If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Memphis_Taz 3,5 mil a vrut 4.
Unde ai gasit sa faci cursuri de pilot auto ca am de gand sa ma duc si eu vara asta ma gandeam eu sa ma duc la Titu scoala lui Stefan Vasile 400 euro cu masina scolii
Asa este ,pilotajul nu are nici o legatura cu soferia
La o scola de pilotaj inveti total altceva decat la o scoala de soferi
pintre altele:
Pozitia corecta la volan
Pozitia picioarelor pe pedale
Accelerarea
Franarea (procedeul varf-calcai, franarea cu piciorul stang, frana de mana, franare neconventionala)
Traiectoria
Controlul masinii in derapaj
Transfer de mase
Apel contra apel
Setari si reglaje
Strategii de abordare a cursei
Am scos masina in ploaie sa se tuneze cand tuna !.......restul e LOGAN
Inainte de remapare am scos cam 12,5 (2 pers in masina+sub) cu evacuare si filtru sport pe ea......dupa remapare undeva la 11 (aceleasi conditi), am o doza de speranta ca cu benzina carerea 100, 1 singura persoana, fara sub sa scoata cam cat un prestige o sa pun un ilmulet mai tarziu.....
Egon se poate eu nu stiu dinastea cum se muta varsta
da cum sa zici ca un 1.4 remapat care are undeva la 84 de cai , scoate cat prestige , acuma hai sa fim seriosi
nici macar 1.6 stock nu poate sa il faca da mai ales 16v
numa bine
Cine e schumacher ala care a scos 11 secunde dieselu???mai baiatule dute si minte pe alticneva numai minti aici....sau dute frate si angajeazate la dacia...chiar crezi ca aia daca se putea scoate timpul asta nu punea 11 secunde puneau 15.5 ...
P.S. daca as avea noroc de bani ca de .......as fi miliardar ))))
Offtopic
take it easy guys! Daca vreti sa vedeti ce poate o masina uitativa la filmuletele din semnatura lu csebalin. cu chestiile care le aveti sub capota nu veti face decat sa va amagiti ca aveti masini performante, io m-am rogat de tata si cu ceru si cu pamantu sa nu luam dacie si mai ales pe benzina (nu poti sai pui turbina) io am vrut o skoda fsi (parca asta e codu la benzinarele turbo), da nu ne-a tinut teshchereaua. cu aia obtii ceva performante, da cu frigiderele noastre nu poti obtine decat scurtarea timpului in care ajungi de la a la b (in comparatie cu mersul pe jos).
ontopic
io propun sa ascultam de csebalin ca asta a fost conceput in cilindri si juca table pistoanele. cand pierdea vreo partida le dadea peste nas cu cate o explicatie (ca aia de mai sus) incat alea jucau mai dihai ca de obicei si supapele faceau galerie.
Da am 17 ani , dar eram si eu prin masina...... , o sa pun un filmulet sa vezi ca scoate cam 11 acuma, dar am si rotile mai mici, si am zis ca am o urma de speranta nu ca sigur scoate , dar orcum eu vb de ce arta bordu......
Cine e schumacher ala care a scos 11 secunde dieselu???mai baiatule dute si minte pe alticneva numai minti aici....sau dute frate si angajeazate la dacia...chiar crezi ca aia daca se putea scoate timpul asta nu punea 11 secunde puneau 15.5 ...
P.S. daca as avea noroc de bani ca de .......as fi miliardar ))))
eu sunt schumacherul cu dieselu. intra la sectiunea my ride unde e masina mea prezentata si scoate filmuletul in care prind eu 100 km/h si apoi comentezi. si ai grija la ton
@golan: inainte sa te iei cu prestige-ul iti recomand sa te iei cu un 1.6mpi remapat 14 cai in plus si 20Nm fata de 1.4 remapat, sa ti-o iei de la ala si apoi moare si speranta
iti doresc bafta, dar sincer, am serioase indoituri ca vei reusi. Pt ca pana pe la 160km/h, 1.6mpi remapat se compara cu prestige-ul. Si pe 400m nu ajungi la viteza aia, deci te va face 1.6_16v oricand. Sau mai bine saboteaza-l pe ala cu prestige si baga-i motorina in rezervor
fara suparare, nu ai sanse decat daca ala nu stie sa dea talpa.
@lucianitos: o fi si prestige ala vreun benchmark in materie de motoare? ai uitat cum inainte de accidentul meu m-am suit pe tine cu 1.6mpi remapat? are 1.6_16v cam 7-8CP in plus, fata de 1.6mpi, dar si vreo 100kg mai mult...
@dani87: revizuieste-ti te rog limbajul. cat inca te mai rog frumos...si nu fi asa critic la adresa dci-ului, ca un dci70 mananca pe paine un 1.4mpi. poate nu decisiv la liniuta, dar la repriza in depasire, n-are ce face cu aspiratorul ala. 1.6mpi il face la liniuta, dar la depasiri se cam chinuie sa se tina de el. un dci85 matura pe jos cu 1.4-le, iar dci85 remapat, face praf si super motorul de prestige
@omega: alea din semnatura mea nu-s masini sport, sunt masini extreme. au fost interzise de periculoase ce erau. loganul are in cea mai puternica motorizare mai putini cai putere decat un singur cilindru de la masinile alea si vreo 200kg in plus fata de ele. hai sa nu le comparam, ca ne facem de ras . sunt masini de peste 150000 de euro care azi nu se compara cu alea. dar ca idee de baza, acolo visam mai toti sa ajungem intr-o zi...bine ca din cand in cand mai suna ceasul si mergem la servici sau scoala, dupa caz
Eu scot aprox 9,6-9,8 sec pana la 100km/h dupa chip fata de 10,2 stock. Nu e mare diferenta dar e ceva totusi.
Oricum, decat sa ne certam aici ca unu scoate sau nu suta cu 1 sec sau 4 sec mai repede decat declara fabrica mai bine am scrie despre chestii mai interesante (de exemplu cum imbunatatim stabilitatea Loganului) pentru ca diferentele dintre motorizarile Loganului sunt atat de mici incat pot fi anulate dupa un singur viraj. De exemplu un dCi de 85cp standard pierde lejer la plecare un 1.4 mpi cu suspensiile bine gandite dar se schimba situatia dupa cateva curbe. Asta mie mi se pare mult mai important decat acceleratia 0-100. Dupa cum se spunea intr-o reclama la cauciucuri: fun is not a straight line ;)
@mareom dap asta se poate ....Dar ce zice golan 11 secunde cu 1.4 nu cred....Poti sai faci si 10 chiptunning si tot degeaba....Filtru sport e pentru sunet si doar atata....Defapt face mai multe pagube baga tot praful in motor....Toba sport iti mai da vreo 2 -3cp....Deci in total cam 10 cp....Diferenta de 2 secunde mi se pare imensa tinand cont ca datele date de constructor au fost obtinute de soferi profesionisti....Iar cei care nu fac diferenta intre scoala de soferi si scoala de pilotaj sa se documenteze si dupaia sa vorbeasca
We process personal data about users of our site, through the use of cookies and other technologies, to deliver our services, personalize advertising, and to analyze site activity. We may share certain information about our users with our advertising and analytics partners. For additional details, refer to our Privacy Policy.
By clicking "I AGREE" below, you agree to our Privacy Policy and our personal data processing and cookie practices as described therein. You also acknowledge that this forum may be hosted outside your country and you consent to the collection, storage, and processing of your data in the country where this forum is hosted.
Comment