Campulung - Busteni (tur retur) pe Bran - consum 5,6 % , kilometrii parcursi 204, 11.6 litri consumati, viteza medie 45,9 km/h .
Consum Logan 1.4 MPI
Collapse
X
-
Ca regula generala indiferent de motor, cei care stiu sa pastreze "momentul" scot consum mai mic si viteza medie mai mare, chiar daca in cifre absolute au avut viteze de varf mai mici. La un drum de +500 km, 10 de pasiri in 6000 rpm nu influenteaza consumul decisiv.
Mult mai mult face sa accelerezi inainte de o urcare, sa te folosesti de frana de motor cat mai mult, sa mergi cat mai constant.sigpic
Comment
-
Originally posted by mumus View PostDa ai dreptate Cezar...am zis max 90. deci si 75-80-90.
Adica lasati sa se intelaga ca motoru asta chiaaaar consuma putin.
Pt mine e f clar ca 1.4 nu poate scoate un consum mic (asta in cazul in care mai vrei si sa te deplasezi cu masina).
Consum extraurban: 8% pe 275 km, depasiri multiple, mers 110-140, ultimii 50 km (TM-AR) mers numai in 5000-5500 rpm (mi-am pus mintea cu un Opel Frontera).
Comment
-
Originally posted by vasile78 View PostViteza medie 70 km/h, da tu nu ai trecut prin nici o localitate nene, nu ai redus niciodata, cand ai oprit masina ai calcat la fund pedala de frana la 80 km/h, cand ai plecat de pe loc ai plecat cu acceleratia blana? Consumul este normal pentru un condus batranesc la max 90 km/h, si daca te-ai mirat si tu de consumul asta inseamna ca nu ai prea des consum asa de mic, asa ca nu mai da sfaturi gratuite altora...
Comment
-
Adica vroia sa sublinieze faptu ca Loganu n-are nici o treaba cu sportivitatea si are dreptate.
Desigur ca partea cu turatu in 5000 rpm nu e ceva batut(deloc) in cuie, daca trebe o turezi de-i sar capacele, dar nu pt a arata ca e leizar (cum facem noi )) ).
PS: ii pun gpl , pe cuvant...
Comment
-
Ca sa faci uz de toti caii din dotare, trebuie sa turezi frumos in 6000 rpm, nu vad care-i problema. Adica daca am motor mai mare ar trebui sa nu sar de 4000 ?
O depasire iscusita, chiar si-n 6000 rpm, creste mai putin consumul decat statul 10 km in fundul unui tir care merge cu 60-70 kmh.sigpic
Comment
-
acum mi'a picat fisa....daca depasesti in aia 10 km vreo 4-5 tiruri "hotarat cu 6000 de ture" adica ii dai a doua la rosu de 4-5 ori vreo cateva sute de metri consumu' devine deja infim fata de 2000 de ture cu a cincea tot in aia 10 km.Mama mama chiar ca e tare.
Comment
-
Mai are ceva pana la rosu. Cat tii motorul in regimul asta ? 10 secunde cat ii ia sa faca repriza de la 60-100 sau 80-120 in a 3-a ? 5 TIR_uri inseamna 50 sec, deci complet nesemnificativ.
Pana una alta mie imi ies consumuri foarte bune pe un drum foarte aglomerat, si medii orare destul de mari.
Drept urmare pot spune: QEDsigpic
Comment
Comment