta de acolo , unul din mecanici a cerut un sfic sa taie colieraul sa se uite cred la ce a facut trosc ...si alt mecanic a venit cu o foarfeca ai a strans colierul zicand ca nu are nimic...a doua zi zicand ca e planetara stramba si ca ea si-a facut un anumit sant in cutie si la schimbarea ambreiajului sa fie posibil sa se fi deplasat de la santul respectiv...repet inca o data ca stiu foarte putina mecanica si de aceea apelez la voi ca din mai multe sfaturi sa-mi scot idei si sa pun intrebari exacte la care sa pot veni cu argumente...inca o data multumesc

cei de la magazin mi-au spus ca ofera 2 ani garantie pe ambreiaj dupa ce vin cu o dovada scrisa de la un service autorizat....dovada o am pentru ambreiaj.
              Last edited by dr3am; 14 February 2012, 22:06. Reason: Automerged Doublepost

Comment

Nu conteaza de unde cumperi piesa ei trebuie sa-ti dea factura pe manopera si garantie pe manopera banuiesc ca piesa ai luato cu factura sau poti sa ceri factura. deci la o garantie a unei piese se cer urmatoarele acte factura piese deviz montaj nota constatatoare copie dupa certificat Parerea mea este sa vb cu ei si sa-ti spuna ce ti-a stricat si sa-ti repare ca altfel ii reclani si poti sa-i dai in judecatta
                Vand piesa auto logan originale si aftermarket

Comment

Articulatia planetarei stanga de pe Logan se gaseste in cutie. Burduful acestei planetare este in legatura cu uleiul din cutie, iar etansarea se face prin intermediul unui rulment prevazut cu un simering, fixat pe planetara.
                  Probabil mecanicii au smuls articulatia planetarei, iar parti din aceasta au ajuns in cutie, nu au mai etansat nici burduful, in acest fel s-a pierdut si uleiul.
                  Dupa parerea mea vina este in exclusivitate a celor de la service care au gresit la demontarea cutiei.
                  In ceea ce priveste garantia, in astfel de cazuri, cand piesa este adusa de client, se ofera garantie la manopera, pentru ca in cazul acesta despre astfel de greseli este vorba.
                  Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Multumesc foarte mult pentru pareri si promit ca revin in cursul zilei de astazi cu un raspuns referitor la ce am rezolvat.

Comment

Originally posted by IancuMIC View Post
                      Articulatia planetarei stanga de pe Logan se gaseste in cutie. Burduful acestei planetare este in legatura cu uleiul din cutie, iar etansarea se face prin intermediul unui rulment prevazut cu un simering, fixat pe planetara.
                      Probabil mecanicii au smuls articulatia planetarei, iar parti din aceasta au ajuns in cutie, nu au mai etansat nici burduful, in acest fel s-a pierdut si uleiul.
                      Ca sa ma fac inteles, despre acele piesei (1) ale articulatiei (tripodei) banuiam ca le-au pierdut mecanicii in cutie. In pozitia (2) se afla rulmentul despre care vorbeam.
                      Daca banuiala mea este corecta, nu inteleg de ce i-a pus pa baieti sa cumpere planetara, cand tripoda se gaseste ca piesa separata?!
                      Attached Files
                      Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

Comment

Ameninta-i cu Protectia COnsumatorului daca nu o repara ( dar sa o repare ca lumea nu la misto). Daca nici asa nu merge, apeleaza la un avocat bun. PS la proces cere-le si daune morale ca sa se potoleasca cu caterinca de genul " nu e vina noastra"

Comment

am revenit cu un raspuns....dupa o zi de stat acasa cu telefonul la ureche.....maine zic ca termina masina de montat , ca au sudat cutia de viteze dar nu stiu daca are ceva rupt in cutie.....m-au informat ca ma costa 1300 lei o cutie sh de la ei cu manopera cu tot daca asta care e acum pe masina nu merge deloc...ce sa mai zic...maine sa le cer hartiile de la toate reparatiile si sa ma consult cu un avocat.

Comment

mai incearca cu amenintari. sigur is datori sa-ti repare masina pentru ca ei au stricat-o si stiu si ei asta. nu o lua de acolo pana nu e gata. si du-te si la protectia consumatorului. nu le mai da nici un ban si cere-le si banii pe planetara inapoi. era buna cand te-ai dus la ei nu ?
                            o/____\o
                            (i)
                            .........

Comment

Originally posted by dr3am View Post
                              am revenit cu un raspuns....dupa o zi de stat acasa cu telefonul la ureche.....maine zic ca termina masina de montat , ca au sudat cutia de viteze dar nu stiu daca are ceva rupt in cutie.....m-au informat ca ma costa 1300 lei o cutie sh de la ei cu manopera cu tot daca asta care e acum pe masina nu merge deloc...ce sa mai zic...maine sa le cer hartiile de la toate reparatiile si sa ma consult cu un avocat.
                              Din postul 4 ti-am zis ca trebuie alta cutie. Service-ul ti-a stricat-o, deci e bun de plata, intr-o tara normala!
                              In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

Comment

Working...
                              X
                              Anulare DPF
                              Politica de Securitate Google