Consum Logan 1.4 MPI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • Da, 683.5 km parcursi doar in municipiul Brasov, adica vreo 24 de plecari/intoarceri la/de la servici. Din acest motiv viteza medie pe CB la mine e de 29.2km/h, cam asta e viteza maxima pe care o poti scoate in orasul Brasov! Extraurban vei avea Vmed>50-60km/h.
    crull din semnatura vad ca esti din Constanta, care e consumul cel mai mic pe care l-ai scos in Constanta? (daca mergi la consum!)
    Last edited by dantis; 24 August 2012, 21:28.

    Comment


    • Buna, si eu sunt posesor de Logan 1.4 de 5 ani dar e prima data cand scriu aici. As dori sa il schimb cu un 1.6 16V si as dori sa aud niste opinii, voi avea mai mult de mers extra urban si de aceea as dori sa aflu aspecte legate de consum. Eu cred ca 1.6 e mai ok pt caroseria loganului mai ales extra urban. Si ca sa nu fiu off topic de tot pot spune ca 1.4 preferance al meu imi ia intre 8-9% in oras iar la drum intins, spre exemplu Deva-Timisoara si retur cu maxim 10 km de interior pe Timisoara, fara AC, fara geamuri deschise, accelerari line si progresive, trepte schimbate pana in 2500 rpm viteza medie 90-100 km/h, rareori 110 km/h, mi-a iesit 5.3 si nu pe instanturi (am un model din 2005 care nu are asa ceva)si pe medii si pe de-alea, batraneste-litri impartit la km. 5,3 e mai mult decat onorabil, pt un motor pe benzina. Deci pt drumuri mai lungi si facute mai rapid merita sa il schimb cu un 1.6 16V 105 CP????

      PS Daca nu am postat unde trebuie rog moderatorii sa stearga acest post

      Comment


      • aici nu e vorba de ce spun moderatorii ca nu ei fac subiectul discutiei. Eu iti spun ce ma intereseaza pe mine si pe mai multi. De exemplu acum in vacanta bucurestiul este foarte liber. Daca nu as reseta cb-ul dupa 150-200 km si ar venit 15 septembrie sau 1 octombrie cand se incep scolile si traficul s-ar aglomera ar trebui sa merg inca 200-300 km pentru a ajunge macar aproape de consumul real din ultimii km. Eu unu fac (sau mai bine zis faceam ca am zis ca nu ami merg cu masina de azi) pe saptamana intre 100 si 200km si in fiecare inceput saptamana resetez cb-ul pentru un consum real in saptamana aceea. E adevarat ca daca am fi avut 2 trip ca la masinile traineze pe unu l0as lasa mai mult dar daca am doar 1 cu ce ma ajuta ca scrie pe bord ca am consum 6.5l/100 daca azi am mers si am consumat 10l/100.

        @soferika 1.6 16v consuma la fel de putin ca 1.4 in cazul in care le folosesti pe amandoua in regimuri de viteza legala. In momentul in care vrei depasiri, mers 120+ un 1.4 va consuma mai mult ca un 1.6 16v si vei trage mult mai tare de 1.4. Daca vrei se poate pune cb pe masina ta si costa undeva la 150 de lei si am consum instant si celelalte. Se poate pune 1.6 16v pe masina actuala dar trebuie sa te gandesti ca sunt multe modoficari de facut: motor, evacuare, frane + mers la rar unde platesti in jur de 800 lei si toate modificarile sa fie facute cu factura la un service autorizat rar.
        Daca ai multi km de mers poti pune foarte frumos gpl pe masina (in jur de 2500 lei) si in aproximativ 20000km (poate si ami putin dupa cum creste pretul la benzina) iti scoti investitia si iesi pe +. Daca vei cauta pe forum vei gasi un pinion de treapta 5 de diesel care iti va scadea turatia in treapta 5-a cu vreo 300 rot/min care va reduce zgomotul la viteza mai mare dar veia vea demaraj mai slab (poate si un consum putin mai mic dar aproape nesemnificativ)
        Last edited by o8MeLC; 24 August 2012, 23:24.

        Comment


        • Da da...multumesc pt raspuns 08MeLC, de modificat actuala nici nu ma gandesc deoarece as vrea una noua, ca asta de 1.4 o las la taicamio, si in plus imi place mult asta cu facelift, chiar arata misto farurile fata, stopurile, interiorul putin rearanjat, e super ok...Cat despre GPL ma batea gandul mai demult sa pun pe asta ce o am acum, dar pur si simplu nu ma lasat inima...am condus vreo 7000 km logan cu GPL, in regim taxi dar si extraurban si.....mie unul nu imi place. Poate sunt eu fitos dar mi se pare ca ii iei din acel "zvac" motorului. Oricum cu un 1.4 nu te poti distra pe cinste, e micut, daca ii mai puneam si GPL ramanea consumul de ea si orice calatorie (extraurban) se transforma mai degraba intro taraiala. Eu personal ma consider un "petrolhead" cum zice Jeremy Clarkson, si probabil nu o sa pun GPL pe masini niciodata. Oricum multumesc pt sugestii, asta vroiam sa aflu, daca exista diferente mari de consum intre 1.6 16v si 1.4. Multumesc. Drumuri bune

          Comment


          • Originally posted by Soferika View Post
            ...............................
            Deci pt drumuri mai lungi si facute mai rapid merita sa il schimb cu un 1.6 16V 105 CP????
            .............................................
            Oricum ai merge cu el, daca ai posibilitatea/resursele necesare, merita sa-l schimbi cu 1.6 16V ))

            Comment


            • Dantis, io te cred, bre.
              Sau na, cel putin cred ce zice computerul de bord...


              Totusi, am o curiozitate: ce presiune ai in roti?
              If it ain't broke, don't fix it!

              Comment


              • Presiune in roti? 2.0 cat escris si pe colantul de pe usa soferului!

                Comment


                • Sambata nu am folosit masina!

                  DUMINICA 26.08.2012: - Ca sa vedeti ca nu va mint, va prezint si consumul de astazi, pe un traseu de oras de 11.4km, un trafic destul de infernal si neobisnuit pentru orasul Brasov, cu toate semafoarele prinse pe rosu, cu AC pornit permanent (ca sa nu mor prematur de caldura) si 3 persoane in masina, si am consumat 0.9L de benzina, obtinand astfel un consum de 0.0789 l/km, adica 7.9% (consum calculat de mine prin diferenta fata de datele postate de mine vineri 24.08.2012 -> 0.9/11.4x100=7.9%). Priviti pozele doveditoare postate mai jos!
                  Attached Files
                  Last edited by dantis; 26 August 2012, 13:32.

                  Comment


                  • Nu mai poza viteza medie, ca aia nu se mai modifica in viitorul apropiat, daca ai drumuri de 11 km, o zi da, una ba

                    Comment


                    • Am pozat tot ce afiseaza CB-ul. Viteza medie se modifica consistent doar daca se parcurg trasee cu viteze mult mai mari, insa daca mergi doar prin oras unde inregistrezi viteze care difera cu maxim 5-10km/h in plus sau in minus intradevar nu prea se schimba viteza medie. De ex: vineri am avut 29.2km/h iar astazi pentru ca am mers cu maxim 20-25km/h, viteza medie a scazut la 29.0km/h!

                      Comment


                      • 6.4% consum cu vmed 29km/h...pai, s-o luam incet: in tr5 daca mergeai cu 70km/h aveai 4.5-4.7consum, dar trebuia sa mergi doar 25 de minute, restul de 35 sa le stai. asta neluan in calcul acceleratii si schimbari 1-2-3-4, doar mers constant. deci la 0.7 litrii consumati la ralanti la ora (banuiesc ca nu opresti motorul la semafor), in 35 de minute ti-ar fi baut 0.4 litrii. adunat cu cei 1.3 litrii consumati in regm de mers constant, iti ies 1.7 litrii. daca in brasov poti merge cu tr5 distante mai amri de 100m, ca sa se stabilizeze consumul, bravo, in alte orase e aproape imposibil. oricat de usor ai merge, daca nu ai conditii favorabile de trafic, nu-ti iese consumul asta. am incercat si eu cu 16v in oras si-am scos 6.8%, dar in 3km cred c-am fost injurat cat pentru un an intreg. cand am decis sa merg decent, sa nu incurc traficul, prevazand semafoare, cu frana de motor, etc, sub 8.8% nu iese. 6.5% in oras e doar de dragul de a consuma putin, ala nu e mers, masina aia nu merge normal. fiecare isi foloseste insa masina cum vrea.
                        Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.

                        Comment


                        • D-l Seba:
                          *"daca in brasov poti merge cu tr5 distante mai amri de 100m" = in brasov nu poti merge din cate stiu eu cu treapta a 5-a;
                          *"am incercat si eu cu 16v in oras si-am scos 6.8%" = pai tocmai asta e, eu nu am 1.6 16v, eu am 1.4 Mpi care consuma mai putin decat 1.6 16v cu cel putin 0.5L% (am testat si stiu lucrul acesta, inidferent cati posesori de 1.6 16v vor sustine ca "1.6 16v consuma cat un 1.4 mpi"; cei ~30 de CP pe care ii are in plus nu-i obtine doar din aer);
                          *viteza cu care circul prin Brasov este cuprinsa in valorile 25-35km/h;
                          *folosesc in exces frana de motor unde e posibil;
                          *accelerez foarte usor, folosind inertia, lasandu-i pe cei foarte grabiti sa ma depaseasca daca doresc sa ajunga mai repede decat mine!
                          Cam astea sunt motivele (+unele secrete) datorita carora scot consumuri mici; desigur cand fac liniute e altceva, e un alt consum, dar asta e ocazional!!
                          Daca as vrea as posta in fiecare zi poze cu consumul masinii mele ca sa vedeti ca 1.4MPI scoate consumuri foarte bune daca e condus cum trebuie, dar cred ca o sa renunt pentru ca majoritatea vreti sa fiti primii la semafor dar sa aveti consumul meu: asta din pacate e imposibil!

                          Comment


                          • Viteza medie este 35 km/h.
                            Asa si eu scot cu balena de 3000 cmc consum de 9.5 in oras la viteza asta.

                            Frana de motor o folosesti in exces numai daca esti la vale. Altfel, cu cat o folosesti mai des, cu atat accelerezi mai des, nu?
                            Si eu cred ca ai un traseu inclinat si fara trafic. Ceea ce este ok.

                            In Bucuresti, nu scoti 6.4 nici in weekend seara.
                            Last edited by Cezar; 27 August 2012, 08:06.

                            Comment


                            • Viteza medie la mine am zis ca este cuprinsa intre 25-35 km/h!
                              Frana de motor o folosesc inainte de a ajunge la semafor daca acesta e pe rosu sau galben!
                              Traseul este foarte putin inclinat.
                              Am mai zis ca in Brasov traficul e mai lejer decat in Bucuresti! In Bucuresti cu 1.4 mpi nu scoti consum mai mic de 8%!

                              Comment


                              • Originally posted by dantis View Post
                                eu nu am 1.6 16v, eu am 1.4 Mpi care consuma mai putin decat 1.6 16v cu cel putin 0.5L% (am testat si stiu lucrul acesta, inidferent cati posesori de 1.6 16v vor sustine ca "1.6 16v consuma cat un 1.4 mpi"; cei ~30 de CP pe care ii are in plus nu-i obtine doar din aer);
                                Cu riscul de a atrage comentariile posesorilor de 1.4 am sa spun asa.
                                Ca fost posesor de 1.4 si actual detinator de 1.6/16v, in conditiile stresante de mers in oras, cu actuala motorizare se poate scoate un consum sub cel inregistrat cu 1.4;( 16v dupa 1.4, deci una dupa alta, cu ritmul impus de a doua motorizare; invers e dezastru la consum pentru 1.4); se cunoaste de ce, las alti colegi sa explice acest lucru...
                                Degradarea unei societati, incepe cu criza morala profunda a acesteia.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google