Originally posted by Octavian___32
View Post
Logan 1.4 Mpi Nu Depaseste 4.000 Rotatzii In A Cincea
Collapse
X
-
Originally posted by PCH View PostIncercati frate sa scrieti si voi corect romaneste, ca de aia suntem romani! Ce e aia, "vazui"..."fusai, mersai, is, fas"!
On, a mea nu a vrut sa treaca de 150 km/h anul trecut pe A2! A avut o portiune de circa 7 km.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
prea des, vad zilnic la nevasta-meala otleni se face diferenta intre actiunea terminata recent si cea terminata mai demult, caz in care folosesc si si perfectul compus. am intrebat aproape toti oltenii pe care-i stiu care-i limita de timp cand "fusai" devine "am fost" si habar n-au
lumineaza-ma, shakare, de ce daca acu' 5 minute am dat o bere pe gat "o baui", dar pe aia de-acu 2 zile am "baut-o". pt aia de acu 18 ore cum zic, ca 18 ore nu-i tocmai recent, dar nici in cretacic nu e
Democratia nu inseamna ca faci ce vrei, ci ca ai dreptul sa faci ceea ce trebuie.
Comment
-
Depinde, in general durata e mica dar nu e o limita de timp exacta. Adica eu folosesc perfectul simplu pentru actiuni care s-au intamplat acum cateva ore cel mult, in cele mai multe cazuri daca s-au intamplat de peste 4 ore (+/-) folosesc perfectul compus (exista si exceptii dar oricum sub 24h, peste mi se pare aiurea sa folosesti perfectul simplu). De exemplu daca tu dupa masa ( pe la 16-18) ma intrebi ce am facut dimineata, pot spune si ca "fusai pana la X" dar si "am fost pana la X", fiecare cum vrea. Eu folosesc perfectul compus un pic mai des decat majoritatea, maica'mea nu e olteanca si nu foloseste perfectul simplu, ma gandesc ca asta mi-a scazut procentajul de utilizare al perfectului simplu fata de medie desi nu pot spune ca il folosesc rar.
'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
Originally posted by Shakar View PostAsa cum a spus Seba, este perfectul simplu si este corect gramatical. Ca nu iti place tie si ca preferi altceva, e problema ta dar nu te apuca sa faci pe profesorul de limba romana cand nu e cazul. In oltenia se foloseste des perfectul simplu.. Inca o data, nu vreau sa se creada ca am vreo problema cu cineva, pur si simplu consider ca in exprimarea scrisa e mai ok indicativul prezent, pentru ca asa am invatat la scoala, asa predau si profesorii de la facultate, nicidecum perfectul simplu sau alti timpi. In fine, mai bine facem un topic dedicat subiectului si nu mai poluam aici.
Stima!
Comment
-
La scoala se preda si perfectul simplu, la fel si la facultate daca studiezi asa ceva. E un timp din limba romana, e corect atat verbal cat si scris. Repet, ca tie nu iti place sau ca nu ti se pare indicat sa il folosesti, e exclusiv problema ta, atata timp cat e corect din punct de vedere gramatical nu are rost sa mai discutam. Cat despre bucuresteni, sa stii ca are dreptate, uita-te la televizor cand le ia interviu la cetateni pe diverse teme, dezacorduri si alte greseli flagrante la greu. Evident nu sunt toti asa dar sunt destui.'08 Logan Prestige PH1 - 1.6 16V - Mineral Blau Pearleffekt
Comment
-
cred ca ar trebui sa invatam sa exploatam masina inainte de a da un asemenea titlu
Originally posted by grutzz View Posto poze pntru tine special facuta azi, cu treapta a 2..si nu a patit nimic motorul...
Comment
-
Originally posted by lungan View PostSi eu am aceiasi "problema"...sta sudat turometrul in 4000 rpm tr.5 incepand de la 150, pana la mach15.
Si asa a fost de cand am luat-o.
Eu nu stiu cum ar putea creste viteza, fara sa creasca turatia...invers se poate, gen patineaza ambreiajul etc, dar asa ?Cel mai lent 1,6 8v
Comment
-
ai dreptate octavian , daca mergi cu ea incet asa va merge, cand eram in tara nu ii dadeam mai mult de 110 si nu depaseam 3000-3200 de turatii, cand am mai incercat sa merg mai tare de la 120 nu mai urca, apoi dupa ce am plecat in italia de fapt in martie anul asta am adus.o aici ii dau talpa, drumuri bune merge urca lejer la 140 150, iar de turat si pana la 5500 rpm. asa ca datii jar
Comment
Comment