Consum Logan 1.4 MPI

Collapse
X
 
  • Filter
  • Time
  • Show
Clear All
new posts

  • m-am plimbat ieri cu o mazda 3, 1,4 saispeveu. am ramas masca, schimba vitezele la 1500rpm. cica ii consuma 7 in oras. asa o fi, dar tremura motorul de zici ca era diesel. n-as merge in viata mea in felul asta...
    sigpic

    Comment


    • Azi am bagat un drum de 850 km (Arad-Brasov si retur).
      847 km cu 61 litri (aproape 61).
      Deci un minunat 7,2%.

      Stil de mers: ~400 km alert (Arad-Deva am facut o ora jumate 159 km) restul de 450 km foarte dezordonat, in functie de trafic 90; 120-130.

      Comment


      • azi am facut urmatorul traseu: buzau-siriu-siriu-magura-ciolanu-buzau....in total 177 km .si am avut un consum de 6,7% mediu...si o vit medie de 38.8km/h....Sunt foarte multumit de consumul obtinut tinand cont ca am fost 4 pers in masina ,iar masina nu are decat vreo 540km la bord.

        Comment


        • Nu stiu la benzinar( 1.4mpi-ul meu nu are CB) dar la dci am diferenta de consum intre CB si pompa: pe calculatorul de bord i-mi arata cu 0.5-0.7L/100km mai putin decat in urma calculului dupa alimentarea la pompa, si asta masurat nu odata si de multe ori la aceeasi pompa. Deci mult mai precis ar fi daca ai calcula consumul la pompa.

          Comment


          • Consumul afisat de CB este destul de corect cu conditia sa nu ai multe opriri-porniri ale motorului. L-am testat de cateva ori la aceeasi pompa si diferenta a fost de aproximativ 0.5 l consumati afisati mai mult de CB. Cand pleci la un drum mai lung e bine sa resetezi CB-ul pentru date cat mai corecte.
            Cam dupa 200 de km parcursi se afiseaza consumul apropiat de realitate... daca n-ai avut un condus constant...daca ai avut un stil constant atunci se afla si mai repede consumul cel real
            In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

            Comment


            • Ti-a aratat mai mult CB-ul decat calculul la pompa? Ciudat, mie mi-a aratat mai putin.
              Si cam da, de multe ori nu merg constant, ceva gen " din poarta'n poarta ", dar am si calatorii mai lungi de 400-500km.

              Comment


              • Da pentru ca am lasat pistolul pompei pana la prima declansare...ori pistolul ala nu e perfect calibrat...nu face "clanc" la acelasi litraj...intelegi tu. Ideea e ca CB-ul afiseaza destul de corect incat sa te bazezi pe el
                In fata unei minti tacute, se preda intreg Universul

                Comment


                • salut am si eu o intrebare
                  am un logan 1,4 cu cutie de viteze jh1 si vreau sa o schimb cu o alta de la un logan 1,6 cu cutie de viteze jh3 e posibil acest lucru ?ma refer daca sunt la fel

                  Comment


                  • Da' di ce vrei s-o schimbi? E stricata? (rapoartele sunt aceleasi sa stii, 1.4 cu 1.6)

                    Comment


                    • Consum oras (Arad) 175 km cu 13,60 litri , deci o medie de ~7,8%-8%.
                      Mers normal (asta inseamna la mine un pic peste media de trafic).
                      La consumu asta adaug si 50 minute stat cu motorul pornit (stateam la panda dupa niste scuteristi).

                      PS: daca merg mai alert iese cam 9-9,5%.

                      Comment


                      • BT-BC am scos 5,3 consum la un mers aproape de pensionar (extra 110km/h iar in oras 65-70km/h) ... nici nu am prins radar )
                        Dupa ce am facut si retur consumul mediul final a fost 5,7 (in BC de la 5,3 a sarit la 6....)

                        Comment


                        • Iti consuma frumos, eu consumu de 5,3-5,4% l-am scos cand am mers 90-95/h max! afara si 70-80 localitati. (usoare varfuri de 110 prin depasiri si la vale).
                          Daca o tin ~110 afara si localitati 70, media sare sigurat la 6-6,2%.

                          Comment


                          • consum mare 1.4 MPI

                            Eu am un Sandero 1,4 MPI si m-a disperat cu consumul la drum lung.
                            Am facut un drum Buc.-Galati, 3 persoane si ceva bagaje plus vant cam naspa, cu acc. mai mereu la podea si mi-a iesit 11,8l/100km!!! (masurati cu plin la pompa). La intoarcere, ceva mai gol, fara vant, cu acc. tot la maxim pe unde se putea, adik 150-160 pe A2 si 140-150 pe alte drumuri, mi-a scos cam 10,2l/100km.
                            Dupa asemenea consumuri m-am speriat si am facut un drum economic in care am mers pe acelasi drum cu 110km/h, constant de ziceai ca am tempomat, dar nu am reusit sa scad sub 7l/100km, cu 2 persoane in masina si bagaje putine.
                            Ce parere aveti de asemenea consum?
                            Ma enerveaza sa ma tarai pe autostrada cu 110km/h dar daca sar la 130km/h se duce sigur cel putin la 8l/100km iar mai sus nu ma mai duc ca ma arde la salariul de bugetar. Si asta in conditiile in care merg enervant de constant si pe A2 si de la Slobozia incolo.
                            Ce consum aveti voi cu 1.4 MPI? Dar va rog nu-mi spuneti ca mergeti cu 90km/h si doar la vale prinde 110km/h!
                            Doresc pareri de la oameni care o ard mai tare si merg, cat de cat, constant la drum lung, fara comune in care se tarasc cu 50-60km/h!
                            Astept cu nerabdare consumuri de la voi.
                            p.s De curand mi-am montat CB asa ca o sa vad mai exact consumul; pana acum m-am lamurit doar in oras, nu scade sub 8l/100km, dar fara blocaje mari in trafic ci mers cat de cat fluent.

                            Comment


                            • Cam mare consumul tau la motor de 1.4MPI . Eu , dupa aprox 1000Km , Focsani - Bucuresti (4 drumuri) + ceva condus in Bucuresti , mers normal, avand si varfuri de 160/h pe ceas, depasind tot in cale , uneori mers mai lejer , mi-a iesit un consum pe CB de 6,9l / 100Km, asa ca nu stiu ce sa zic

                              Comment


                              • pe drumuri lungi, cat de cat libere, chiar si cu depasiri in forta, viteza pana la 130km/h [nu-mi place s-o fortez tot timpul], scot undeva la 6.5l/100. e adevarat ca in general merg cu cel mult inca o persoana in masina, bagaje putine si usoare [1-2 ghozdane cu haine].
                                in oras, aglomeratie, ambuteiaje, condus mai tineresc, deci fara sa trag la consum, 14km/h viteza medie pe CB, consumul urca la 10.5-11l/100.
                                la tine o fi in rodaj de iti papa atata. oricum mi se pare prea mult.

                                vezi si stilul de condus. is destule topicuri pe aici unde s-a discutat si rasdiscutat problema. urca in trepte cat mai lejer, dar schimba pe la 3500-4000rpm ca in treapta superioara masina sa traga cat mai usor. e normal daca o lasi jos in ture si ii dai talpa [cum ai zis tu, cu pedala la podea] sa consume mult. si nici nu se intinde la drum ca lumea.

                                Comment

                                Working...
                                X
                                Anulare DPF
                                Politica de Securitate Google